Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auksinių gaublių“ juodų suknelių akciją ignoravo trys „baltos varnos“: kokie jų motyvai?

Los Anžele vykę „Auksinų gaublių“ apdovanojimai dėmesį pritraukė ne tik dėl kino pasaulio nugalėtojų, bet ir dėl čia pasirodžiusių svečių. Tik šįkart apie tai, kas apsirengė madingai, o kas ne – mažai kalbėta. Bene visos moterys pasipuošė juodomis suknelėmis, taip išreikšdamos solidarumą, nukreiptą prieš seksualinį priekabiavimą. Visgi atsirado keletas tokių, kurios šio susivienijimo nepaisė.
Blanca Blanco, Barbara Meier ir Meher Tatna
Blanca Blanco, Barbara Meier ir Meher Tatna / 15min montažas / „Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr.

Daugiau apie apdovanojimus ir jų nugalėtojus skaitykite ČIA

Skleidžiama garsių moterų žinutė buvo paprasta – apsivilkite juodai ir palaikykite judėjimą „Time's Up“. Tai – naujai įkurta organizacija „Laikas baigėsi“, kurios vienas iš tikslų – steigti teisinės gynybos fondą, kuriuo būtų galima padėti nuo seksualinio priekabiavimo darbe nukentėjusioms aukoms bylinėtis teismuose.

Kai žinomiausios Holivudo moterys išreiškė palaikymą „Time's Up“ organizuotam juodų suknelių protestui, minioje atsirado baltų varnų, kurios į ceremoniją vis tiek apsirengė ryškiaspalves sukneles.

Tarp jų – „Auksinius gaublius“ rengiančios Holivudo užsienio spaudos asociacijos naujai išrinkta prezidentė Meher Tatna.

Ji juodo aprangos kodo nepaisė, nors anksčiau žurnalui „Vanity Fair“ yra išsakiusi stiprų palaikymą seksualinio priekabiavimo aukoms. Anot „The Wrap“, apdovanojimams indų kilmės moteris ryškiai raudoną suknelę apsivilko su kita potekste – norėdama būti ištikima savo šaknims.

„Nors ji palaiko „Time's Up“ idėją, tačiau apsivilko suknelę, kurią išsirinko padedama savo mamos. Indijos kultūroje priimtina per šventes rengtis ryškiomis spalvomis – o tai buvo jubiliejiniai 75-ieji apdovanojimai“, – rašoma „The Wrap“.

Tiesa, ji solidarumą su „Time's Up“ akcija išreiškė kitu būdu – į savo drabužio atlapą įsisegė specialų ženkliuką.

„Scanpix“/AP nuotr./Meher Tatna
„Scanpix“/AP nuotr./Meher Tatna

Juodos taip pat atsisakė ir Blanca Blanco, geriausiai žinoma dėl praėjusių metų fiasko ant „Oskarų“ raudonojo kilimo, kai jos suknelė atidengė tai, ko neturėjo.

Manoma, kad šįkart 36-erių aktorė specialiai vilkėjo raudoną ir itin atvirą suknelę, taip siekdama atkreipti į save dėmesį, nes puikiai žinojo, kad kitos rengsis juodai. Po jos suknele – jokių kelnaičių, tad ir jokių abejonių, kad ji išsiskirs iš minios ir pateks į antraštes.

Blanca Blanco apdovanojimuose pasirodė su savo mylimuoju, 68-erių „Dark Angel“ aktoriumi Johnu Savage'u, kuris, ne taip kaip širdies draugė, judėjimą palaikė – apsivilko juodus marškinius ir kostiumą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Blanca Blanco ir Johnas Savage'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Blanca Blanco ir Johnas Savage'as

Na o vokiečių modelis Barbara Meier, laimėjusi modelių realybės šou „Germany's Next Top Model“, kurį veda Heidi Klum, taip pat savo apranga palaikymo seksualinio priekabiavimo aukoms neišsakė. Mergina apsivilko pavasarinių spalvų puošnią suknelę ir savo sprendimą paaiškino „Instagram“ tinkle – tai buvo jos protestas prieš protestą.

„Daugybė moterų šį vakarą rengsis juodai palaikydamos „Time's Up“ judėjimą – manau, tai puiki ir nepaprastai svarbi iniciatyva. Tačiau aš nusprendžiau rengtis spalvotą suknelę. Jei norime, kad tai būtų stiprių, už savo teises kovojančių moterų “Auksiniai gaubliai„, tai yra netinkamas būdas atsisakyti seksualių drabužių ar leisti žmonėms atimti džiaugsmą mums parodyti savo asmenybes per madą. Ilgą laiką kovojome už laisvę rengtis tai, ką norime, ir nieko tokio rengtis šiek tiek seksualiau. Jei mes to atsisakysime, nes kai kurie vyrai negali savęs suvaldyti, tai, mano nuomone, yra didelis žingsnis atgal. Mums nereikėtų rengtis juodai tam, kad į mus pradėtų rimtai žiūrėti. Mes, moterys, turėtume švytėti, būti spalvingos ir spindėti“, – savo poziciją išdėstė ji.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Barbara Meier
AFP/„Scanpix“ nuotr./Barbara Meier

TAIP PAT SKAITYKITE: Holivudo aktorės sukilo prieš seksualinį priekabiavimą: protesto įrankiu tapo juoda suknelė

TAIP PAT SKAITYKITE: Išdalinti „Oskarų“ pranašais vadinami „Auksiniai gaubliai“: sužinokite laimėtojus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius