Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar įmanoma atleisti vyro žudikui? J.Lennoną nužudęs M.Chapmanas po 40 metų atsiprašė jo našlės

Vienos garsiausių grupių muzikos istorijoje „The Beatles“ lyderio Johno Lennono žudikas Markas Chapmanas praėjus 40 metų nuo kraupaus nusikaltimo įvykdymo atsiprašė velionio našlės Yoko Ono už savo „niekingą veiksmą“.
Johnas Lennonas, Markas Chapmanas, Yoko Ono
Johnas Lennonas, Markas Chapmanas, Yoko Ono / Vida Press, „Scanpix“ nuotr.

M.Chapmanas į J.Lennoną kulkas prie pat muzikanto namų Niujorke paleido dar 1980-aisiais.

Kalėjime laisvės atėmimo bausmę šiuo metu atliekantis muzikanto žudikas jau vienuoliktą kartą siekė lygtinio paleidimo, tačiau praeitą mėnesį vykusio posėdžio metu šis jo noras vėl nebuvo patenkintas, rašo BBC. Dabar jam teks laukti dar dvejus metus, kad vėl galėtų tikėtis išėjimo į laisvę.

uktv.co.uk nuotr./Johno Lennono žudikas Markas Chapmanas
uktv.co.uk nuotr./Johno Lennono žudikas Markas Chapmanas

Posėdžio metu M.Chapmanas teigė nužudęs J.Lennoną dėl „šlovės“ ir sakė nusipelnęs mirties bausmės. Tiesa, pridūrė nesiliaujantis galvoti apie šį savo „niekingą veiksmą“ ir pripažįstantis, kad kalėjime galbūt praleis visą savo likusį gyvenimą.

„Atsiprašau už savo nusikaltimą“, – sakė M.Chapmanas lygtinio paleidimo komisijai „Wende Correctional Facility“ kalėjime Niujorke.

„Neturiu pasiteisinimo. Tai buvo skirta savigarbai. Manau, kad tai yra blogiausias nusikaltimas, kuris gali būti padarytas nekaltam žmogui“, – kalbėjo legendinio atlikėjo žudikas.

Ir šį kartą jis aiškino, kad J.Lennoną nužudė, nes šis mėgavosi dideliu populiarumu.

„Jis buvo ikona. Aš jį nužudžiau, nes jis buvo labai, labai, labai garsus, ir tai yra vienintelė priežastis, o aš labai, labai, labai siekiau savigarbos, buvau savanaudis“, – pridūrė M.Chapmanas.

Galiausiai jis atsiprašė velionio žmonos Y.Ono.

„Tai buvo nepaprastai egoistiškas poelgis. Atsiprašau už skausmą, kurį jai sukėliau. Apie tai galvoju visą laiką“, – atviravo Markas.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Lennonas ir Yoko Ono
„Scanpix“ nuotr./Johnas Lennonas ir Yoko Ono

O ką apie tai mano pati J.Lennono našlė, japonų menininkė Yoko? Kaip rašoma BBC, ji užginčijo kiekvieną vyro žudiko siekį būti paleistam ir 2015 metais prisipažino, kad gyvena bijodama, jog kada nors šis išeis į laisvę.

„Manau, kad tai, ką jis kartą jau padarė, gali padaryti ir vėl kažkam kitam. Tai galiu būti aš, tai gali būti mano sūnus, tai gali būti bet kas“, – baiminosi Y.Ono.

Naujausio posėdžio dokumentuose įvardyta, kad valdyba šįsyk atmetė M.Chapmano prašymą dėl lygtinio paleidimo, nes tai „būtų nesuderinama su visuomenės gerove“.

Kai įvykdė kraupų nusikaltimą, Markui buvo 25-eri. Dabar laiką už grotų leidžiantis 65-metis vyras yra vedęs, o jo žmona gyvena netoli objekto, kuriame jis įkalintas.

Lygtinio paleidimo komisijai posėdyje jis buvo apibūdinamas kaip giliai religingas ir „atsidavęs krikščionis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius