Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas animacinis filmas pašiepia pelno besivaikančius gyvenimo būdo guru

Gruodžio 2 d. Lietuvos kino žiūrovus pasieks lietuviškai įgarsinta animacija visai šeimai „Feliksas ir Morgos lobis“ (Felix and the Treasure of Morgäa, 2021). Mažųjų žiūrovų laukia kvapą gniaužianti nuotykių kupina kelionė, tuo tarpu suaugusieji išvys šmaikščią satyrą, pašiepiančią pelno besivaikančius gyvenimo būdo guru, žarstančius neįgyvendinamus amžinos jaunystės pažadus.
Filmas „Feliksas ir Morgos lobis“
Filmas „Feliksas ir Morgos lobis“ / Stop kadras
Temos: 2 Kinas Premjera

Feliksas – dvylikametis berniukas, gyvenantis su mama ir dvejų metų sesute. Nuo bendraamžių, kurių galva pramušta kompiuteriniais žaidimais, jį skiria tai, kad Feliksas vis dar gedi prieš dvejus metus pradingusio tėvo. Tiesą pasakius, Feliksas su netektimi taip ir nesusitaikė. Jis įsitikinęs, kad jūroje dingęs jo tėtis – vis dar gyvas. Vieną dieną, kai visą buities naštą ant savo pečių laikanti mama ryžtasi išvykti pelnytų atostogų, Feliksas, pasinaudoja proga ir leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę, kurioje tikisi atrasti dingusį tėvą, rašoma pranešime spaudai.

Į paiešką berniukas leidžiasi ne vienas. Jo bendražygiai – buvęs žvejys Senasis Tomas, vagiliautoja papūga Squawkas ir tikrų tikriausia filmo žvaigždė – katė Roveris, kuri mano esanti šuo. Bičiulių kelionė atveda juos į Tamsiojo šešėlio salą, kurios požeminiame mieste gyvena slapta bendruomenė, valdoma charizmatiškos, tačiau arogantiškos Morgos, neįkainojamo lobio savininkės.

VIDEO: Feliksas ir Morgos Lobis (Felix and the Hidden Treasure) - ANONSAS

„Feliksas ir Morgos lobis“ – retas svečias Lietuvos kino ekranuose iš Kanados. Animacinis filmas semiasi įkvėpimo iš įspūdingo Magdalenos salų kraštovaizdžio ir leidžia pasigrožėti idiliškais Kvebeko provincijos pakrančių vaizdais. Kūrybinė filmo komanda atranda puikų balansą tarp realybės ir fantazijos, pasakojimą praturtina netikėtais personažais bei lengvu, tačiau daugiasluoksniu humoru, tinkančiu ir tėvams, ir vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius