-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lytine prievarta kaltinamas aktorius Kevinas Spacey paleistas už užstatą

Holivudo aktorius Kevinas Spacey, ketvirtadienį pasirodęs Londono teisme dėl kaltinimų lytine prievarta prieš tris vyrus, buvo paleistas už užstatą.
Kevinas Spacey
Kevinas Spacey / „Scanpix“ nuotr.

Pirmininkaujančio teisėjo pavaduotojas Tanas Ikramas Vestminstero magistratų teisme 62 metų aktoriui pasakė, kad kitas teismo posėdis paskirtas liepos 14 dieną Sadarko karūnos teisme Londono pietuose.

K.Spacey, du „Oskarus“ pelniusiam juostų „Įprasti įtariamieji“ (The Usual Suspects) ir „Amerikos grožybės“ (American Beauty) aktoriui, Londono policija pirmadienį pateikė oficialius kaltinimus.

Kaltinamas prievarta prieš tris vyrus

K.Spacey buvo apkaltintas lytiniu smurtu kilus pasauliniam judėjimui #MeToo, iškėlusiam į viešumą daugybę seksualinės prievartos ir priekabiavimo atvejų kino pramonėje.

Dėl to Londono metropoliteno policija pradėjo tyrimą, o „The Old Vic“ atliko patikrinimą dėl laikotarpio, kai teatrui vadovavo K.Spacey.

K.Spacey atsakydamas nurodė, kad yra nusivylęs sprendimu, bet pažadėjo savanoriškai atvykti į Jungtinę Karalystę ir gintis.

Aktoriaus pareiškime televizijos laidai „Good Morning America“ sakoma, kad jis neabejoja galėsiantis įrodyti savo nekaltumą.

Didžiojoje Britanijoje galioja teisiniai apribojimai, kokią informaciją gali skelbti žiniasklaida, kol byla dar neperduota prisiekusiesiems, kad jie nesusidarytų išankstinės nuomonės.

Londono policija pranešė, kad du pirmi kaltinimai dėl seksualinės prievartos yra susiję su 2005 metų kovą Londone įvykusiais incidentais, o nukentėjęs asmuo dabar eina penktą dešimtį.

Pasak policijos, trečias incidentas įvyko 2008 metų rugpjūtį Londone, o nukentėjęs asmuo dabar eina ketvirtą dešimtį.

Ketvirtas kaltinimas dėl seksualinės prievartos susijęs su incidentu, įvykusiu Anglijos vakaruose esančiame Glosteršyre 2013 metų balandį. Nukentėjęs asmuo dabar eina ketvirtą dešimtį.

Anglijos įstatymai draudžia atskleisti nukentėjusiųjų tapatybę.

2017 metais K.Spacey mesti kaltinimai iš esmės sužlugdė jo karjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius