Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miego metu mirė aktoriaus Roberto Downey jaunesniojo tėvas

Užsienio žiniasklaida praneša apie dar vieną netektį Holivude. Mirė daug pasiekęs filmų kūrėjas, aktorius ir kino žvaigždės Roberto Downey jaunesniojo tėvas Robertas Downey vyresnysis. Jam buvo 85-eri.
Robertas Downey vyresnysis ir Robertas Downey jaunesnysis
Robertas Downey vyresnysis ir Robertas Downey jaunesnysis / Vida Press nuotr.

Superherojų Geležinį žmogų įkūnijęs aktorius Robertas Downey jaunesnysis instagrame rašė, kad jo tėvas mirė antradienį miego metu savo namuose Niujorke. Robertui Downey vyresniajam prieš penkerius metus buvo diagnozuota Parkinsono liga.

„Jis buvo kitaip mąstantis filmų kūrėjas, iki pat pabaigos išlikęs optimistu. Pasak mano pamotės skaičiavimų, laimingai vedę jie buvo tik daugiau nei 2000 metų“, – rašė sūnus.

Našle liko Rosemary Rogers, populiari knygų autorė.

Robertas Downey vyresnysis buvo išskirtinė Holivudo asmenybė, rašo Huffpost.com. Išgarsėjo jis savo radikaliais ir taisyklėms nepaklūstančiais filmais, tokiais kaip mažo biudžeto Madison alėją reklamuojančia satyra apie šią industriją „Putney Swope“ ir vesternu apie Jėzaus darbais garsėjantį žmogų „Greaser’s Palace“, kuriame be Allano Arbuso taip pat vaidino jo sūnus, dukra Allyson Downey ir pirmoji žmona Elsie Downey.

Per pertraukas, kai nerežisavo filmų, Robertas Downey vyresnysis užsiėmė aktoryste. Jis vaidino juostoje „To Live and Die in L.A.“, filme „Boogie Nights“ įkūnijo studijos vadybininką, o filme „Magnolia“ – pasirodymo režisierių.

Robertas Downey vyresnysis gimė 1936 m. Niujorke. Tėvai jį pavadino Robertu Eliasu jaunesniuoju, bet vėliau savo pavardę jis pasikeitė į Downey, kokią turėjo jo patėvis, kad galėtų anksčiau prisijungti prie kariuomenės.

Grįžęs iš kariuomenės jis pradėjo kurti filmus. Paskutinis Roberto Downey vyresniojo projektas – 2005 m. dokumentika apie nedidelį parką Filadelfijoje „Rittenhouse Square“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius