Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybės – Guinnesso pasaulio rekordų savininkės: už ką joms suteiktas toks statusas?

Guinnesso pasaulio rekordų knygoje užfiksuoti ne tik patys įdomiausi ir ekstremaliausi, bet ir keisčiausi rekordai. Nuo greičiausio bėgiko iki ilgiausių nagų savininko – kokiu tik būdu tapti geriausiais pasaulyje netroško žmonės. Tad nereikėtų nustebti sužinojus, kad oficialūs rekordai priklauso ir ne vienai pasaulio garsenybei.
Jackie Chanas, Ariana Grande, Eminemas
Jackie Chanas, Ariana Grande, Eminemas / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Dainininkai, aktoriai, sportininkai, laidų vedėjai ir kaskadininkai – už ką šių profesijų žmonėms įteikti rekordus pažymintys sertifikatai?

Justinas Bieberis

Atlikėjui J.Bieberiui priklauso ne vienas rekordas. Jis – jauniausias dainininkas, kurio net penki albumai (jam būnant vos 19 metų) JAV užkopė į pirmas muzikos topų vietas. Jo „YouTube“ platformoje esantis kanalas yra daugiausia peržiūrų turintis muzikos kanalas, o jei nepakanka ir to, kanale paviešinti vaizdo įrašai pirmieji platformoje bendrai sulaukė daugiau nei 3 mlrd. peržiūrų.

J.Bieberiui priklausė ir nelabai malonus rekordas – daugiausia paspaudimų „nepatinka“ sulaukusio vaizdo klipo už dainą „Baby“. Tiesa, neseniai ši pozicija perleista kitam vaizdo įrašui – „YouTube Rewind 2018“.

VIDEO: Justinas Bieberis – „Baby“
VIDEO: YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind | #YouTubeRewind

Vanna White

Už Atlanto populiariame televizijos žaidime „Wheel of Fortune“ dirbanti V.White taip pat gali pasigirti rekordu. 32 sezonus televizijos žaidimą vedusi moteris per visą savo karjerą, kaip teigiama Insider.com, iš viso suplojo maždaug 3 721 446 kartus ir yra paskelbta dažniausiai plojančia moterimi.

Pasak Guinnesso pasaulio rekordų tinklalapio, V.White per vieną laidą suploja vidutiniškai 606 kartus.

VIDEO: Mike Meets Vanna White - Guinness World Records

Beyonce

Kur kalbama apie geriausius, atlikėjos Beyonce vardas taip pat privalo būti paminėtas. Pirmiausia, visi šeši studijiniai Beyonce kaip solo dainininkės albumai – nuo „Dangerously in Love“ iki „Lemonade“ – debiutuodami iškart užkopdavo į aukščiausią „Billboard 200“ muzikinių albumų reitingų vietą.

Jai taip pat priklauso didžiausio pergalių skaičiaus „MTV Video Music“ apdovanojimuose (net 24) bei daugiausia nominacijų Metų vaizdo klipo kategorijoje (7).

Du Kine nuotr./Filmo „Liūtas karalius“ premjeros svečiai
Du Kine nuotr./Filmo „Liūtas karalius“ premjeros svečiai

Kalbant apie nominacijas, Beyonce yra daugiausia „Grammy“ nominacijų sulaukusi atlikėja (laimėjo 23). Nuo pat 2000-ųjų Beyonce „Grammy“ apdovanojimams buvo nominuota mažiausiai kartą per metus – išskyrus 2003 ir 2016 metais.

Betty White

Rekordas už ilgiausiai trukusią moters karjerą televizijoje atiteko B.White. Prieš kameras dirbti pradėjusi 1939-aisiais, 97-erių B.White per 74 metus sukūrė vaidmenis tokiuose itin didelio pasisekimo sulaukusiuose serialuose kaip „The Golden Girls“, „The Mary Tyler Moore Show“ ir „The Carol Burnett Show“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Betty White
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Betty White

BTS

Šiuo metu bene populiariausia vaikinų grupė BTS – pirmoji K-pop grupė, užkopusi į pirmą JAV populiariausių albumų topų vietą. Vaikinams iš Pietų Korėjos taip pat priklauso daugiausiai peržiūrų per 24 valandas sulaukusio muzikinio vaizdo klipo rekordas. Jį pelnė daina „Boy With Luv“. Per šių metų balandžio 12-13 d. jis peržiūrėtas daugiau nei 74,6 mln. kartų.

VIDEO: BTS (방탄소년단) '작은 것들을 위한 시 (Boy With Luv) feat. Halsey' Official MV

Eminemas

Rekordas už daugiausiai žodžių turinčią dainą 2013-aisiais atiteko reperiui Eminemui. Kūrinyje „Rap God“ per šešias minutes ir keturias sekundes ištarta 1560 žodžių. Jei sunku suprasti, kaip greitai liežuvį mala Eminemas, per 15 sekundžių reperis vidutiniškai ištaria 97 žodžius.

VIDEO: Eminem - Rap God (Explicit)

Ariana Grande

2019 metų balandį A.Grande nukarūnavo Seleną Gomez ir tapo didžiausią sekėjų skaičių socialiniame tinkle „Instagram“ turinčia moterimi.

Tačiau tai ne vienintelis dainininkei priklausantis rekordas. Muzikos platformoje „Spotify“ jos kūriniai 2018-aisiais buvo perklausyti daugiausia kartų – net 3 mlrd.

Cristiano Ronaldo

Nors A.Grande sekėjų skaičius – įspūdingas, dar daugiau jų turi futbolininkas C.Ronaldo. Subūręs 186 mln. sekėjų būrį, jis yra daugiausiai jų turintis asmuo socialiniame tinkle ir šio titulo neužleidžia jau keletą metų iš eilės.

Labiausiai sekamas jis sportininkų tarpe yra ir tviteryje (80,6 mln.).

Vinas Dieselis

Filmų „Greiti ir įsiutę“ žvaigždė V.Dieselis, 2013-ųjų lapkritį tragiškai žuvus kolegai Paului Walkeriui, asmeninėje feisbuko paskyroje pasidalijo jautriu įrašu apie aktorių. Nepatikėsite, bet jis surinko daugiausiai paspaudimų „patinka“ – net 8 mln., ir oficialiai buvo pripažintas rekordiniu.

Kadras iš filmo/Vinas Dieselis filme „Greiti ir įsiutę 8“
Kadras iš filmo/Vinas Dieselis filme „Greiti ir įsiutę 8“

Jackie Chanas

Aktoriui, prodiuseriui ir kaskadinių triukų koordinatoriui J.Chanui nuo 2012-ųjų priklauso daugiausiai kaskadinių triukų atlikusio ir vis dar gyvenančio aktoriaus rekordas.

Daugiau nei 100 filmų vaidinęs ir beveik visuose juose atlikęs kaskadinius triukus, J.Chanas neišvengė traumų. Kaip rašo Insider.com, jam yra lūžusi nosis, skilę skruostikauliai ir net kaukolė.

Garsų pasaulio įrašų nuotr./Jackie Chanas filme „Operacija: Zodiakas“
Garsų pasaulio įrašų nuotr./Jackie Chanas filme „Operacija: Zodiakas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius