Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Matthew Perry ir Matto LeBlanco už ekrano laukė vargai: gyvenimai komiško „Draugų“ serialo nepriminė

Seriale „Draugai“ viename bute gyvenusius Čandlerį ir Džo įkūniję aktoriai Matthew Perry (50) ir Mattas LeBlancas (52) visą pasaulį sužavėjo savo nuoširdžia ir pavydėtina draugyste, nenusisukančia sėkme ir moterų dėmesiu. Tačiau išjungus kameras jų gyvenimai nė kiek nepriminė tokių, kokius jiems buvo sukūrę epizodų autoriai – mat su užklupusia šlove kartu užgriuvo ir įvairios problemos.
Matthew Perry ir Mattas LeBlancas
Matthew Perry ir Mattas LeBlancas / Vida Press nuotr.

Nutrūkę romanai, neištikimybės skandalas, iššūkiai karjeroje ir problemos su svaigalais – tokia buvo M.Perry ir M.LeBlanco kasdienybė. Laimei, žinomi vyrai sugebėjo susiimti ir išspręsti bent jau didžiąją dalį problemų bei vėl džiuginti gerbėjus.

O ištikimiausius jų „Draugų“ komanda nudžiugins jau greitai. Skelbiama, kad aktoriai M.Perry, M.LeBlancas, Davidas Schwimmeris, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston ir Courteney Cox susiburs specialiam nesurežisuotam epizodui. Apie tai daugiau skaitykite čia.

Mattas LeBlancas

Lyginant su visada laimingu aktoriaus personažu Džo, M.LeBlanco gyvenimas po „Draugų“ buvo visiškai priešingas. Nuo tada, kai 2004-aisiais buvo baigtas filmuoti garsus serialas, M.LeBlancas išgyveno skyrybas, susipyko su tėvu, stebėjo dukters kovą su siaubingais priepuoliais ir pradėjo nebemėgti to, jog jį žino tik dėl vieno vaidmens – to paties Džo.

„Buvau metęs rūkyti, bet filmuojant paskutinę seriją vėl pradėjau. Buvo liūdna, – apie jausmus, užklupusius pasibaigus serialo filmavimui, kalbėjo aktorius. – Baigėsi nuostabus etapas visų mūsų gyvenimuose. Planetoje yra tik penki žmonės, žinantys, ką reiškia būti viso to dalimi.“

M.LeBlancui 2004-aisiais britų modelis ir aktorė Melissa McKnight pagimdė dukrą Mariną. Vos po aštuonių mėnesių kūdikį pradėjo kamuoti stiprūs priepuoliai, o vėliau jai diagnozuotas neurologinis sutrikimas, tam tikra displazijos forma.

Laimei, Marina pasveiko, bet su iššūkiais susidūrė M.Leblanco santuoka. 2006 metais aktorius prisipažino buvęs neištikimas ir pora išsiskyrė.

D 22367-19
D 22367-19

Problemų atsirado ir jo karjeroje – kino industrijos atstovams ir gerbėjams buvo sunku įsivaizduoti M.LeBlancą kitame, ne Džo vaidmenyje. Tai neturėjo stebinti, žinant, kad 2004 metais debiutavo „Draugų“ personažo įkvėptas serialas „Joey“. Deja, eteryje jis neišbuvo ilgai – jo filmavimai nutrūko įpusėjus antram sezonui.

„Kadangi vaidinau tokį kvailoką vyruką, žmonės dažnai su manimi kalbėdavo labai lėtai. Jie nesitikėjo, kad galiu paraidžiui pasakyti savo vardą. Panašūs atvejai nutikdavo gerokai dažniau, nei pagalvotumėte“, – sakė aktorius.

Šiandien tai prisiminęs jis juokiasi, tačiau 2006 metais M.LeBlancui tai buvo taip atsibodę, jog jis net keliems metams atsiribojo nuo visko, kas buvo susiję su Holivudu. Į eterį jis grįžo 2011-aisiais – situacijų komedijoje „Episodes“ jis vaidino fiktyvią savo paties versiją, vėliau tapo laidos „Aukščiausia pavara“ vedėju.

Ištvėręs nelengvą periodą savo gyvenime, M.LeBlancas šiuo metu gyvenimu nesiskundžia. Jo širdį užkariavo airė, buvusi „Aukščiausios pavaros“ prodiuserė Aurora Mulligan, jo turtai, kaip rašo Thesun.co.uk, šiuo metu įvertinti 74 mln. svarų sterlingų. Sveika ir laiminga yra ir jo paauglė dukra Marina.

8772430h
8772430h

Tiesa, santykių su tėvu Paulu, jį ir jo motiną palikusį, kai M.LeBlancui buvo vos šeši mėnesiai, pataisyti taip ir nepavyko. Trumpam aktorius su tėvu vis dėlto buvo susitaikęs – M.LeBlancas net nupirko jam namus Kolorado valstijoje ir klasikinį „Porsche“ automobilį. Tačiau jų santykiai galutinai subyrėjo Paului papasakojus istoriją apie sūnų amerikiečių žurnalui. M.LeBlancas atėmė iš jo stogą virš galvos, privertė parduoti automobilį ir nutraukė bet kokius ryšius.

„Jis buvo mergišius. Dabar paseno. Nebendrauju su juo. Iš nemalonių žmonių gali išmokti vertingų pamokų“, – apie tėvą kalbėjo jis.

Nors prisiminimus iš „Draugų“ filmavimo aikštelės M.LeBlancas brangina, serialą žiūrėti jam nėra lengva. „Pasijaučiu lyg 100-metis. Atrodo, kad kasmet apie jį sužino vis nauja karta. Tačiau dabar praėjo pakankamai laiko, kad prie manęs priėję vaikai pasiteirauja, ar nesu Džo tėtis“, – sakė M.LeBlancas.

Matthew Perry

„Drauguose“ M.Perry įkūnytas personažas buvo sarkastiškai kalbėti mėgstantis, šmaikštus vaikinas. Tačiau už ekrano aktoriaus gyvenimas smagaus nė kiek nepriminė, nepaisant to, kad jis buvo garsus ir nepaprastai turtingas (M.Perry turtai, pasak Thesun.co.uk, siekia 70 mln. svarų sterlingų).

Nufilmavus paskutinę seriją ir užgesus filmavimo aikštelės šviesoms, M.Perry nesisekė ne tik įsitvirtinti Holivude, bet ir asmeniniame gyvenime: buvo atšauktas ne vienas jo televizijos projektas, M.Perry taip ir nepavyko rasti ilgametės meilės, metų metus jis praleido besigydydamas reabilitacijos klinikose ir kovodamas su priklausomybėmis nuo alkoholio ir narkotikų.

„Drauguose“ vaidinau nuo 24-erių iki 34-erių. Atsidūriau stipriuose šlovės spinduliuose. Mūsų šešetukas šmėžavo visur, visą laiką. Žvelgiant iš šono atrodo, kad turėjome viską. Tačiau aš jaučiausi labai vienišas, nes kovojau su alkoholizmu. Tai prasidėjo dar prieš „Draugus“, bet ši liga progresuojanti“, – pasakojo M.Perry. Jo situacija dar labiau pablogėjo, kai aktorius priprato prie nuskausminamųjų vaistų, kuriuos gydytojas jam buvo išrašęs po įvykio su vandens motociklu 1997 metais.

Vida Press nuotr./Serialo „Draugai“ aktoriai Mattas LeBlancas ir Matthew Perry bei Davidas Schwimmeris
Vida Press nuotr./Serialo „Draugai“ aktoriai Mattas LeBlancas ir Matthew Perry bei Davidas Schwimmeris

Per tą dešimtmetį M.Perry priklausomybės taip stipriai užvaldė, jog jis neprisimena trejų filmavimo aikštelėje praleistų metų. Žalingus įpročius aktorius bandė įveikti dukart – 1997 ir 2001 metais jis gydėsi reabilitacijos klinikose.

„Niekada nebuvau apsvaigęs darbe. Buvau stipriai pagiringas. Galiausiai situacija tapo tokia bloga, kad nebesugebėjau viso to slėpti. Visi žinojo“, – tęsė jis.

Kartu su Davidu Crane’u situacijų komediją sukūrusi Marta Kauffman apie aktoriaus problemas sakė: „Mes tikrai apie kai kurias jų žinojome ir kalbėjome. Saugojome jį ir, tikimės, palaikėme.“

M.Perry bičiulė ir buvusi mylimoji Kayti Edwards, su žvaigžde susipažinusi prieš 13 metų atrankoje į filmą, teigė, jog aktorius yra bandęs heroiną ir kokainą ir kartą buvo taip stipriai apsvaigęs, kad momentiniais klijais prisiklijavo rankas prie kojų.

„Buvo laikotarpis, kai Matthew narkotikus vartojo kasdien. Trys mėnesiai priminė nenutrūkstamą vakarėlių maratoną“, – pasakojo aktoriaus buvusi mylimoji.

Vida Press nuotr./„Draugų“ aktoriai Jennifer Aniston, Courteney Cox, Mattas LeBlancas, Lisa Kudrow, Matthew Perry ir Davidas Schwimmeris (1994 m.)
Vida Press nuotr./„Draugų“ aktoriai Jennifer Aniston, Courteney Cox, Mattas LeBlancas, Lisa Kudrow, Matthew Perry ir Davidas Schwimmeris (1994 m.)

Netrukus po to M.Perry vėl atsigulė į reabilitacijos kliniką. Tada, 2013 metais, savo prabangius namu Malibu kurorte jis pavertė, kaip rašoma Thesun.co.uk, blaivaus gyvenimo erdve vyrams, tačiau ji gyvavo neilgai ir 2016 metais buvo uždaryta pasklidus gandams, kad aktorius vėl nusuko nuo doro gyvenimo kelio.

Prieš porą metų M.Perry vėl buvo gydomas ligoninėje, tik šįkart ne dėl priklausomybių – jam atlikta virškinamojo trakto operacija.

Kaip ir kolega M.LeBlanco, su problemomis aktorius susidūrė ir asmeniniame bei profesiniame pasauliuose. Nepaisant to, kad 2013 metais M.Perry teigė, jog tikrai „būtų geras tėtis“, vaikų jis neturi.

Paskutinis jo vaidmuo filme buvo 2009-aisiais. Kartu su Zacu Efronu jis suvaidino juostoje „Vėl septyniolikos“. Televizijoje M.Perry prisidėjo prie serialo „The Odd Couple“ grąžinimo į ekranus, taip pat jame vaidino tol, kol 2017-aisiais šou buvo nutrauktas po trijų sezonų.

M.Perry nepavyko ir šeimos sukurti, nors jis susitikinėjo su tokiomis Holivudo grietinėlės atstovėmis kaip Julie Roberts, „Gelbėtojų“ žvaigžde Yasmine Bleeth, net šešerius metus jis draugavo su serialo „Naujokė“ aktore Lizzy Caplan. Šiandien žinomas vyras didesnį pasitenkinimą jaučia padėdamas nuo priklausomybių kenčiantiems nei būdamas aktoriumi.

„Gyvenime turėjau daug pakilimų ir nuopolių bei sulaukiau begalės pagyrų. Tačiau geriausias dalykas apie mane yra tas, kad jei prie manęs prieis alkoholikas ir pasakys „Ar gali man padėti liautis gerti?“, pasakysiu „Taip, nes žinau, kaip tai padaryti“, – pasakojo M.Perry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius