-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Filmo „Mažosios moterys“ žvaigždėms teko mokytis vaidinti iš naujo: prireikė ir etiketo patarėjų

Amerikietės Louisos May Alcott prieš pusantro šimto metų parašytas romanas „Mažosios moterys“ laikomas tikra savo žanro klasika ir lyginamas su seserų Brontė ar Džeinės Osten kūryba. Autobiografinių detalių nestokojančioje knygoje L.M.Alcott aprašo keturių seserų – Megės, Džo, Betės ir Eimės – gyvenimą. Pagal šį romaną sukurta daugybė televizijos serialų, miuziklų, operų, pjesių ir, žinoma, filmų.
Filmo „Mažosios moterys“ akimirka
Filmo „Mažosios moterys“ akimirka / Clinic 212 nuotr.

Naujausia, Gretos Gerwig režisuota versija, kuri gavo net 6 „Oskarų“ nominacijas ir į Lietuvos kino ekranus atkeliauja jau šį penktadienį, sausio 24 dieną, yra jau aštuntoji knygos ekranizacija. Joje pagrindines herojes seseris vaidina Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh ir Eliza Scanlen. Šalia jų nusifilmavo ir tokios žvaigždės kaip Meryl Streep, Laura Dern ir Timothée‘is Chalamet.

„Sony Pictures“ šio romano adaptaciją norėjo perkelti į didžiuosius ekranus jau seniai, tačiau prodiuseriai atmetė net du adaptuotus scenarijus, kuriuos pateikė Olivia Milch bei Sarah Polley. Tačiau po G.Gerwig neįtikėtinos filmo „Ladybird“ sėkmės, studija nusprendė šią užduotį patikėti būtent Gretai. Ir dabar tikrai dėl to nesigaili.

Filmo anonsas:

VIDEO: Drama MAŽOSIOS MOTERYS/Little Women - kinuose šią žiemą.

„Mane taip įtraukė istorija, kad negalėjau nei miegoti, nei valgyti, visos mintys sukosi tik apie filmą. Labiausiai man padėjo tai, jog vieną iš veikėjų, Džo, aš pamačiau kaip savo jaunystės atspindį, o rašytoją L.M.Alcott – kaip savo brandos atspindį. Pastaroji parašė himną jaunystei. Ji padarė, kad istorija apie jaunas moteris taptų bestseleriu. Tai tiesiog nuostabu!“, – sakė G.Gerwig.

Kad grąžintų žiūrovus į praeitį ir padėtų jiems įsijausti į pasakojamą istoriją, filmo kūrėjai ne tik gilinosi į to laikmečio realijas, bet ir pasamdė aktoriams etiketo ir dialogų mokytojus. Šie mokė juos 19-tame amžiuje vyravusių elgesio taisyklių bei manierų.

Clinic 212 nuotr./Filmo „Mažosios moterys“ akimirka
Clinic 212 nuotr./Filmo „Mažosios moterys“ akimirka

„Tai buvo sunkiausia dalis. Esu prieš tai vaidinusi istoriniuose filmuose, tačiau Greta į šį reikalą žvelgė taip rimtai, kad teko ne tik mokytis vaidinti iš naujo, bet ir tapti rimtais istorijos žinovais“, – pasakojo E.Watson.

Filme „Mažosios moterys“ pamatysime jaudinančią istoriją, kaip bręstančios merginos pažįsta pasaulį, maištauja prieš visuomenės stereotipus moterų atžvilgiu ir pamažu formuojasi kaip stiprios, nepriklausomos asmenybės. Kad pabrėžtų kiekvienos iš seserų asmenybes, režisierė su dailininkų komanda nusprendė joms suteikti konkrečias spalvas.

Žiūrėdami filmą pastebėsite, jog Meg drabužiai visuomet levandų ir žalios spalvos, Džo – raudonos bei indigo, Betės – rožinės, rudos, o Eimės – žydros spalvos. Jų mama Marmė ekrane dėvi visų šių spalvų kombinacijų drabužius.

Clinic 212 nuotr./Filmo „Mažosios moterys“ akimirka
Clinic 212 nuotr./Filmo „Mažosios moterys“ akimirka

Dar vienas įdomus faktas – visa prie filmo dirbusi komanda buvo tiek susitelkusi į bendrą tikslą, kad net nepastebėjo, jog filmo režisierė laukiasi. G.Gerwig išvyko gimdyti iškart po to, kai peržiūrėjo ir patvirtino galutinį filmo variantą.

Šešiems „Oskarams“ nominuota juosta „Mažosios moterys“ Lietuvos kino teatruose – jau nuo šio penktadienio, sausio 24 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius