Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 12

Virtualioje „Muzikos salė | Gyvai“ scenoje: charizmatiškoji atlikėja GIEDRĖ ir nutrūktgalviška grupė „Planeta Polar“

Analogų Lietuvoje neturintis koncertų ciklas „Muzikos salė | Gyvai“ pristato dar dvi dovanas melomanams. Jaukius ir nuotaikingus muzikinius vakarus AGATA LT „Youtube“ kanale šią savaitę tęsia atlikėja GIEDRĖ ir grupė „Planeta Polar“.
Grupė „Planet Polar“
Grupė „Planet Polar“ / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Jau antrą mėnesį iš eilės „Muzikos salė | Gyvai“ virtualioje scenoje skamba kokybiška Lietuvos atlikėjų muzika. Koncertų ir emocinio ryšio su klausytojais išsiilgę atlikėjai savo kūryba dalinasi AGATA LT „Youtube“ platformoje, kiekvieną antradienio ir penktadienio vakarą.

Balandžio 13 d. virtualioje scenoje skambės naujausia GIEDRĖS kūryba. Karantino metu atlikėja prisipažįsta išgyvenusi įvairias emocines bangas, tačiau nepraprasti stiprybės padėjo šeima.

„Koncerte pirmą kartą atlieku kūrinį „Tiesa drąsa“, skamba dar trys naujos dainos iš būsimo Giedriško albumo, kuris, nujaučiu, vadinsis „Dykumos ir gatvės“. Kūrybai mane visuomet įkvepia asmeninio gyvenimo patirtys ir įspūdžiai. Labai gaila, kad pastarojo meto jie tarsi į kambario kvadratą sutalpinti. Bet, pasirodo, net ir tai gali suskambėti“, – naujus kūrinius pristato atlikėja.

Dainininkei ir tekstų kūrėjai vis dar sunku patikėti, kad po tokios ilgos pauzės ji pagaliau įžengs į sceną: „Kol kas mano galvoje dar filtruojasi informacija. Kai susitikome repeticijoje buvo net keista, supratau, kaip labai pasiilgau grupės, kaip labai pasiilgau dainuoti savo muziką. Laukiu kai atlaisvės karantinas, kad būtų daug koncertų ir susitikimų su publika“, – sako GIEDRĖ.

Savaitės pabaigoje – balandžio 16 d. tropinio „popso” garsais užburs tarsi iš kosmoso nusileidusi trijų vaikinų grupė „Planeta Polar“ garsėjanti energinga, niekur negirdėta muzika ir išskirtiniais, nežemiškais pasirodymais.

„Visi trys kylame iš skirtingų muzikinų kontekstų: Adomas Koreniukas – „Parranda Polar“ , Jonas Narbutas – „Kabloonak“, Paulius Vaškas „Sheep Got Vaxed“ , o „Planeta Polar“ tropinės muzikos pagrindu išradinėjame naują žanrą, kuriame gausu elektroninės muzikos įtakų nuo Trapp'o iki House’o. Kuriu ispanu kalba, nes gyvenau Peru, ta kalba magiška ir mums patinka, jog ji labai ritmiška, egzotiška, ją galima naudoti kaip muzikinį instrumentą. Ją naudojame dar ir dėl to, kad tai labiausiai po žemės paviršių paplitusi kalba, kas yra labai gerai žvelgiant iš mūsų kosminės perspektyvos“, – juokauja grupės vokalistas Adomas.

„Lietuva nėra natūrali tropinės muzikos terpė ir kartais pasijuntame kaip marga egzotiška papūga betonuojame pilkame Fabijoniškių rajone. Ir visgi mus išgirdę žmonės plačiai šypsosi, atranda savo šokių judesius ir kartu su mumis dalijasi intensyvia gera energija bei patiria mūsų muzikos magiją. Tai ir yra „kosmosas“ į kurį kartu su žiūrovais tikimės nukeliauti net ir per virtualų pasirodymą“, – prisijungti prie koncerto kviečia atlikėjai.

„Muzikos salė | Gyvai“ koncertų cikle iki pat gegužės pabaigos, antradieniais ir penktadieniais 20 val. AGATA LT „Youtube“ kanale dar išvysite: The Schwings Band, Jurijus Veklenko, Kazimieras Likša, Aistė Smilgevičiūtė ir Skylė, Bjelle, Deeper Upper, Gintė, CinAmono, Andrius Kaniava, Gabrielė Vilkickytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius