Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmui „Džokeris“ – daugiausiai nominacijų britų BAFTA apdovanojimuose

Daugiausiai nominacijų Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimams gavo psichologinis trileris „Džokeris“ („Joker“), kuriame vaidina „Auksinio gaublio“ laimėtojas Joaquinas Phoenixas, antradienį paskelbė ši organizacija.
Allison Janney
Allison Janney / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Betmeno priešo Džokerio priešistorė iš viso gavo 11 nominacijų, įskaitant geriausio filmo kategoriją.

„Džokeris“ varžysis su Martino Scorsese gangsteriniu filmu „Airis“ („The Irishman“), pasirodžiusiu srautinio transliavimo paslaugų milžinės „Netflix“ platformoje, ir Quentino Tarantino filmu „Vieną kartą Holivude“ („Once Upon a Time... in Hollywood“), kurie abu gavo po 10 nominacijų.

Samo Mendeso režisuota karinė drama „1917“ apie du britų karius, pelniusi prestižinį geriausios dramos „Auksinį gaublį“, gavo devynias BAFTA nominacijas, taip pat ir geriausio filmo kategorijoje.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Lupita Nyong'o ir Samas Rockwellas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Lupita Nyong'o ir Samas Rockwellas

Pernai per BAFTA įteikimo ceremoniją triumfavo „Netflix“ nespalvota juosta „Roma“. Ji vėliau pelnė tris „Oskarus“, nors tarp jų nebuvo geriausio filmo statulėlės.

Tarp šiemetinių BAFTA nominantų yra visi lenktynių dėl „Oskarų“ favoritai, įskaitant „Vieną kartą Holivude“ žvaigždę Leonardo DiCaprio ir Renee Zellweger, suvaidinusią JAV dainininkę ir aktorę Judy Garland romantinėje dramoje „Džudė“ („Judy“).

Geriausio pagrindinio aktoriaus kategorijoje be L.DiCaprio dar nominuoti Adamas Driveris, Taronas Egertonas, J.Phoenixas ir Jonathanas Pryce'as.

Į geriausios aktorės apdovanojimą pretenduoja Jessie Buckley, suvaidinusi „Laukinėje rožėje“ („Wild Rose“), Scarlett Johansson, nusifilmavusi skyrybų dramoje „Santuokos istorija“ („Marriage Story“), Saoirse Ronan, vaidinanti juostoje „Mažosios moterys“ („Little Women“), Charlize Theron iš „Skandalo“ („Bombshell“) ir R.Zellweger.

Geriausio režisieriaus kategorijoje nominuoti S.Mendesas už „1917“, M.Scorsese, Toddas Phillipsas už „Džokerį“, Q.Tarantino ir Bong Joon-Ho iš Pietų Korėjos už juodojo humoro komediją „Parazitas“ („Parasite“).

Išsiskiriančio britų filmo kategorijoje varžysis „1917“, „Masalas“ („Bait“), „Mano dukrai Samai“ („For Sama“), „Rocketman“, „Sorry We Missed You“ ir „Du popiežiai“ („The Two Popes“).

BAFTA apdovanojimai bus įteikti vasario 2 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius