-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mirė garsus graikų dainininkas Demis Roussos

Savaitgalį Atėnų ligoninėje eidamas 69-uosius metus mirė graikų estrados legenda Demis Roussos, praneša BBC.
Demis Roussos (2012 m.)
Demis Roussos (2012 m.) / „Scanpix“ nuotr.

Dainininkas, kurio tikrasis vardas yra Artemios Venturi Roussos, gimė Egipte gyvenusių graikų šeimoje. Jau ankstyvoje vaikystėje būsima estrados žvaigždė pradėjo domėtis muzika, dainavo bažnyčios chore, studijavo muzikos teoriją, išmoko groti gitara ir trimitu.

1961 metais kilus Sueco krizei, Demis šeima prarado visą savo turtą ir buvo priversta grįžti į Graikiją, kur jaunuolis pradėjo profesionalaus dainininko karjerą.

VIDEO: When I´m a Kid - Demis Roussos

Didžiulį vaidmenį Demis Roussos gyvenime turėjo grupė „Aphrodite's Child“, kurią dainininkas sukūrė su pasaulinę šlovę pelniusiu multiinstrumentalistu Vangeliu. Šis kolektyvas žaibiškai išpopuliarėjo ne tik Graikijoje, bet ir Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, kur pirmieji du „Aphrodite's Child“ albumai sulaukė itin palankių vertinimų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Demis Roussos (1975 m.)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Demis Roussos (1975 m.)

Demis Roussos ne kartą viešėjo ir Lietuvoje: 2011 metais jis koncertavo Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje, o po metų surengė koncertą ir Klaipėdoje. Tuomet jis publikai atliko ne tik pasaulinę šlovę atnešusius garsiausius hitus, bet ir naujas dainas iš neseniai išleisto albumo.

Dainininkas su naujuoju studijiniu darbu „Demis“ grįžo prie roko muzikos – legendinėje Londono studijoje „Ark Studios“ įrašytas albumas buvo pirmasis muzikanto studijinis albumas nuo 1997 metų. Studijoje Demis Roussos talkino talentingi ir jauni muzikantai: būgnininkas Virgilas Howe'as (garsaus gitaristo Steve'o Howe'o sūnus), gitaristas Nicholasas Rynessas-Hirschas (iš grupės „Dirty Feel“), bosistas Lewisas Reubenas Whartonas (iš grupės „Little Barrie“) ir klavišininkė Jessica Lauren.

Įrašų metu buvo naudojami autentiški muzikos instrumentai, su kuriais klasikinius albumus „Ark Studios“ kadaise įrašė legendinė grupė „The Rolling Stones“ ir kitos roko legendos. Tikriausiai dėl šios priežasties naujosios Demis Roussos dainos, atliktos tradiciniais soulo, bliuzo, roko stiliais, skamba taip šviežiai ir moderniai.

VIDEO: Demis Roussos - "Love Is" [Official Video]
VIDEO: Demis Roussos @ Sala Palatului Bucharest

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius