-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

10 įdomių faktų apie aktorę Penelope Cruz: dėl vaidmens melavo apie savo amžių

Ji gaili paklydusių gyvūnų, mėgsta draugėms kirpti plaukus, paauglystėje svajojo tapti balerina, o dėl trokštamo vaidmens net melavo apie savo amžių. Tai mažai kam žinomi faktai apie vieną gražiausių ir paslaptingiausių pasaulio aktorių – Penelope Cruz, kuri vakar šventė gimtadienį, o nuo šiandien ją galima išvysti Lietuvos kino ekranuose – garsaus ispanų režisieriaus Julio Medemo dramoje „Ma Ma“.
Penelope Cruz
Penelope Cruz / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Penelope Cruz

Vos tik kalba pasisuka apie žaviąją Penelope Cruz, žurnalistai ir paparacai pradeda graužtis nagus. Kino žvaigždė nelinkusi atvirauti apie savo asmeninį gyvenimą, o nuo fotoaparatų blyksčių, kurios gviešiasi užfiksuoti pikantišką aktorės kasdienybės akimirką, stebuklingai išsisuka.

Pateikiame 10 įdomių ir negirdėtų faktų apie dviejų vaikų mamą, ispanų kino ikoną, „Oskaro“ laureatę Penelope Cruz:

  • Melavo apie savo amžių. Aktorei tebuvo 16 metų, kai ji gavo pagrindinį vaidmenį ispanų režisieriaus Bigo Lunos komiškoje dramoje „Kumpis, kumpis“ (1992). Kadangi filme buvo nemažai sekso scenų, aktorė scenarijų slėpė nuo tėvų, o aplinkiniams melavo, kad jai 18 metų. Beje, kuriant šį filmą aktorė susipažino su Javieru Bardemu – dabartiniu savo vyru.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Javieras Bardemas ir Penelope Cruz
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Javieras Bardemas ir Penelope Cruz
  • Naujausią vaidmenį vadina gražiausiu. Pasak aktorės, talentinga mokytoja ir pasiaukojanti mama Magda iš filmo „Ma Ma“ – gražiausias, bet ir sudėtingiausias jos vaidmuo. Penelope Cruz vaidina moterį, kurią palieka vyras, kuri netenka darbo ir sužino, jog serga krūties vėžiu.

    „Įsimylėjau šios moters istoriją, ji lyg deivė. Mano vaidmuo – tai duoklė visoms, kurios susidūrė su klastinga liga“, – prisipažįsta aktorė, ne tik atlikusi pagrindinį vaidmenį, bet ir prodiusavusi filmą.
Kadras iš filmo/Penelope Cruz filme „Ma ma“
Kadras iš filmo/Penelope Cruz filme „Ma ma“
  • Nepraėjus metams po gimdymo vėl filmavosi. Nors aktorė prisipažįsta, jog šeima yra jos pirmenybė, tačiau panašu, jog darbas nelieka paskutinėje vietoje. Į „Ma Ma“ filmavimo aikštelę ispanų aktorė grįžo praėjus tik vienuolikai mėnesių po antrojo vaiko – dukrelės Lunos – gimimo.
  • Žindė ilgiau nei metus. Nors specialistai teigia, kad maitinimas krūtimi vidutiniškai užtrunka 5 mėnesius, tačiau Penelope Cruz net nesiruošia klausyti kitų kalbų ir patarimų. Ji prisipažino, kad abu vaikus – Luną ir sūnų Leonardą – žindė ne trumpiau nei 13 mėnesių.

    „Maitinimas krūtimi – lyg priklausomybė. Sunku, kai ateina diena, kai turi nustoti tą dariusi“, – atvirauja aktorė.
  • Vaikus auklėja pagal specialų metodą. Tarp kino ir pramogų pasaulio žvaigždžių populiarėja naujas vaikų auklėjimo metodas „RIE“ (Resources for Infant Educaters). Jo tikslas – vaikus auginti kaip suaugusiuosius, t.y. vengti su jais kalbėti „vaikiškai“, nešaukti, atsisakyti aukštų kėdučių prie stalo, kūdikių buteliukų, žaislų ir t.t. Tarp šio metodo šalininkų – ir Penelope Cruz.
Kadras iš filmo/Penelope Cruz filme „Ma ma“
Kadras iš filmo/Penelope Cruz filme „Ma ma“
  • Norėjo šokti baletą. Nuo pat vaikystės būsima aktorė buvo pamišusi dėl baleto. Net devynerius metus studijavo klasikinį baletą Ispanijos nacionalinėje konservatorijoje, o paskui – dar ketverius metus mokėsi pas garsiąja baleto meno mokytoją Christiną Rota. Penelope Cruz prisipažino, kad baletas ją išmokė disciplinos, kuri būtina filmavimo aikštelėje.
  • Pamišusi dėl benamių kačių ir šunų. Aktorės motina kartą prasitarė, kad dukra negali praeiti pro benamius gyvūnėlius gatvėje. Nuo pat vaikystės Penelope Cruz tėvų namai būdavo be šeimos likusių gyvūnų prieglauda. Dar ir šiandien, vos tik aktorė grįžta į Madridą, į namus atsineša paklydusią katę arba šunį. Pati aktorė prisipažino, kad polinkis rūpintis pamestais gyvūnais ją lydėjo ir atsikrausčius į Los Andželą.
  • Mėgsta trumpinti draugių plaukus. Būdama devynerių Penelope Cruz daug valandų praleisdavo plaudama ir kirpdama plaukus kirpimo salone, kuris priklausė jos tėvams. Šį pomėgį ji puoselėja iki šiol.
Kadras iš filmo/Penelope Cruz filme „Ma ma“
Kadras iš filmo/Penelope Cruz filme „Ma ma“
  • „Vos tik kas nors leidžia man kirpti jų plaukus, tą darau su malonumu. Pavyzdžiui, savo geriausiai draugei Salmai Hayek. Pamenu, kai kažkada trumpinant jai plaukus, namuose dingo elektra. Darbą tęsiau pasišviesdama žvake. Salma – viena tų, kuri manimi tikrai pasitiki“, – viename interviu juokėsi aktorė.
  • Nemokėjo anglų kalbos. Ispanų kino žvaigždė prisipažino, jog pirmą kartą atvykusi į Los Andželą 1994 metais, angliškai temokėjo pasakyti du sakinius – „Kaip gyveni?“ ir „Noriu dirbti su Johnny Deppu“.
  • Namuose saugo du „Oskarus“. Pasaulyje tėra du Ispanijos aktoriai, laimėję prestižiškiausią kino apdovanojimą – „Oskarą“. Įdomu tai, kad tie du aktoriai gyvena po vienu stogu. 2008 m. už vaidmenį brolių Coenų dramoje „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ apdovanojimą gavo Javieras Bardemas, po metų – už vaidmenį Woddy Alleno komedijoje „Viki, Kristina, Barselona“ buvo apdovanota Penelope Cruz.
©Lancôme nuotr./Penelope Cruz
©Lancôme nuotr./Penelope Cruz

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius