2019 08 02 /21:14

Švedijos teismas: JAV reperis ASAP Rocky ir dar du įtariamieji iki verdikto paskelbimo bus paleisti

Švedijos teismas penktadienį paskelbė, kad amerikiečių reperis ASAP Rocky, kurio tikrasis vardas yra Rakimas Mayersas, ir dar du įtariamieji, kaltinami dėl užpuolimo, bus paleisti iki rugpjūčio 14-osios, kai bus skelbiamas verdiktas jų byloje.
ASAP Rocky
ASAP Rocky / „Scanpix“ nuotr.

„Rakimas Mayersas... (ir kiti du kaltinamieji) nebelaikomi suimti“, – pareiškė pirmininkaujantis teisėjas Peras Lennerbrantas ir pridūrė, kad nuosprendis bus paskelbtas rugpjūčio 14 dieną.

Švedų prokuroras anksčiau penktadienį pareiškė, kad reperis turėtų būti nubaustas šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme, o jo advokatas paragino muzikantą paleisti.

„Nediskutuotina jokia kita [bausmė] kaip tik įkalinimas“, – Stokholmo apylinkės teisme pareiškė prokuroras Danielis Sunesonas.

„Teismas turėtų prieiti prie išvados, kad už užpuolimą... turėtų būti skirta maždaug šešių mėnesių“ laisvės atėmimo bausmė, pridūrė jis.

Tuo metu amerikiečių reperio advokatas Slobodanas Jovičičius teisme pareiškė, kad jo klientas turėtų būti „paleistas dar šiandien“.

„Mano nuomone, nėra pagrindo tikėti, kad toks nusikaltimo apibūdinimas tinka mano klientui, ir jis turėtų būti išteisintas ir paleistas dar šiandien“, – sakė S.Jovičičius.

Vida Press nuotr./ASAP Rocky
Vida Press nuotr./ASAP Rocky

Teisininkas paneigė prokuroro tvirtinimą, kad trys kaltinamieji, įskaitant ASAP Rocky, bendrininkavo, bei sakė, kad jo klientas per incidentą gynėsi.

30-metis reperis, kurio tikrasis vardas yra Rakimas Mayersas, buvo suimtas liepos 3 dieną kartu su dar trimis žmonėmis po birželio 30-ąją Stokholme kilusių gatvės muštynių. Vienas iš sulaikytųjų, reperio asmens sargybinis, vėliau buvo paleistas.

Dalis muštynių matyti mėgėjiškame vaizdo įraše, paviešintame apie žvaigždes rašančio JAV portalo TMZ. Šioje medžiagoje, regis, matyti, kaip ASAP Rocky su didele jėga parbloškia ant žemės jaunuolį.

Atlikėjas pareiškė, kad gynėsi ir kad taip sureagavo į ieškovo priekabiavimą bei provokacijas.

Ši byla pakurstė diplomatinę įtampą ir supykdė reperio gerbėjus.

Švedijos politikai praėjusią savaitę pažėrė kritikos JAV prezidentui Donaldui Trumpui, šiam susiginčijus su ministru pirmininku Stefanu Lofvenu dėl švedų prokurorų sprendimo pareikšti ASAP Rocky kaltinimus užpuolimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius