-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Mis Amerika“ karūna atiteko biochemikei iš Virdžinijos Camille Schrier

Organizatoriai norėjo pademonstruoti, kad 99-asis „Mis Amerika“ karūnavimas nebėra močiučių laikų grožio konkursas, o ketvirtadienį paskelbta nugalėtoja neabejotinai tai įrodė.
Camille Schrier
Camille Schrier / „Scanpix“ nuotr.

Virdžinijos biochemikė Camille Schrier karūną laimėjo kelios minutės po to, kai sužavėjo publiką mokslu. Vilkėdama laboratorinį chalatą, ji surengė spalvingą chemijos demonstraciją su vandenilio peroksido kataliziniu skilimu.

Konkurse dalyvaujančios moterys jau nebevadinamos konkursantėmis. 51 kandidatė iš visų 50 valstijų ir Kolumbijos apygardos, kurioje yra sostinė Vašingtonas, varžėsi dėl 50 tūkst. dolerių (45 tūkst. eurų) stipendijos ir „Mis Amerika“ darbo“ – metus trunkančių apmokamų pareigų, kuriomis tikėjosi pasinaudoti kaip vieša platforma savo „socialinio poveikio iniciatyvai“.

„Scanpix“ nuotr./Camille Schrier
„Scanpix“ nuotr./Camille Schrier

Antrus metus iš eilės dalyvės nebebuvo vertinamos, kaip jos atrodo vilkėdamos maudymosi kostiumėlius ir vakarines suknias. Vietoje to buvo uždavinėjami klausimai ir demonstruojami talentai.

„Kad tai būtų aktualu jaunoms moterims, mums, kaip organizacijai, buvo svarbu atspindėti dabartinę kartą... Tai reiškia, kad tavęs nebereikia apibrėžti kažkokiais idealais“, – sakė „Miss America Organization“ prezidentė ir vadovė Regina Hopper.

„Mis Pietų Karolina“ Morgan Nichols turėjo ir savo pačios žinią. Raudonu kilimu ji žengė segėdama puošnų ilgą sijoną ir vilkėdama paprastus baltus marškinėlius su užrašu „Stipresnė“.

R.Hopper pripažino, kad būta tam tikro žmonių, kuriems patiko senoji konkursų tvarka, nepasitenkinimo, bet atkreipė dėmesį, kad susidomėjimas konkursu išaugo.

„Scanpix“ nuotr./Camille Schrier
„Scanpix“ nuotr./Camille Schrier

Šiemet kelias dienas trunkantis renginys pirmą kartą vyko indėnų moheganų genčiai priklausančiame viešbučių ir kazino komplekse „Mohegan Sun“ Konektikuto pietryčiuose. „Mis Amerika“ organizatoriai šią vasarą paskelbė planuojantys antrą kartą per konkurso istoriją išsikraustyti iš Atlantik Sičio Naujajame Džersyje.

Be to, konkursas iš televizijos ABC sugrįžo į NBC, per kurią iškilmingo finalo transliaciją stebėjo maždaug 4,5 mln. žiūrovų. Pirmą kartą išankstiniai renginiai ir 10 tūkst. vietų turinčioje „Mohegan Sun“ arenoje vykęs finalas buvo tiesiogiai transliuojami internetu per NBC programėlę.

Naujoji karalienė C.Schrier pakeitė 2019-ųjų „Mis Ameriką“ Nią Franklin, operos dainininkę iš Niujorko.

Sprendimas atsisakyti maudymosi kostiumėlių rungties kėlė labai prieštaringus vertinimus ir kritiką „Mis Amerika“ pareigūnams, įskaitant buvusią valdybos pirmininkę, buvusią televizijos „Fox News“ laidų vedėją Gretchen Carlson. Pastaroji 2018 metais pareiškė, kad „Mis Amerika“ atstovaus „naujai lyderių moterų kartai, didžiausią dėmesį skiriančiai išsilavinimui, socialiniam poveikiui, talentui ir įgalinimui“. Vėliau G.Carlson atsistatydino.

„Scanpix“ nuotr./Camille Schrier
„Scanpix“ nuotr./Camille Schrier

Atlantik Sičio verslininkai grožio konkurso idėją 1921 metais iškėlė kaip būdą po pirmąjį rugsėjo pirmadienį švenčiamos Darbo dienos pratęsti vasaros turizmo sezoną. Konkursas tapo neatsiejamas nuo šio Naujojo Džersio kurorto, bet 2005-aisiais persikėlė į Las Vegasą iki 2013-ųjų, po kurių grįžo į Atlantik Sitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius