-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modestos Vžesniauskaitės mylimasis – brangiausių namų Londone savinininkas: pamatykite jų vidų

Garsiausias ir vienas daugiausiai Jungtinei Karalystei mokesčių sumokantis verslininkas Johnas Caudwellas, kaip rašoma Homesandproperty.co.uk, yra brangiausio privataus namo Londone savinininkas. Su lietuve Modesta Vžesniauskaite kelis metus santykius puoselėjantis milijardierius pravėrė jų duris ir leido pasidairyti po įspūdingų rūmų vidų.
Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė
Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė / Asmeninio albumo ir Vida Press nuotr.

NORITE SUŽINOTI, KAIP GYVENA KITOS ŽVAIGŽDĖS? DAUGIAU GARSENYBIŲ NAMŲ APŽIŪRĖTI GALITE PASPAUDĘ ČIA!

Naujausius „Phones 4U“ įkūrėjo namus iš tiesų sudaro du atskiri pastatai, per renovaciją rūsiu sujungti į vieną. Prabangiame Didžiosios Britanijos sostinės rajone Meifere esančius rūmus 67-erių verslininkas ir filantropas įsigijo 2012-aisiais už 87 mln. svarų sterlingų. Trumpai juose pagyvenęs, jis pradėjo visišką jų renovaciją.

Kelis kartus padidėjus rūmų vertei (iki 250 mln. svarų sterlingų) ir bebaigiant ne vienerius metus trukusius darbus, milijardierius pravėrė jų duris ir leido pasidairyti po brangiausią būstą Londone, o gal ir visoje Didžiojoje Britanijoje. O pamatyti čia tikrai yra ką.

Visų pirma, aštuonių aukštų namų plotas – beveik 4000 kv. m. Jei reikia palyginimo, tiek pat ploto užima 55 vidutiniški butai Londone arba daugiau nei dvi Karališkosios Alberto salės. Šie rūmai yra didesni net už Vestminsterio abatiją, rašo „Daily Mail“.

Nenuostabu, kad tokio dydžio pastate yra net 15 miegamųjų kambarių ir pokylių salė, talpinanti apie 120 žmonių.

Prabangių J.Caudwello – 97-o turtingiausio Jungtinės Karalystės žmogaus (pasak „The Sunday Times“ turtingiausių žmonių sąrašo) ir jo mylimosios dviratininkės M.Vžesniauskaitės namų pokyčiai įamžinti „Channel 4“ dokumentikoje. Joje verslininkas atskleidė, kad du įspūdingus jam priklausančius pastatus po remonto jungia milžiniškas rūsys, buvo sukurtas specialus automobilių garažas ir įmontuotas liftas, mygtuko paspaudimu gatvėje stovinčią transporto priemonę užkeliantis į jai skirtą vietą, bei baseinas su vulkaninės lavos instaliacija.

Dar viena istoriniams namams neįprasta ypatybė – tailandietiško (J.Caudwello mėgstamiausio maisto) stiliaus valgomasis su pro jo vidurį tekančia upe ir joje plaukiojančiomis ešeržuvėmis. Jei to dar nebūtų gana, valgomajame „žydi“ ir netikra rožinių žiedlapių vyšnia.

Dar labiau įspūdingais rūmais virtusių dviejų atskirų pastatų vertę pakėlė tikro aukso interjero detalės. Kaip rašo Homesandproperty.co.uk, iš viso J.Caudwello namams papuošti buvo panaudota net 20 tūkst. aukso lakštų.

Teigiama, kad renovacija kainavo 65 mln. svarų sterlingų – numatytą biudžetą ji viršijo net 55 mln. dolerių ir užtruko vieneriais metais ilgiau nei buvo tikėtasi. Be to, rūmuose vienu metu darbavosi daugiau nei 300 statybininkų.

Daugiau nuotraukų, kuriose įamžinti prabangūs namai, rasite čia.

Tiesa, pagrindiniai J.Caudwello ir jo mylimosios M.Vžesniauskaitės namai – 50 kambarių vasarnamis Stafordšyre, dar vieni namai Meifere bei keletas vilų visame pasaulyje. Milijardieriui taip pat priklauso įspūdinga 73 metrų ilgio jachta, kurią J.Caudwellas įsigijo aukcione už „itin mažą“ kainą – tik 35 mln. svarų sterlingų.

Žinoma, kad Meifere esančiuose rūmuose įdiegta naujausia ir geriausia apsaugos įranga, juos be perstojo saugo apsaugos darbuotojai. Nepaisant to, nei vienuose jam priklausančiuose namuose prabangių papuošalų ar vertingų meno kūrinių J.Caudwellas nelaiko nuo tos dienos, kai prieš 10 metų į jo namus įsibrovė plėšikai ir užpuolė milijardierių metaliniu strypu.

Kaip jis sakė „The Times“, vertingiausi daiktai jo namuose yra patys namai. „Juk negalima pavogti marmurinių laiptų“, – kalbėjo J.Caudwellas.

Vyras Meifero rūmuose įsikurti neketina. Dokumentikoje atskleidžiama, kad verslininkas istorinius namus planuoja naudoti savo labdaros organizacijos „Caudwell Children“, globojančios vaikus su negalia ir jų šeimas, renginiams, pokyliams, susitikimams.

„Man nereikia tokio dydžio namų“, – minėjo J.Caudwellas.

Houseandproperty.co.uk pridūrė, kad pernai brangiausias pastatas Londone buvo Hampstead Heath rajone stovinti Holivudo stiliaus vila, kuri buvo pardavinėjama už 40 mln. svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius