Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžymybės sureagavo į Kapitolijų šturmavusius riaušininkus: „Už tokią Ameriką balsuoja pusė šalies“

Jungtinės Amerikos Valstijos – vėl pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre. Kapitolijuje susirinkus Kongreso nariams, kad šie patvirtintų prieš porą mėnesių išrinktojo prezidento Joe Bideno pergalę, šalia pastato laiptų šūkius skandavo, vėliavomis mosikavo, o vėliau ir į vidų veržėsi dabartinio JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkai. Šiems prasiveržus pro barikadas, Kapitolijus paskendo chaose, neišvengta ir smurto protrūkių, taip pat aukų. Riaušininkų liautis prašė daugelis – ir J.Bidenas, ir užsienio žvaigždės.
Žvaigždžių reakcijos į sausio 6 d. įvykius JAV
Žvaigždžių reakcijos į sausio 6 d. įvykius JAV / „Scanpix“ ir „Twitter“ nuotr. / 15min montažas

Apžvalgininkė, autorė ir televizijos asmenybė Meghan McCain sausio 6 d. (JAV laiku) pavadino „viena tamsiausių dienų Amerikos istorijoje“.

„Kaip Jungtinių Valstijų pilietei ir dviejų veteranų dukrai bei dar vieno seseriai, man gėda dėl to, kas vyksta Vašingtone. Veidmainystė, gėda. Nepatriotinės veidmainės avys, geriančios „Kool Aid“ nuodus.

Tai liūdna diena Amerikai“, – piktinosi dainininkė Pink.

Rachel Lindsay, išgarsėjusi kaip pirmoji afroamerikietė „The Bachelorette“ realybės šou, taip pat netylėjo.

„Už tokią Ameriką balsuoja pusė šalies“, – teigė ji.

69-erių Michaelas Keatonas išreiškė pasipiktinimą policijos veiksmų stoka.

„Buvau vaikomas ir bėgau pro ašarines dujas demonstracijose prieš karą 8-ajame dešimtmetyje. Tai, kad policija šiandien nieko nedarė, šokiruoja. Bet jie tikrai buvo pasirengę taikioms „Black Lives Matter“ demonstracijoms“, – tviteryje rašė jis.

Markas Ruffalo rašė, kad būtent taip atrodo „įstatymų nepaisymas“, siūlo pažiūrėti į demonstruojamą „sąmoningą neišmanymą“ ir įsidėmėti vaizdo įraše matomus žmones.

„Jie – demokratijos priešai“, – tęsė aktorius.

„Marvel“ superherojų Kapitoną Ameriką vaidinantis Chrisas Evansas šiai situacijai apibūdinti nerado žodžių, o realybės šou „Real Houseviwes of Potomac“ dalyvė Gizele Bryant neslėpė nuostabos, kaip į Kapitolijų galėjo patekti tiek daug žmonių.

„Tie, kurie negyvena Vašingtone, nesuvokia, kaip sunku yra net prieiti prie šio pastato, o tai, kad tiems chuliganams pavyko patekti į vidų – neįtikėtina“, – rašė moteris.

Modelis Karlie Kloss rašė, kad „priimti teisėtų demokratinių rinkimų rezultatus yra patriotiška. Atsisakyti tai daryti ir kurstyti smurtą – antiamerikietiška“.

Šokiruoti įvykių Kapitolijuje, pasipiktinimo tokiu demokratijos nepaisymu neslėpė ne tik žinomi atlikėjai, aktoriai, bet ir jaunosios kartos įžymybės.

Viena jų – „TikTok“ platformoje išgarsėjusi Charli D’Amelio. Ji rašė: „Šiandien mūsų šaliai sunki diena. Širdimi esu su visais ir tikiuosi, kad esate saugūs ir kad jums niekas negresia. Prašau visų Vašingtone saugotis!!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius