-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 03

Sostinės gyvos muzikos klube – J.Krivicko albumo pristatymas

Kompozitorius, tekstų autorius ir atlikėjas Jonas Krivickas, dar kitaip fotografijos meno gerbėjams žinomas kaip „Pro Akis“, dažnam pažįstamas iš tokių grupių kaip „Last Coin“, Domantas Razauskas ir grupė „Vos Vos“ bei kitų, pristato savo naują muzikinį albumą.
Jonas Krivickas
Jonas Krivickas / Tadward nuotr.

Žiemą išleidęs autorinių dainų albumą „Negaliu prisimint“, šį ketvirtadienį, lapkričio 4 d, J.Krivickas klausytojus kviečia į gyvos muzikos klubą „Tamsta“, kur vyks šio albumo pristatymas. Koncerte taip pat pasirodys ir dainų atlikėjai Domantas Razauskas, Darius Žvirblis, Gytis Ambrazevičius, Simas Butavičius, Germanas Skoris, Paulius Vaicekauskas.

„Albumas „Negaliu prisimint“ neatsirado per dvi dienas. Tai ilgo vaikščiojimo klystkeliais ir aplinkkeliais rezultatas. Kelios lietuviškos dainos parašytos dar tada, kai neturėjau nė vieno žilo plauko, kai alų dar buvo galima gerti mieste ant suoliuko, o kavinėse leisdavo parūkyt tiesiog prie stalo“, – šypsosi J.Krivickas.

„Nesu iš tų dainų rašytojų, kurie gali pasigirti rašymo greičiu, kuriems pabudus ryte, galvoje jau aiškiai būna sudėliota kūrinio struktūra, harmonija ir tekstas. Tikrai ne iš tų, kurie sako, kad daina gimė savaime, per penkias minutes. Man reikia laiko.

D.Razausko nuotr. /Jonas Krivickas
D.Razausko nuotr. /Jonas Krivickas

Aš tą dainą nešiojuosi ilgai, renku po mažulytį gabaliuką, lyg iš smulkių šukelių bandyčiau suklijuoti kažkada sudužusią vazą. Kartais susiklijuoja, o kartais susiklijuoja kreivokai, tada einu toliau rinkti šukių ir nuorūkų. Albumas „Negaliu prisimint“ – tai pasakojimas apie praėjusį laiką, apie tai, koks buvau aš, ir kokie buvot Jūs“, – teigia atlikėjas, šiuo metu besiruošiantis antrojo albumo įrašams.

„Negaliu prisimint“ įrašyti padėjo atlikėjas ir muzikos prodiuseris Germanas Skoris, įvertinęs Jono muzikinę estetiką.

Tadward nuotr. /Jonas Krivickas
Tadward nuotr. /Jonas Krivickas

„Jono dainos albume „Negaliu Prisimint“ iš pirmo žvilgsnio atrodo labai paprastos, minimalistinės, bet iš tikrųjų kiekviena nata, kiekvienas žodis yra pasverti ir gerai apgalvoti, turintys savo vietą.

Aš net sakyčiau, čia tokia šiek tiek „ieškok pauzių ir skaityk tarp eilučių“ muzika, nes ne kiekvienam kūrėjui pavyksta sukurti tokius nesudėtingus, bet tuo pačiu ir nebanalius kūrinius. Man buvo labai smagu įrašinėt šias dainas, ieškoti aranžuočių ir garsų, padėti Jonui atskleist tą minimalistinę viziją, todėl labai džiaugiuosi, kad pagaliau įvyks gyvas albumo pristatymas“, – sako G.Skoris.

Jam antrina ir Domantas Razauskas: „Šis albumas – tiesiog geros, išgyventos ir tikros Jono dainos, kurių bendras vardiklis – savita Jono melancholija ir tai, kad dainos neprašo į jas atkreipti dėmesio, jos nereiškia pretenzijų. Nepašūkausi jų stadionuose, neprikabinsi epitetų. Jos iš tų paprastųjų, kurias itin brangini atradęs pats“.

Jono Krivicko akustinio albumo „Negaliu prisimint“ pristatymo koncertas įvyks lapkričio 4 d., ketvirtadienį, gyvos muzikos klube „Tamsta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius