-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kritika Kevinui Spacey: pasiskelbęs gėjumi bando užgožti faktą, kad priekabiavo prie nepilnamečio?

Paprastai garsenybės, viešai prabilusios apie savo seksualinę orientaciją, sulaukia palaikymo ir padrąsinimo, tačiau „Kortų namelio“ žvaigždę Keviną Spacey (58 m.) po tokio prisipažinimo užgriuvo kritikos lavina. Taip nutiko dėl to, kad apie savo orientaciją jis prakalbo po kaltinimų seksualiniu priekabiavimu prie nepilnamečio.
Kevinas Spacey filme „Amerikos grožybės“
Kevinas Spacey filme „Amerikos grožybės“ / Kadras iš filmo

15min primena, kad dviem „Oskarais“ apdovanotas Kevinas Spacey esantis gėjumi prisipažino tik po to, kai kitas aktorius Anthony Rappas (46 m.) portalui „Buzzfeed“ papasakojo apie 1986 metais patirtą Kevino Spacey priekabiavimą.

Tuo metu jie abu vaidino Brodvėjuje – Anthony Rappui tebuvo 14 metų, o Kevinas Spacey buvo už jį 12 metų vyresnis ir bandė turėti lytinių santykių su paaugliu.

Po šios Anthony Rappo išpažinties Kevinas Spacey išplatino viešą atsiprašymą už savo elgesį, teisinosi, kad tuo metu buvo girtas ir neprisimena šio prieš 30 metų įvykusio incidento. Ir tuo pačiu aktorius viešai pripažino esantis gėjus.

Vida Press nuotr./Keviną Spacey seksualiniu priekabiavimu apkaltinęs Anthony Rappas
Vida Press nuotr./Keviną Spacey seksualiniu priekabiavimu apkaltinęs Anthony Rappas

„Labai gerbiu ir žaviuosi Anthony Rappu kaip aktoriumi. Esu daugiau nei pasibaisėjęs girdėdamas jo istoriją – aš nuoširdžiai nepamenu to (mūsų) susidūrimo, kuris įvyko prieš daugiau nei 30 metų, – viešai išplatintame pranešime sakė Kevinas Spacey. – Bet jei ir elgiausi taip, kaip jis pasakoja, esu skolingas jam kuo nuoširdžiausią atsiprašymą už tai, kas buvo labai nederamas neblaivaus žmogaus elgesys. Ir atsiprašau už tuos jausmus, kuriuos jis su savimi nešiojosi visus tuos metus.“

„Ši istorija padrąsino mane pasisakyti ir apie kitus dalykus savo gyvenime. Žinau, kad yra istorijų apie mane, o kai kurios buvo pakurstytos fakto, jog aš labai saugau savo privatumą. Man artimiausi žmonės žino, kad per savo gyvenimą turėjau santykių tiek su vyrais, tiek su moterimis. Per savo gyvenimą mylėjau ir puoselėjau romantiškus ryšius su vyrais, ir dabar renkuosi gyventi kaip gėjus. Noriu su tuo susitvarkyti nuoširdžiai ir atvirai, pradedant savo paties elgesio vertinimu“, – taip pat sakė jis.

Tačiau toks atsiprašymas ir pasiskelbimas gėjumi tik papiktino visuomenę, kuri pastaruoju metu ir taip itin jautri seksualinio priekabiavimo klausimu. Žmonėms susidarė toks įspūdis, tarsi nederamą elgesį Kevinas Spacey bandytų pateisinti savo seksualine orientacija, ir su savo pasiskelbimu gėjumi mėgintų užgožti faktą, kad jis bandė turėti lytinių santykių su nepilnamečiu.

Socialinius tinklus po tokio Kevino Spacey prisipažinimo užplūdo daugybė jį kritikuojančių žinučių:

„Tai, kad Kevinas Spacey seksualiai priekabiavo prie nepilnamečio, neturi nieko bendro su homoseksualumu. Kas nors paaiškinkit jam tai“, – tviteryje rašė aktorė Aimee Carrero.

Vida Press nuotr./Kevinas Spacey seriale „Kortų namelis“
Vida Press nuotr./Kevinas Spacey seriale „Kortų namelis“

„Tiesiog noriu labai aiškiai pasakyti: žmonės, buvimas gėjumi neturi nieko bendro su priekabiavimu prie nepilnamečių“, – rašė komikė Cameron Esposito, pati neslepianti savo seksualinės orientacijos ir aktyviai kovojanti už LGBT teises.

„Gėda būti apkaltintam banko apiplėšimu – aš pamiršau apie tai. Bet dabar geras metas visiems jums pasakyti – aš žydas“, – ironizavo stad-up komikas Moshe Kasheris.

„Šita visa Kevino Spacey situacija primena man, kad gerokai per daug žmonių homoseksualumas vis dar labiau šokiruoja nei seksualinis smurtas“, – piktinosi rašytoja Raquel Willis.

„Kevinas Spacey į tariamą priekabiavimą reaguoja taip, kaip tu reaguotum į raktų pametimą praėjusią vasarą kai buvai girtas – tai viskas, ką jums reikia žinoti“, – nukirto Vannas R. Newkirkas II.

„Man nepatinka Kevino Spacey pareiškimas. Ne. Nėra girtumo ar užsivėrimo laipsnio, kuris pateisintų ar paaiškintų priekabiavimą prie 14-mečio vaiko“, – rašė žurnalistas ir rašytojas Danas Savage'as.

Štai daugiau pasisakymų apie Kevino Spacey pareiškimą socialiniuose tinkluose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius