-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bolivudo žvaigždė Salmanas Khanas už retų antilopių medžioklę nuteistas kalėti 5 metus

Bolivudo superžvaigždė Salmanas Khanas ketvirtadienį už prieš beveik du dešimtmečius vykusią retų Indijos elniaožių gazelių medžioklę buvo nuteistas kalėti penkerius metus.
Salmanas Khanas (juodais marškiniais)
Salmanas Khanas (juodais marškiniais) atvyksta į teismą išgirsti nuosprendžio / „Scanpix“/AP nuotr.

Salmaną Khaną Radžasthano valstijos teismas nuteisė už 1998 metų medžioklę, kuri dešimtmečius kaustė dėl kino pamišusios Indijos dėmesį. Skiriant bausmę lauke prie teismo rūmų, kur susirinko aktoriaus šalininkai, vyko chaotiškos scenos.

Paskelbus nuosprendį Bolivudo „nenaudėlį“ sulaikė policija, jis buvo išvežtas į kalėjimą. Tačiau aktorius, kuris neigia nelegaliai medžiojęs elniaožes gazeles, dar gali apskųsti nuosprendį.

„Teismas skyrė penkerių metų įkalinimo bausmę ir 10 tūkst. rupijų (122 eurų) baudą“, – prie teismo rūmų reporteriams sakė kaltintojas Mahipalas Bishnoi.

Prie teismo Džodhpure buvo dislokuota šimtai policininkų, turėjusių sulaikyti daugybę susirinkusių aktoriaus šalininkų.

Dalyvavimu toje gazelių medžioklėje taip pat buvo kaltinamos dar keturios Bolivudo žvaigždės – Saifas Ali Khanas ir aktorės Sonali Bendre, Tabu ir Neelam Kothari. Tačiau dėl įrodymų trūkumo jie buvo išteisinti.

Salmanas Khanas, garsėjantis kietų vyrų vaidmenimis filmuose hindi kalba, kaltino valstijos Miškų departamentą apšmeižus jį elniaožių gazelių byloje. Jo advokatai sakė, kad tos gazelės nugaišo dėl natūralių priežasčių, pavyzdžiui, persiėdimo. Gynybos teigimu, nėra įrodymų, kad gazelės buvo nušautos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Salmanas Khanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Salmanas Khanas

Kontroversijos šiam aktoriui nėra naujiena. 2015 metais jis buvo išteisintas dėl benamio nužudymo per eismo įvykį 2002 metais. Tas sprendimas dabar ginčijamas Aukščiausiajame Teisme.

Tačiau šios realaus gyvenimo dramos nepaveikė jo populiarumo – 52 metų Salmanas Khanas išlieka tarp daugiausiai žiūrovų ir pinigų pritraukiančių Bolivudo aktorių. Jo statusas Indijoje yra kultinis, didžiulė gerbėjų armija, daugiausia jauni vyrai, kopijuoja jo šukuoseną ir aprangą, pavydi jam viengungio statuso.

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, 2017 metais Salmanas Khanas uždirbo 37 mln. dolerių (30 mln. eurų) ir Bolivudo sąraše liko antras po Shahrukho Khano. Abu jie yra tarp 10 daugiausiai uždirbančių aktorių pasaulyje.

Naujausias Salmano Khano blokbasteris „Tigras gyvas“ visame pasaulyje uždirbo maždaug 85 mln. dolerių (69,2 ml. eurų).

Indijoje teismo procesai dažnai trunka metų metus, neretai – dešimtmečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius