-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bakingamo rūmų darbuotojas mėnesius apvaginėjo karališkąją šeimą, o dabar jam gresia kalėjimas

Buvęs Bakingamo rūmų darbuotojas prisivirė košės. Už vagystes iš karališkosios šeimos 37-erių Adamo Canto gresia atsidurti kalėjime, rašo „Evening Standard“.
Britų karališkoji šeima Bakingamo rūmų balkone
Britų karališkoji šeima Bakingamo rūmų balkone / Vida Press nuotr.

Prieš Vestminsterio magistratų teismą vyras stojo už medalių ir oficialių karališkosios šeimos narių fotografijų bei kitų daiktų pasisavinimą. A.Canto pripažino kaltę dėl trijų vagysčių iš karalienės rezidencijos, įvykdytų pernai nuo lapkričio 11 iki rugpjūčio 7 d.

Policijai pavyko grąžinti „didelį kiekį“ pavogtų daiktų, kurie įvertinti nuo 10 tūkst. iki 100 tūkst. svarų sterlingų. Jie rasti jo kambaryje Bakingamo rūmuose. Karališkajai šeimai maisto aptarnavimo srityje vyras dirbo nuo 2015 metų.

A.Canto dalį pasisavintų daiktų, tarp kurių du prestižiniai medaliai, bandė parduoti „eBay“, rašo užsienio žiniasklaida.

Pasirodo, vyriškis pasinaudojo karantinu ir dėl jo laikinai nenaudotais kabinetais Bakingamo rūmuose. A.Canto buvo skirtos valytojo pareigos, dėl ko jis turėjo prieigą prie daiktų, įprastai nepasiekiamų karališkajai šeimai tiekiant maistą.

„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmai, Didžiojoje Britanijoje
„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmai, Didžiojoje Britanijoje

Kaip rašo „Evening Standard“, brangiausias A.Canto iš Bakingamo rūmų pavogtas daiktas – karališkojo banketo su JAV prezidentu Donaldu Trumpu nuotraukų albumas. Jo vertė siekia apie 1500 svarų sterlingų.

Vyras taip pat pasisavino keletą oficialių Sasekso hercogo princo Harry, ir Kembridžo hercogų princo Williamo bei Catherine Middleton fotografijų su autografais.

Ilgapirštis taip pat pasidarbavo rūmų dovanų krautuvėlėje. Iš jos dingo 77 daiktai. A.Canto apšvarino ir darbuotojų spinteles, skalbinių kambarį, Jorko hercogo sandėliuką, „Queen’s Gallery“ parduotuvę ir Bakingamo rūmų kasą.

Iš viso net 37 daiktai atsidūrė „eBay“ svetainėje su gerokai sumažintomis nei jų vertė kainomis. Tarp jų – už 350 svarų sterlingų naują šeimininką radęs viceadmirolo sero Anthony Johnstone'o-Burto Bato orderio kompaniono medalis.

Teisme perskaitytame dokumente seras teigė, jog medalio pasigedo birželio 13 d., kai jį norėjo įsisegti Vėliavos pagerbimo šventėje, o vėliau darbuotojai pranešė, jog pavogti daiktai pardavinėjami internete.

Iš viso A.Canto pavyko „uždirbti“ 7741 svarą sterlingą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Princesę Dianą, kokios nesame matę, atgaivinusi aktorė ir režisieriaus žodžiai, kurie lai neišsipildo

Kembridžo hercogų šeimoje – netektis: karališkoji pora gedi mylimo augintinio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius