-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Michaelo Douglaso sūnus paleistas iš kalėjimo: nelaisvėje už narkotikus praleido 7 metus

Holivudo aktoriaus Michaelo Douglaso (71 m.) sūnus Cameronas (37 m.) paleistas iš kalėjimo, kur už grotų praleido beveik 7 metus.
Michaelas Douglasas su sūnumi Cameronu (2009 m.)
Michaelas Douglasas su sūnumi Cameronu (2009 m.) / Vida Press nuotr.

Buvęs aktorius Cameronas Douglasas buvo nuteistas penkerius metus kalėti, kai 2010-aisias pas jį buvo rasta didelis kiekis heroino ir metamfetamino, kas leido daryti prielaidą, jog narkotikus ketinta parduoti.

Jau sėdėdamas kalėjime Cameronas vis tiek rasdavo būtų, kaip svaigintis, ir už tai, kad į įkalinimo įstaigą slapta gabendavo narkotikus, jo bausmė buvo prailginta dar dviem metais, kuriuos jis turėjo praleisti vienutėje.

Cameronas iš kalėjimo turėjo būti paleistas 2018-aisiais, tačiau iš įkalinimo įstaigos jis paleistas kiek anksčiau. Šiuo metu jis gyvena pataisos namuose Brukline, kur ruošiasi integracijai į visuomenę.

Per tą laiką, kol Cameronas sėdėjo kalėjime, jo tėvas jį reguliariai lankydavo, tačiau aktorius neslėpė, kad yra nusivylęs sistema ir bausmė, skirta jo sūnui, yra per didelė. Anot Michaelo Douglaso, jo sūnus – narkomanas, kuriam reikalingas gydymas, o laikymas už grotų jo problemos neišspręs ir į laisvę jis išeis toks pats.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cameronas Douglasas (2009 m.)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cameronas Douglasas (2009 m.)

Pats Cameronas Douglasas taip pat yra sakęs, kad jo manymu, su nesmurtaujančiais narkomanais derėtų elgtis kiek kitaip – ne uždaryti už grotų, o padėti atsikratyti priklausomybės.

„Ši pasenusi sistema beveik nekreipia, jeigu iš viso kreipia, dėmesio į priklausomybių ligas, ir vietoj to baudžia daug griežčiau nei daugumą smurtinių nusikaltėlių, – savo laiške, kurį parašė sėdėdamas kalėjime ir kurį 2013 metais išspausdino „Huffington Post“, rašė Cameronas Douglasas. – Nesakau, kad nenusipelniau būti nubaustas, ar kad su manimi reikėtų elgtis išskirtinai. Padariau klaidų ir atvirai pripažįstu savo kaltę. Tačiau aš esu įstrigęs ydingame pasikartojančiame rate, kaip ir dauguma narkomanų. Deja, kai tai turėtų būti gydoma, bausmių sistemos „atsakymas“ yra užrakinti duris ir išmesti raktą.“

Cameronas yra vienintelis Michaelo Douglaso ir jo pirmosios žmonos Diandros, su kuria aktorius išsiskyrė 1995-aisiais po 18 metų trukusios santuokos, sūnus. Su antrąja žmona Catherine Zeta-Jones aktorius turi dar du vaikus – sūnų Dylaną (16 m.) ir dukrą Carys (13 m.).

Vida Press nuotr./Michaelas Douglasas su sūnumi Cameronu (2005 m.)
Vida Press nuotr./Michaelas Douglasas su sūnumi Cameronu (2005 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius