Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė „Tvin Pykso“ aktorė Peggy Lipton

Aktorė Peggy Lipton (Pegi Lipton), išgarsėjusi 7-ajame dešimtmetyje su serialu apie kontrkultūrą ir policininkus „The Mod Squad“, o po dviejų dešimtmečių grįžusi į televiziją su vaidmeniu „Tvin Pykse“ (Twin Peaks), po kovos su vėžiu mirė. Jai buvo 72 metai.
 Peggy Lipton
Peggy Lipton / Scanpix nuotr.

Jos dukterys Rashida ir Kidada Jones (Rašida ir Kidada Džouns) iš santuokos su legendiniu muzikos prodiuseriu Quincy Jonesu (Kvinsiu Džounsu) šeštadienį patvirtino jos mirties faktą pareiškimu JAV žiniasklaidai.

„Sielvartaujame, kad nuo vėžio mirė mūsų mylima motina, – sakoma dukterų pareiškime. – Ji savo kelią nuėjo ramiai, su dukterimis ir dukterėčiomis šalia.“

1946 metų rugpjūčio 30 dieną Niujorke gimusi P. Lipton paauglystėje pradėjo modelio karjerą, o būdama 19-os gaudavo didelius vaidmenis televizijos šou, tokiuose kaip „Kerėtoja“ (Bewitched).

Tačiau į šlovės viršūnę ją iškėlė 1968 metais įvykusi „The Mod Squad“, kuriame ji vaidino nepilnametę nusikaltėlę, tapusią slapta dirbančia policininke, premjera. Šis šou buvo vienas pirmųjų, kuriame vaidino įvairių rasių aktoriai.

Vėliau ji padarė ilgą pertrauką aktorės karjeroje, sutapusią su jos ir juodaodžio Q. Joneso santuoka. Pora susituokė 1974-aisiais, o išsiskyrė 1989-aisiais. Abi jų dukros tapo aktorėmis.

Į televiziją P. Lipton grįžo kultiniame Davido Lyncho (Deivido Linčo) seriale „Tvin Pyksas“, kuriame vaidino Normą Dženings, užkandinės „Double R Diner“ savininkę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius