Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Faktai apie Quentiną Tarantino, įtraukiantys kaip ir jo filmai: vos neteko spenelio, sėdėjo kalėjime

Nebent esate tikras kino fanatikas, staiga paliepus įvardytumėte vos kelis žinomus režisierius. Iš vaikystės tikriausiai prisimintumėte George’ą Lucasą ar Steveną Spielbergą, gal dar Jamesą Cameroną, bet tikrai nepamirštumėte Quentino Tarantino. Nuo dramų apie gangsterius iki istorinių klasikinių karo filmų – šio kūrėjo kraitis itin spalvingas. Išskyrus jo filmus, ką galėtumėte papasakoti apie šio režisieriaus gyvenimą?
Quentinas Tarantino
Quentinas Tarantino / Vida Press nuotr.

Net dukart metė mokslus vidurinėse mokyklose

Norint būti visame pasaulyje gerbiamu režisieriumi ar aktoriumi išsilavinimas – itin svarbus. Tačiau visas būrys garsiausių kino industrijos žvaigždžių, muzikantų ir kitų profesijų atstovų ne kartą įrodė, kad sumanumas ne visada lygus akademiniams pasiekimams.

Tai galioja ir Quentino Tarantino atveju. Režisierius mokėsi net dviejose vidurinėse mokyklose, tačiau nei vienos nebaigė. Nutraukti mokslus įprastoje mokykloje jis sugalvojo panoręs mokytis specialioje menų mokykloje, kurioje išmoko vaidinti. Netrukus jam pabodo ir pastarojoje, todėl metė mokslus ir joje, kad galėtų užsiimti režisieriaus profesijai reikalingų įgūdžių tobulinimu, rašo Hollywoodinsider.com.

Filmų kūrimo ir scenarijų rašymo Quentinas išmoko niekur nesimokydamas. Vėliau jis pabrėžė, kad „pačiam kurti filmą neturint pinigų yra geriausia kino mokykla“.

Taksi vairuotojas jam vos nenukando spenelio

Tarantino filmų personažai žinomi dėl daugelio dalykų, bet žmonės tikriausiai pirmiausia pagalvoja apie smurtą. Ilgai negavęs į nosį jo kuriamose juostose neišbūna nei vienas aktorius, todėl nuostabos neturėtų kelti ir tai, kad mosuoti kumščiais nesibodi ir jis pats.

„Šiemet dalyvavau jau dvejose muštynėse. Vienose, kurias pradėjau aš, ir kitose, kurias pradėjo kitas“, – sakė Quentinas 2013 m. Jay Leno laidoje, taip pat papasakojęs apie nutikimą, kaip vos neteko spenelio.

„Sėdėjau gale, o taksi vairuotojas, kuris, beje, buvo stambus vyras, elgėsi kaip tikras mulkis. Taigi pasakiau jam „Sustok šalikelėje ir leisk man išlipti“. Net nenorėjau jam palikti 50 centrų arbatpinigių. Atidavęs man grąžą mano merginai jis pasakė „Čia naujam veidui įsigyti“, – pasakojo režisierius, su tuometine savo mylimąja lankęsis Niujorke.

Perpildžius Quentino Tarantino kantrybės taurę, jis puolė vairuotojui į atlapus, o šis bandė režisieriui nukąsti spenelį. Pasak jo, taksi vairuotojui būtų pavykę, jei „jis nebūtų buvęs toks gobšus ir būtų atsikandęs mažiau“.

Vida Press nuotr./Quentinas Tarantino
Vida Press nuotr./Quentinas Tarantino

Teigia kalėjime sėdėjęs tris kartus, nors tai gali būti ir melas

Kad kalėjimuose atsiduria aktoriai – ne naujiena. Kiek rečiau išgirstame apie už grotų dėl prasižengimų pasodinamus režisierius. Quentinas Tarantino teigia taip pat žinantis, ką reiškia dienas leisti kalėjime, kad ir ne už tokius rimtus nusikaltimus.

Režisierius pasakojo už grotų sėdėjęs net tris kartus dėl baudų už automobilių statymą neleistinose vietose, už nesumokėjimą už automobilių statymą ir kitus panašius prasižengimus. Ilgiausiai atskirtas nuo artimųjų kalėjime jis praleido aštuonias dienas. Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Quentinui dienos kalėjime padėjo jo darbui.

Tiesa, režisierius gali ir meluoti, mat šią informaciją patikrinus „The New York Post“, Los Andželo apygardos šerifo skyriuje jokių įrašų apie režisieriaus dienas kalėjime nerasta. Gal jam tiesiog reikėjo geros istorijos…

Sunaikintas debiutinis filmas

1992 m. pasirodęs filmas „Pasiutę šunys“ laikomas pirmuoju Quentino Tarantino kūriniu, bet tai nėra visiška tiesa. Kaip režisierius jis iš tikrųjų debiutavo prisidėdamas prie itin mažo biudžeto nepriklausomo 1987 m. filmo „My Best Friend’s Birthday“ kūrimo. Filmą jis ne tik režisavo, bet ir yra vienas iš jo rašytojų, taip pat atliko pagrindinį vaidmenį.

Trumpa komedija, scenarijumi panaši į vėliau Tarantino sukurtą „True Romance“, „My Best Friend’s Birthday“ buvo filmuojamas kelerius metus naudojant 16mm kamerą, pasiskolintą iš kito garsaus filmų kūrėjo Fredo Oleno Ray’aus. Su ja nufilmuota net 70 minučių medžiagos.

Baigus visus filmavimo darbus, laboratorijoje, kurioje filmas buvo montuojamas, kilo gaisras, per kurį sunaikinta pusę medžiagos. Iš likusių 36 minučių sukurtas debiutinis Quentino Tarantino filmas buvo rodomas kino festivaliuose.

Prieš tapdamas režisieriumi nuomojo vaizdajuostes

Kaip ir visų Holivudo žvaigždžių, vienas pirmųjų Quentino Tarantino darbų skamba labai paprastai – pardavėjas vaizdajuosčių nuomos punkte. Tada dar tik būsimas režisierius penkerius metus praleido į kasą mušdamas kainas ir dalydamas filmų rekomendacijas į „Video Archives“ nuomos punktą užėjusiems kino fanams.

Tarantino išgarsėjus, jo buvusi darbovietė tapo itin populiari. Joje įsidarbinti bandė ne vienas kitu Quentino Tarantino svajojęs tapti kino kūrėjas.

Parduotuvei, kaip ir visiems kitiems vaizdajuosčių nuomos punktams bankrutavus, teigiama, kad Quentinas Tarantino nusipirko visą jos inventorių – apie 8000 vaizdajuosčių.

Filmus vis dar įrašinėja į vaizdajuostes

Gerbiamas kino kūrėjas išliko ištikimas vaizdajuostėms, nors jos ir laikomos atgyvenusia technologija. Rašoma, kad jis atsisako žiūrėti filmus internetinėse transliavimo platformose, tokiose kaip „Netflix“, o apie filmų peržiūras kompiuteryje kalbos pradėti net neverta.

Šiuolaikinėmis technologijomis jis nepasitiki ir plėsdamas savo filmų kolekciją. Net įrašinėdamas filmus iš televizoriaus jis naudoja vaizdajuostes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius