Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Asų“ žvaigždė Valas Kilmeris – apie romano su Cher pradžią, sunkią ligą ir atsidavimą darbui

Valas Kilmeris. Šis vardas ir veidas jums tikrai pažįstamas, bet tikriausiai užmirštas. Aktorius sužibėjo kino klasika tapusioje juostoje „Asai“, kurios antroji dalis dar šiemet turėtų pasirodyti kino ekranuose. Pirmą ir naujausią dalis skiria daugiau nei trys dešimtmečiai. Per tą laiką Valas Kilmeris spėjo daug ką nuveikti, taip pat parašyti knygą apie savo gyvenimą. Joje aktorius, kadaise draugavęs su Cher, atskleidė, kad iš pradžių nenorėjo būti supažindintas su bene garsiausia visų laikų atlikėja.
Holivudo aktorius Valas Kilmeris su dainininke Cher
Holivudo aktorius Valas Kilmeris su dainininke Cher / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Holivudas

1981-aisiais prestižiškiausios „Julliard“ menų konservatorijos studentas vienas pietavo Manhatano restorane, kai prie jo priėjo draugas ir pasakė „Kai kas norėtų su tavimi susipažinti“. Pasirodo, tas kai kas buvo garsi atlikėja, kurios asmeninis gyvenimas ir karjera buvo bepradedantys nykti.

Cher man buvo mažiau nei žavus personažas iš apkalbų lentynų“, – savo memuaruose „I’m Your Huckleberry: A Memoir“ atvirauja 60-metis aktorius Valas Kilmeris. – Neturėjau motyvacijos pažinčiai su ja, ne dėl snobiškumo, bet paprasčiausiai dėl to, jog buvau įsitikinęs, kad mudu neturime nieko bendro.“

Tačiau galiausiai žinoma kino filmų žvaigždė, kaip rašo memuarų ištraukomis pasidalijęs Nypost.com, suminkštėjo ir suprato, kad Cher – „vienas linksmiausių žmonių“, kokį jam teko sutikti.

Vida Press nuotr./Valas Kilmeris ir Cher
Vida Press nuotr./Valas Kilmeris ir Cher

Pora su pertraukomis draugavo kelerius metus. „Didžiajai Holivudo daliai aš buvau… „Cher mylimasis“. Dažnai girdėdavau industrijos vilkus apie mus šnabždančius prabangiuose restoranuose“, – apie karjeros pradžią, prasidėjusią vaidmeniu filme „Visiškai slaptai“, rašė jis.

Tačiau dainininkė Cher nebuvo vienintelis dalykas, kurį iš pradžių atstumti bandė Valas Kilmeris. Kai jam buvo pasiūlyta sudalyvauti filmo „Asai“ su Tomu Cruise’u atrankoje, jis šio vaidmens net nenorėjo.

„Man nerūpėjo filmas. Nedomino manęs ir jo istorija. Mano agentas, taip pat atstovavęs Tomui Cruise’ui, galima sakyti privertė bent jau sudalyvauti susitikime su režisieriumi Tony Scottu… Jis buvo dėl manęs pametęs galvą“, – rašo Valas Kilmeris.

Jei būtų žinojęs, kad minimas filmas taps tokiu populiariu ir labai svarbiu jo karjerai, galbūt aktorius nebūtų taip priešinęsis.

Galiausiai sutikęs jame filmuotis, Valas Kilmeris ėmė domėtis savo personažu, gilintis, kodėl jis ekrane vaizduojamas kaip šunsnukis. Aktorių jo personažas buvo taip stipriai užvaldęs, kad, jo teigimu, kartą jis įsivaizdavo, kaip kalbasi su jo tėvu, mėgusiu kramtyti ledą – tokį pat įprotį jis „suteikė“ ir įkūnijamam „Asų“ veikėjui.

Vida Press nuotr./Valas Kilmeris ir Tomas Cruise'as filme „Asai“
Vida Press nuotr./Valas Kilmeris ir Tomas Cruise'as filme „Asai“

Kad Valas Kilmeris – savo darbui visomis jėgomis atsiduodantis aktorius, jis įrodė ir filmuodamasis 1991-ųjų juostoje „The Doors“. „24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę kalbėjau jo (Džimo Morisono – red. past.) lakoniška, ironiška ir itin lėta kalba“, – memuaruose rašo aktorius.

Valas Kilmeris lygiai taip pat atsiduoda meilėje. Pirmoji mergina, su kuria jis užmezgė rimtą draugystę, buvo Mare Winningham – jo bendraklasė, vėliau nusifilmavusi „Švento Elmo ugnyje“.

Aktorius rašo, kad vieną naktį, būdamas Arizonoje, jis susapnavo, kad Mare Winnigham bučiuojasi su kitu. Staigiai nubudęs, jis pasiskolino patėvio automobilį ir juo leidosi į kelią. Įveikęs maždaug 480 km, jis atsidūrė Kalifornijoje. Vedamas „jausmo ir tik jausmo“, jis kažkaip atsidūrė plaukimo klubo patalpose, kur iš tiesų rado su kitu vaikinu besibučiuojančią mylimąją.

Vėliau aktorius susitikinėjo su modeliu Cindy Crawford ir Daryl Hannah, simpatizavo Carly Simon, apie kurią sakė: „Tikriausiai būčiau iššokęs pro jos langą, jei ji būtų davusi bent menkiausią užuominą, jog tai padarytų ją laiminga.“

Vida Press nuotr./Valas Kilmeris 1997 metais
Vida Press nuotr./Valas Kilmeris 1997 metais

Su buvusia mylimąja Cher Valas Kilmeris liko artimais draugais ir 2015-aisiais viešėjo jos viloje Malibu. Deja, vizitas nebuvo labai linksmas – aktorius pradėjo vemti krauju. Vaizdas, pasak jo, priminė „sceną iš „Krikštatėvio“.

Pasimeldęs, jis išsikvietė greitąją medicinos pagalbą. Atvykęs paramedikas į akį krito Cher. Nepaisant to, jog jautėsi lyg mirtų, Valas Kilmeris akies kampučiu matė, kaip mediką išvydusi Cher juo žavėjosi.

Ligoninėje žinomas vyras išgirdo siaubingą diagnozę – gerklės vėžys. Jo gydymui prireikė ne vienerių metų ir net dviejų tracheotomijų.

Liga iš aktoriaus atėmė vieną svarbiausių jo darbo įrankių – balsą. Kaip rašo knygoje, Valas Kilmeris skambėjo kaip „Marlonas Brando po dviejų butelių tekilos“.

„Kalbėjimas, kas buvo mano džiaugsmas ir gyvybės šaltinis, tapo kančia“, – tęsė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valas Kilmeris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valas Kilmeris

Šiemet planuojama antros „Asų“ dalies premjera. Joje vaidmenį atliko ir Valas Kilmeris, besitikintis, kad tai padės atgaivinti jo „sugriuvusią karjerą“.

Šiomis dienomis jis daugiausiai dėmesio skiria savo Los Andžele esančiai meno galerijai ir tikina, kad antros pusės neturi jau du dešimtmečius.

„Mano balsas sugrįš. Nėra taip, kad viskas bus gerai. Viskas jau yra gerai. Energijos daugėja. Jaučiu tai stipriau nei kada nors savo gyvenime“, – pasakojo aktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius