Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 02

Vieninteliai Lietuvoje Sea Wave stiliaus atstovai „KEDROSTUBÙRAS“ išleido albumą

Rugpjūčio 1 d. Grupė Kedrostubùras” išleidžia savo naująjį albumą NUX LUX, kurio pristatymo koncertas vyks jau šį ketvirtadienį rugpjūčio 5 d. Vilniuje, Lukiškių kalėjimo erdvėje.
Grupė „Kedrostubùras“
Grupė „Kedrostubùras“ / Asmeninio archyvo nuotr.

NUX LUX nuo debiutinio albumo DEL, išleisto 2019 metais, skiriasi ne tik pačiu skambesiu, bet ir dar didesniu stilių kontrastu tarp dainų. Taip pat šiame albume daug drąsiau žaidžiama, eksperimentuojama ir tarsi klojama daugiau sluoksnių klausytojams.

Kedrostubùrą būtų galima apibūdinti kaip grupę, pasižyminčią itin didele ir tiršta muzikinių stilių ir žanrų įvairove. Jos nariai sako, kad jie iš tiesų muzikoje ieško naujovių ir tuo pat metu siekia keisti ir laužyti esamus standartus. Naujadaras Sea Wave, kaip muzikos stilius, anot grupės narių, ir gimė iš to, kad jų kuriamai muzikai nepripildysi jokios etiketės. Jeigu vieniems “Kedrostubùro„ kūryba yra alternatyvaus rokas, kitiems tai yra džiazas, o tretiems eksperimentinė muzika, hip-hop, o gal netgi trap.

Asmeninio archyvo nuotr./Grupė „Kedrostubùras“
Asmeninio archyvo nuotr./Grupė „Kedrostubùras“

Toks ir yra NUX LUX. Savyje talpinantis daug spalvų ir kodų, tokių kaip ritminė morzės abėcėlė arba žodžiai ir tekstai keliaujantys nuo pirmo kūrinio iki paskutinio. “Kedrostubùras„ kviečia šį albumą nuoširdžiai išklausyti, mėgautis, nustebti, o galbūt ir nesutikti.

VIDEO: Kedrostubùras - Teguldega (OFFICIAL VIDEO)

Šio albumo užuomazgos atsirado iškart po pirmojo albumo DEL, o galutinė jo dėlionė susidėliojo tik po dviejų metų, t.y. šių metų žiemos pabaigoje.: Pandemija tikrai viską prailgino, bet galima sakyti kartu ir padėjo subrandinti albumui daugiau svorio. Galimai nebūtų atsiradęs vienas gabalas, be kurio išnyktų gija tarp visų dvylikos gabalų“, – sako grupės vokalistas Matas Saladžius.

Albumą NUX LUX, lydi tapatumo ieškojimas, neapibrėžtumas ir nuolatinė kelionė eksperimentuojant garsais, ritmais, struktūra ir, žinoma, žodžiais.

Grupė savo klausytojams žada daug naujienų ir staigmenų: albumo pristatymo turą per visą Lietuvą, naują „Kedrostubùro“ atributiką, fizines albumo laikmenas ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius