Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2022-ųjų „Met Gala“ svečių stiliaus apžvalga: daug aukso, mažai kaltės jausmo

Kai buvo paskelbtas 2022 m. „Met Gala“ renginio aprangos kodas „Gilded Glamor“ (liet. – paauksuotas glamūras), atrodė, kad tai arba ekstravagantiškos katastrofos receptas, arba ironija. Juk dabartinis laikmetis dažnai lyginamas su XIX a. pabaigos Paauksuotuoju amžiumi – tuo 1870-1900 m. laikotarpiu, kai itin dideli turtai susitelkė nedaugelio žmonių rankose, į pirmą vietą iškilo plėšikai baronai, o pajamų nelygybė vis labiau didėjo tiesiog po aukso luobu blizgančiame paviršiuje.
„Met Gala“ svečiai
„Met Gala“ svečiai / „Scanpix“ nuotr.

Šis pirmasis Paauksuotas amžius simboliškai baigėsi garsiuoju parodomuoju vakarėliu – 1897 m. Bradley-Martin puota, kurioje daugelis dalyvių, Niujorko visuomenės gerieji, didieji ir godieji, apsirengė kaip Marija Antuanetė. Taip pat Prūsijos karalienė Luiza.

Ar tikrai to siekė organizatoriai?

O gal, kaip aiškinama, primindami būtent tokią akimirką, dabartinio garsaus ir puošnaus „Met Gala“ renginio orkestrantai siūlė svečiams susilaikyti, perrašyti istoriją, laikytis tam tikro santūrumo. Nustoti rengtis taip, tarsi rengtųsi kostiuminiam baliui, kurio tikslas – pralenkti vienas kitą instagrame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius