Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidarytas 72-asis Kanų kino festivalis: raudonu kilimu žengė ryškiausios žvaigždės

Antradienio vakarą Prancūzijos Rivjeroje iškilmingai atidarytas 72-asis Kanų kino festivalis, kuris yra laikomas viena laukiamiausių metų švenčių kino mylėtojams. Kaip ir kiekvienais metais, festivalio atidarymo ceremonijoje raudonu kilimu žengė sėkmingiausios Holivudo žvaigždės, kino elitas ir pasakiško grožio moterys iš mados pasaulio. Šis renginys – puiki proga ne tik išvysti aktualiausius talentingų kino kūrėjų darbus, bet ir kviestiniams svečiams pademonstruoti elegantišką stilių.
Julianne Moore, Selena Gomez, Eva Longoria
Julianne Moore, Selena Gomez, Eva Longoria / „Scanpix“ nuotr.

Šių metų Kanų kino festivalį patikėta atidaryti Jimo Jarmuscho filmui „Mirusieji nemiršta“ (The Dead Don't Die). Jame pasakojama istorija apie miestelį, kurį užpuola zombiai. Ginti gyvenvietės stoja vietos policininkas su jaunu porininku.

Pagrindinius vaidmenis siaubo komedijoje atlieka Chloe Sevigny, Adamas Driveris, Billas Murray, Selena Gomez, Tilda Swinton ir Steve'as Buscemi.

Kanuose šiemet, kaip įprasta, laukiama gausybės žvaigždžių ir kontroversijų. Festivalyje bus pristatytas nekantriai lauktas naujasis Quentino Tarantino filmas „Kartą Holivude“ (Once Upon a Time in Hollywood), kuriame filmavosi Bradas Pittas ir Leonardo DiCaprio, ir juosta apie Eltoną Johną „Rocketman“.

Nepaisant praėjusiais metais ant Kanų festivalio raudonojo kilimo vykusių protestų, kuriems vadovavo lygių galimybių kino pramonėje reikalaujanti Holivudo žvaigždė ir festivalio žiuri pirmininkė Cate Blanchett, šiemet iš 19 dėl „Auksinės palmės šakelės“ besivaržančių filmų tik keturi yra sukurti moterų.

72-ojo Kanų kino festivalio atidarymo ceremonijos akimirkos – galerijoje:

VIDEO: Iškilmingai atidarytas Kanų kino festivalis: raudonu kilimu žengė ryškiausios kino žvaigždės

Pirmąją Kanų kino festivalio dieną žengiančias raudonu kilimu buvo galima išvysti aktores Seleną Gomez, Tildą Swinton, Evą Longoria, Elle Fanning, Julianne Moore ir daugelį kitų. Susirinkusiųjų žvilgsnius jos kaustė vienu už kitą įspūdingesniu stiliumi.

Nepriekaištingai ant atidarymo ceremonijos raudonojo kilimo pasirodė aktorė ir dainininkė Selena Gomez, kuri atrodė stulbinamai. Aktorė prisijungė prie kitų žinomų moterų kompanijos – Tildos Swinton ir Chloë Sevigny, kurios atvyko į siaubo filmo „Mirusieji nemiršta“ (The Dead Don't Die) premjerą. Būtent šis J.Jarmuscho filmas ir atidarė šių metų Kanų festivalį.

Pop muzikos dievaitė ir tokių dainų kaip „Bad Liar“ ir „Love You Like A Love Song“ atlikėja vilkėjo aptemptą ir biustą išryškinančią baltos spalvos palaidinę, o prie jos priderino sijoną su koją apnuoginusiu skeltuku. Tačiau jis nebuvo pagrindinis aprangos akcentas – šį vaidmenį atliko sidabrinė sagtis, papuošusi dainininkės juosmenį.

„Scanpix“ nuotr./Selena Gomez
„Scanpix“ nuotr./Selena Gomez

Negana to, ant aktorės piršo žibėjo akį traukiantis deimantas, o ant kaklo – sidabro spalvos vėrinys, prie kurių buvo priderinti aukštakulniai. Selenos aprangos paskutiniu akcentu tapo glotniai supintas plaukų kuodas ir, žinoma, prabangus makiažas.

Filme „Mirusieji nemiršta“ taip pat suvaidinusi Tilda Swinton atrodė taip pat įspūdingai. Aktorė vilkėjo ilgą sidabrinę suknelę, kurios priekinė dalis švytėjo deimantais. Filme „Keršytojai“ neseniai pasirodžiusi T.Swinton kaustė susirinkusiųjų žvilgsnius.

„Scanpix“ nuotr./Tilda Swinton
„Scanpix“ nuotr./Tilda Swinton

Renginyje buvo galima išvysti ir kultinio televizijos serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ (Desperate Housewives) žvaigždę Evą Longoria. Nuostabą kėlė jos pasirinkta rožinės spalvos suknelė, atidengusi aktorės koją.

„Scanpix“ nuotr./Eva Longoria
„Scanpix“ nuotr./Eva Longoria

E.Longoria prie įvaizdžio priderino ir tinkamus aksesuarus, o įvaizdį vainikavo pastelinės spalvos aukštakulniai.

Aktorė Elle Fanning festivalio atidarymo ceremonijoje dalyvavo vilkėdama kreminės spalvos suknelę, kurios juosmenį puošė violetinė gėlė. Prie suknelės aktorė priderino sidabrinės spalvos lašelių formos auskarus, o plaukus susirišo į kuodą.

„Scanpix“ nuotr./Elle Fanning
„Scanpix“ nuotr./Elle Fanning

Prie filmo „Piktadarės istorijos“ (Maleficent) žvaigždės prisijungė ir Julianne Moore, dėvėjusi žalios spalvos suknelę su klostėmis. Pastarosios laisvai krito ant aktorės rankų. Ant raudonojo kilimo J.Moore taip pat pasirodė filmo „Mirusieji nemiršta“ premjeros proga.

„Scanpix“ nuotr./Julianne Moore
„Scanpix“ nuotr./Julianne Moore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius