Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo Amerika taip vilioja karališkąją šeimą? Apsigyventi už Atlanto norėjo ir princas Williamas

Pasirodo, pats princas Williamas kadaise norėjo gyventi už Atlanto. Įsikurti Šiaurės Amerikoje jis planavo baigęs mokslus, rašo Express.co.uk, cituodamas pranešimus, kurie galimai išpranašavo jo brolio princo Harry ir žmonos Meghan Markle įsikūrimą Kanadoje.
Princas Williamas, princas Harry, Sasekso hercogienė Meghan ir Kembridžo hercogienė Catherine
Princas Williamas, princas Harry, Sasekso hercogienė Meghan ir Kembridžo hercogienė Catherine / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po to, kai Harry sausio pradžioje pranešė tada su žmona Meghan dar tik ketinantys atsisakyti aukšto rango karališkosios šeimos titulo, visos kameros ir dėmesys nukrypo į princą Williamą. Buvo skelbiama, kad prie tokio atsiskyrimo nuo likusios karališkosios šeimos prisidėjo per pastaruosius metus ar kelis pašliję brolių santykiai, nors anksčiau Williamas ir Harry buvo labai artimi.

Anglijos karalienei patvirtinus Sasekso hercogų atsiskyrimą, neliko nieko kito kaip tik daugiau karališkųjų pareigų perleisti Kate Middleton ir princui Williamui. Juodu tapo centrinėmis karališkosios šeimos figūromis, pagrindiniais naujais britų apkalbų šaltiniais, labiausiai fotografuojamais asmenimis. Tačiau, pasirodo, kadaise apie didesnį privatumą, kurio siekdami už Atlanto ir persikėlė Sasekso hercogai, norėjo ir princas Williamas.

Pasak 2003-aisiais „The Scotsman“ išspausdinto straipsnio, baigęs mokslus St. Andrews universitete, princas Williamas planavo kurį laiką pagyventi už Atlanto.

Kaip rašė „The Sunday Times“ karališkosios šeimos reporterė Louisa Pearson, Williamui patiko privatumas, kokį jis gavo besimokydamas aukštojoje mokykloje, tad „nenuostabu, kad jis pranešė norintis kelis metus pagyventi JAV“.

Kaip galimos karjeros kryptys Amerikoje buvo aptartos darbas meno galerijoje ar aukciono namuose, taip pat galimybė įgyti dar vieną mokslo laipsnį.

Mokslus St.Andrews universitete princas Williamas pradėjo studijuodamas meno istoriją. Tačiau 2003 metų interviu „The Guardian“ jis patvirtino nežinantis, ką pasirinkti – ar ir toliau gilintis į meno istoriją, ar pakeisti studijų kryptį į geografijos. Kaip vėliau paaiškėjo, princas Williamas pasirinko pastaruosius mokslus.

Vida Press nuotr./Princas Williamas St. Andrews universiteto baigimo šventėje 2005-aisiais
Vida Press nuotr./Princas Williamas St. Andrews universiteto baigimo šventėje 2005-aisiais

Tais pačiais metais karališkųjų rūmų darbuotojas „The Scotsman“ atskleidė, kad „Williamas yra pasiryžęs išsaugoti bent truputį anonimiškumo ir mano, kad Amerika jam suteiks geriausią galimybę tai padaryti“.

„Tai būtų beprecedentis atvejis, – tęsė L.Pearson. – Tačiau Williamas atrodo pasiryžęs nusitiesti savo kelią.“

Tačiau jo pasiryžimas „nusitiesti savo kelią“ šiuo „precendento neturinčiu poelgiu“ galbūt padėjo pakloti pamatus iš pažiūros staigiam Harry Jungtinės Karalystės palikimui.

Nors tikima, kad būtent Meghan amerikietiškos šaknys ir ilgi Kanadoje praleisti metai turėjo daugiausiai įtakos šiam poros sprendimui, kai kur rašoma, jog pabėgti už Atlanto kadaise planavo ir Harry motina.

Buvęs princesės Dianos liokajus Paulas Burrellas 2003 metais „Daily Mail“ pasakojo, kad Velso princesė po skyrybų su princu Charlesu planavo išsikraustyti gyventi į Kaliforniją. Į saulėtąją valstiją ji ketino pasikviesti ir P.Burrellą.

Vida Press nuotr./Princesė Diana (1989 m.)
Vida Press nuotr./Princesė Diana (1989 m.)

Tačiau princas Harry yra vienintelis karališkosios šeimos narys, kuris šiuos planus pavertė realybe.

Pasak Express.co.uk, Harry ir Meghan į Jungtinę Karalystę grįžti trumpam turėtų kovą – jie planuoja dalyvauti Britų tautų sandraugos dienos šventiniuose renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius