-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apžiūrėkite namus, kuriuose baigęs kadenciją apsigyvens Barackas Obama

JAV prezidentas Barackas Obama su žmona Michelle jau surado jų šeimai priimtiniausius namus, kuriuose apsigyvens pasibaigus kadencijai.
Baigęs kadenciją, JAV prezidentas Barackas Obama apsigyvens Vašingtono gyvenvietėje Kaloramoje
Baigęs kadenciją, JAV prezidentas Barackas Obama apsigyvens Vašingtono gyvenvietėje Kaloramoje / „Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu Baltuosiuose rūmuose gyvenanti Obamų šeima įspūdingame name Vašingtono gyvenvietėje Kaloramoje žada apsigyventi sausio mėnesį, pasibaigus Baracko Obamos prezidento kadencijai.

Barackas ir Michelle Obamos nusprendė likti gyventi Vašingtone iki kol jų jauniausia duktė Sacha, kuriai netrukus sueis 15 metų, pabaigs mokyklą. Jų vyresnėlė Malia šiemet baigia mokyklą ir, padariusi metų pertrauką, nuo 2017-ųjų rudens studijuos Harvarde.

Manoma, kad kartu su Obamomis į Kaloramą kraustysis ir Michelle motina Marian Robinson, kuri ir dabar gyvena su savo dukters šeima Baltuosiuose rūmuose.

Šį 5 mln. JAV dolerių (4,5 mln. eurų) vertės namą, esantį vienoje prabangiausių Vašingtono gyvenviečių, Obamų šeima ne nusipirko, o nuomosis. Namas priklauso buvusiam prezidento Billo Clintono atstovui spaudai Joe Lockhartui ir jo žmonai Giovannai Gray, buvusiai žurnalo „Glamour“ redaktorei. Kiek Obamoms kainuos šio namo nuoma, kol kas neskelbiama.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Barackas Obama ir Michelle Obama su dukromis Malia (kairėje) ir Sasha
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Barackas Obama ir Michelle Obama su dukromis Malia (kairėje) ir Sasha

1928-aisiais statytame 740 kv. m name, kuris iš išorės atrodo tarsi pilaitė, yra devyni miegamieji (didžiajame miegamajame yra net du atskiri vonios kambariai šeimininkui ir šeimininkei bei dvi drabužinės) ir tiek pat vonios kambarių, bei net dvi virtuvės.

Name taip pat yra ir liokajaus sandėliukas, darbo kambarys, pramogų zona, baras, vyno rūsys, didžiulė terasa bei išpuoselėtas sodas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michelle Obama ir Barackas Obama
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michelle Obama ir Barackas Obama

Šis namas yra visai netoli JAV karinio jūrų laivyno observatorijos, kuri yra oficiali JAV viceprezidento rezidencija. Šioje gyvenvietėje yra gyvenęs ar gyvena ne vienas aukštas pareigas užimantis pareigūnas, tarp jų buvę JAV prezidentai Woodrow Wilsonas ir Franklinas Rooseveltas, buvęs JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas, čia yra ir Prancūzijos ambasadorių rezidencija. Netoliese namus turi ir JAV prezidente siekianti tapti Hillary Clinton.

VIDEO: Namai, kuriuose po kadencijos pabaigos apsigyvens JAV prezidentas Barackas Obama su šeima

Daugiau namo, kuriame baigęs kadenciją apsigyvens JAV prezidentas Barackas Obama su šeima, nuotraukų galite pamatyti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius