Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bakingamo rūmuose iškelta įspūdinga puota: Meghan Markle vakarienėje su JAV prezidentu nedalyvavo

Pirmadienio vakarą Jungtinėje Karalystėje viešinčiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui iškelta iškilminga puota Bakingamo rūmuose. Prabangioje vakarienėje dalyvavo karalienė Elizabeth II ir sosto įpėdinis princas Charlesas, jo sūnus princas Williamas su žmona hercogiene Catherine. Vis dėlto prabanga tviskėjusioje šventėje Sasekso hercogienė Meghan Markle nepasirodė.
Hercogienė Catherine, karalienė Elizabeth II ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Melania Trump ir princas Charlesas
Hercogienė Catherine, karalienė Elizabeth II ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Melania Trump ir princas Charlesas / „Scanpix“ nuotr.

Iškilmingai vakarienei Bakingamo rūmai be sustojimo buvo ruošiami net tris dienas. Kaip skelbia BBC, vakarienės svečius pasitiko ne tik prabangiai papuošta viena pagrindinių rūmų salių, bet ir išskirtinei progai patiektas karaliaus Eduardo IV laikų servizas. Kiekvienas pakviestas asmuo, išskyrus karalienę, turėjo auksu puoštą vardo kortelę.

Karalienei Elizabeth II, žinoma, buvo paruošta vieta pačiame centre, o iš jos kairės vieta palikta princui Charlesui, iš karalienės dešinės sėdėjo Melania Trump. Į pokylio vietą ji su JAV prezidentu privačiu sraigtasparniu atvyko apie 20 val. vietos laiku.

„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmų puotos akimirka
„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmų puotos akimirka
„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmų puotos akimirka
„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmų puotos akimirka

Prabangiai vakarienei pirmoji ponia puošėsi elegantiška, žeme siekiančia balta suknia, kuri išsiskyrė unikalia dekolte. Taip pat mūvėjo prie suknios priderintomis, alkūnes siekiančiomis pirštinėmis.

Puotoje taip pat dalyvavo penki Donaldo Trumpo vaikai – Ivanka Trump su sutuoktiniu Jaredu Kushneriu, Donaldas Trumpas jaunesnysis, Ericas Trumpas su žmona Lara ir Tiffany Trump.

Vakarienės nepraleido ir 16 karališkosios šeimos narių. Tiesa, Sasekso hercogienė Meghan Markle, kuri pirmadienio popietę dalyvavo šventiniuose pietuose su JAV šeima, vakarienėje nepasirodė. Skelbiama, kad šiuo metu motinystės atostogose esanti Meghan Markle liko namie su keturių savaičių amžiaus sūnumi Archie. Pagal pirmines žinias, princas Harry taip pat liko namie.

„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmuose iškelta įspūdinga puota
„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmuose iškelta įspūdinga puota

Vakarienės nepraleido princas Williamas su žmona Kate Middleton, kuri taip pat puošėsi ilga balta suknele, ant galvos blizgėjo įspūdinga tiara.

Ir nors 2011 metais tuometinio JAV prezidento Baracko Obamos sutikimo metu šventėje dalyvavo daug žinomų žmonių – aktoriai Tomas Hanksas, Helena Bonham Carter, režisierius Timas Burtonas, į susitikimą su Donaldu Trumpu atvyko daugiausia verslo atstovai.

Puotos akimirkos – galerijoje:

Tarp 170 puotos svečių prie stalo sėdo švedų kompanijos „AstraZeneca“ vadovas Leifas Johanssonas, „Balfour Beatty“ generalinis direktorius Leo Quinnas, „GlaxoSmithKline“ vadovė Emma Walmsley, „Universal Music Group“ vadovas, seras Lucianas Grainge'as ir daugelis kitų.

Prabangų stalą puošė 23 didžiulės gėlių puokštės, kurias sudarė juodi bijūnai, rausvos rožės ir lelijos. Taip pat – septynių šakų žvakidės.

„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmuose iškelta įspūdinga puota
„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmuose iškelta įspūdinga puota

Šventės svečiai galėjo pasirinkti meniu iš keturių skirtingų variantų. Pranešama, kad prabangų vakarą Donaldas Trumpas pradėjo besivaišindamas Vindzoro ėrienos ir braškių salotomis, vėliau kartu su pirmąją ponia ir vaikais valgė lėtai troškintą karališkojo paltuso file su krevečių putomis, šparagais. Po šio patiekalo sekė dar vienas patiekalas su garsiąja Vindzoro elniena, patiekta su pavasarinėmis daržovėmis. JAV prezidentas žinomas dėl savo pomėgio saldumynams, tad vakarą jis užbaigė braškių pudingu su citrinos kremu.

Ir panašu, kad vizitas Jungtinėje Karalystėje JAV prezidentui kol kas kelia vien tik džiaugsmą. Likus kelioms valandoms iki vakarienės jis savo „Twitter“ paskyroje dalijosi, kad „Kelionė Londone vyksta tikrai gerai“.

Vėliau pridūrė: „Karalienė ir visa karališka šeima yra fantastiški. Santykiai su Jungtine Karalyste yra labai geri“.

„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmų puotos akimirka
„Scanpix“ nuotr./Bakingamo rūmų puotos akimirka

Per šią kelionę D.Trumpas dalyvaus tiek reprezentaciniuose, tiek oficialiuose renginiuose: jau susitiko su Didžiosios Britanijos karaliene Elizabeth II, dalyvavo arbatėlėje su sosto įpėdiniu princu Charlesu, o netrukus minės Sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje 75-ąsias metines abipus Lamanšo sąsiaurio, taip pat pirmąkart kaip prezidentas apsilankys Airijoje ir pabuvos šioje šalyje veikiančiame jam priklausančiame golfo klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius