Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emma Watson siunčia paprastą, bet svarbią žinią vyrams visame pasaulyje

Britų aktorė Emma Watson Jungtinių Tautų būstinėje Niujorke pradėjo kampaniją „HeForShe“ – perskaitė pranešimą apie lyčių vaidmenis ir lygybę, rašo Mic.com.
Emma Watson
Emma Watson / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo kalba E.Watson ragino vaikinus ir vyrus visame pasaulyje prisijungti prie lyčių lygybės propagavimo. Anot aktorės, šiuo metu lyčių lygybė suprantama netinkamai, o tam, kad kažkas pasikeistų, į problemą reikia pažvelgti naujomis akimis ir ryžtingai. 

Kampanija „HeForShe“ būtent tai ir daro. Oficialiame savo puslapyje kampanijos kūrėjai prašo suvokti, kad „lyčių lygybė nėra aktuali vien moterims. Tai žmogaus teisių klausimas, reikalaujantis mano įsitraukimo. Prisiimu pareigą imtis veiksmų prieš bet kokį moterų diskriminacijos ar smurto atvejį.“

„Noriu, kad vyrai prisiimtų šią mantrą tam, kad jų dukros, seserys ir motinos galėtų pasijausti laisvos nuo prietarų ir stereotipų. Be to, tam, kad taptų geresniais žmonėmis“, – kalbėjo E.Wattson. 

Savo kalboje aktorė taip pat glaustai aptarė tai, kas jai ypač artima. Anot jos, feminizmo sąvoka pastaruoju metu įgavo perdėm neigiamą prasmę.

„Kodėl „feminizmas“ tapo toks nepopuliarus žodis? Manau, teisinga tai, kad man moka tiek pat, kiek vyrams. Manau, teisinga, kad galiu priimti sprendimus dėl savo pačios kūno. Manau, teisinga, kad moterų nuomonė turi įtakos sprendimams. Manau, teisinga, kad visuomenėje mane gerbtų taip pat, kaip ir vyrą“, – svarstė ji. 

Bendradarbiauti su Jungtinėmis Tautomis „Hario Poterio“ žvaigždė ėmė tik šią vasarą, tačiau savo aktyvumu jau nustebino ne vieną. „Galite galvoti, kas toji „Hario Poterio“ mergaitė? Ką ji veikia Jungtinėse Tautose? To paties ir pati savęs klausiu. Viskas, ką galiu pasakyti, tai kad nuoširdžiai rūpinuosi šiuo klausimu ir noriu jį spręsti. Jaučiu pareigą pasisakyti“, – sakė ji. 

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Emma Watson
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Emma Watson

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius