-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 18

Žinomas saksofonistas ir ekstravagantiška menininkė susivienijo projektui pagal Billie Eilish dainą

Tapytoja Modesta Butautytė-Monisha ir saksofonistas Juozas Kuraitis savo gerbėjams pristatė bendrą projektą. Menininkė spalvas ant drobės liejo klausydamasi, kaip muzikantas atlieka populiarios JAV atlikėjos Billie Eilish kūrinio „No time to die“ koverį.
Juozas Kuraitis ir Modesta Butautytė-Monisha
Juozas Kuraitis ir Modesta Butautytė-Monisha / Asmeninio albumo nuotr.

Kaip rašoma pranešime spaudai, šis netikėtas muzikos ir spalvų projektas gimė tapytojos Monishos studijoje kovo pradžioje. Dabar šią pieštą istoriją visi gali pamatyti „YouTube“ paskyroje.

„Modestos anksčiau nepažinojau. Kartą pamačiau jos tapybos darbus socialiniuose tinkluose, ir jie mane labai sužavėjo. Monishos paveikslai – itin spalvingi ekspresyvūs, netgi sakyčiau dvelkiantys subtiliu seksualumu. Nutariau parašyti menininkei ir pasiūliau jai ką nors įdomaus bei intriguojančio sukurti drauge”, – apie idėją pasakojo vienas klausomiausių saksofonistų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, J.Kuraitis.

„Neslėpsiu: mane sužavėjo Juozo muzikiniai eksperimentai ir jo drąsa. Jame atradau dalelę savęs ir pamaniau, jog visai būtų gražu sukurti bendrą darbą su spalvotu vaizdu. Susitikome vieną šventą sekmadienį ir… kartu atsidavėme kūrybai”, – pasakojo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio modernaus meno gerbėjus žavinti Monisha.

Žiūrėkite vaizdo klipą:

VIDEO: Billie Eilish - No Time To Die (Painting Story by JK Sax & Monisha Art)

Menininkė M.Butautytė-Monisha yra žinoma ne tik kaip tapytoja, bet ir kaip baleto artistė, režisierė bei gatvės šokių čempionė. Monisha pamena, kuomet ji mokėsi M.K.Čiurlionio menų mokykloje, baleto skyriuje, kas rytą salėje skambėdavo fortepijono muzika, tad klasikinė muzika jai visuomet būdavusi labai artima. Tapytoja neslepia šiuo metu neretai besiklausanti meditacinės muzikos, kad jos darbai tarsi pasikrautų teigiamų vibracijų.

„Šį kartą bendram projektui pasirinkome jaunosios kartos amerikiečių atlikėjos B.Eilish kūrinį. Man regis, Monisha ir B.Eilish netgi turi šiokių tokių panašumų: abi charizmatiškos, drąsios ir itin originalios. Be to, ir man, ir Monishai šios atlikėjos dainos – prie širdies”, – teigė J.Kuraitis, netrukus pristatysiantis naują savo kūrybos kūrinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius