-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Muilo operos žvaigždė Rodrigo Massa – apie nuostabų Vilnių ir neskanius šaltibarščius

Šį rudenį Meksikoje gyvenantis brazilų aktorius Rodrigo Massa (28) Lietuvoje lankėsi tris kartus. Sako, Vilnius – svarbiausias jo kelionės po Europą taškas, kuriame prasidėjo ir baigėsi atostogų nuotykiai. Nors su Lietuva aktorius susipažino tik dabar, lietuviams jis pažįstamas kiek ilgiau – ištikimi meksikietiškų muilo operų gerbėjai kiekvieną dieną Rodrigo mato seriale „Aistros spalvos“.
Rodrigo Massa
Rodrigo Massa / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

Nuo rugsėjo pabaigos iki lapkričio brazilas R.Massa keliavo po Europą. Neseniai baigė filmuotis telenovelėje „Aistros spalvos“, kurioje debiutavo kaip muilo operų aktorius, vasarą nufilmavo paskutinius laidų, kurias veda Meksikos televizijoje, epizodus, o naujojo realybės šou, kurio vedėju bus jau trečią sezoną, kūrimas prasidės tik sausį, taigi laiko kelionėms – apstu. 

Ketvirtąkart po Europą keliavusi Meksikos garsenybė šįsyk nusprendė pamatyti tai, ko nematęs – Rytų Europą ir Baltijos šalis. Pirma stotelė – Vilnius, Lietuva. 45 dienas po skirtingas valstybes keliavęs R.Massa čia pradėjo savo nuotykius, o per visas atostogas sugrįžo dar dukart: sako, iš Vilniaus patogu keliauti kitur, be to, kur pradėjo, ten turą ir norėjo baigti.

Iš viso Lietuvoje R.Massa praleido kiek daugiau nei savaitę. Per tą laiką spėjo ne tik susipažinti su sostine, jos apylinkėmis ir dar keliomis vietovėmis, lietuviškomis tradicijomis, kultūra ir gyvenimo būdu, bet ir pabendrauti su Žmonės.lt. 

Išskirtiniame interviu žvaigždė iš Lotynų Amerikos papasakojo, kaip pasiekė savo meksikietišką svajonę, kaip po Europą keliavo paskui „Aistros spalvas“ ir kaip sureagavo pirmąkart paragavęs šaltibarščių. 

Meksikietiška avantiūra

28-erių brazilas R.Massa gali didžiuotis pavydėtina karjera. Meksikos sostinėje Meksike gyvenantis aktorius beveik per kelerius metus spėjo pasiekti tai, ko visada troško – filmuojasi kino filmuose, reklamose, neseniai debiutavo meksikietiškoje muilo operoje, yra geidžiamas televizijos laidų vedėjas, be to – muzikantas: išleido savo solinį albumą ir, deja, neseniai atsisveikino su kelerius metus koncertavusia vaikinų grupe. 

Bene prieš dešimtmetį visa tai tebuvo svajonė, kurios išsipildymu Rodrigo nė nenorėjo tikėti. Tada jis gyveno Brazilijoje, San Paulo mieste, kur geriausiame šalies universitete studijavo lingvistiką. Save jis laikė paprastu vaikinu, tiksliai nežinančiu nei savo norų, nei galimybių. Gal dėl to ir ryžosi avantiūrai: pabudęs ryte nusprendė mesti viską, ką pradėjęs, ir ieškoti laimės svetur.

Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa darbe
Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa darbe

„Į Meksiką išvykau sekdamas paskui savo svajonę. Čia ją įgyvendinau. Kaip ir dauguma lietuvių, taip ir aš Brazilijoje užaugau nuo vaikystės žiūrėdamas muilo operas. Visada norėjau pats tapti aktoriumi, tačiau apie šią svajonę niekam nepasakojau – man ji atrodė sunkiai įgyvendinama. Sulaukęs dvidešimties nusprendžiau tam ryžtis: mečiau darbą, studijas ir išvykau – nutariau pažiūrėti, kas iš viso to išeis“, – Žmonės.lt pasakojo R.Massa. 

Dabar jis su šypsena prisimena pavyzdingą, tvarkingą ir gal net kiek moksliuką sūnų auginusių tėvų reakciją išgirdus naujieną: „Jie tiesiog negalėjo patikėti. Galvojo, kad aš tiesiog išprotėjau. Mama suskubo pranešti visoms tetoms ir dėdėms, kartu pasisodino mane ir bandė perkalbėti. Jie sakė, kad aš labai gailėsiuos, tačiau iki šiol manau, kad tai – geriausias mano priimtas sprendimas.“

Apsistojęs Meksike R.Massa pradėjo nuo pradžių: įsidarbino mokykloje, kur vaikus mokė portugalų ir anglų kalbos. Pats pabrėžia, kad ispanų jam – negimtoji kalba, taigi anksčiau specialiai mokėsi kalbėti su meksikietišku akcentu, idant kada nors galėtų dirbti televizijoje. O laisvalaikiu vaikščiojo į atrankas. Tai pasiteisino tik po kelerių metų. 

Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa darbe
Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa darbe

„Nusifilmavau pirmoje reklamoje. Po mėnesio pakvietė nusifilmuoti dar vienoje. Po to – trečioje. Pastebėjau, kad man sekasi puikiai, ir vėl nusprendžiau mesti darbą – visą energiją skirti tik pramogų industrijai. Nuo tada dar nė karto nepasigailėjau – man šioje sferoje sekasi puikiai“, – džiaugiasi Rodrigo.

Dabar jo sąskaitoje – kelios televizijos reklamos, vaidmuo sėkmingiausiame visų laikų meksikietiškame filme „Be instrukcijų“, kur įkūnijo FTB agentą, personažas TV3 televizijos Lietuvoje rodomoje muilo operoje „Aistros spalvos“, vaidmuo netrukus Meksikoje pasirodysiančioje situacijų komedijoje „Nepavykę pasimatymai“, laidos vaikams, laidos apie sportą ir realybės šou apie madą vedėjo pareigos. 

„Aistros spalvose“ – blogiuko vaidmuo

Lietuviai R.Massa galėtų pažinti dėl pasirodymo seriale „Aistros spalvos“, kurį nuo rudens šiokiadieniais rodo TV3 televizija. Čia aktoriui teko blogiuko vaidmuo – vaidina Amadorą Zuñigą, kuris muilo operoje yra geriausias didžiausio antipodo draugas. 

Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa darbe
Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa darbe

„Šis veikėjas – visiškai priešingas mano asmenybei. Jis – tikras blogiukas, taigi man reikėjo nemažai pasistengti, kad jį gerai suvaidinčiau. Režisieriai iš anksto įspėjo, kad turėsiu pakeisti savo draugišką balsą, nesišypsoti tiek daug ir atsikratyti draugiškos veido išraiškos“, – juokėsi R.Massa.

Aktorius pasakoja, kad muilo opera „Aistros spalvos“ Meksikoje buvo tokia sėkminga, jog teises ją rodyti nusipirko dešimtys televizijų iš stebėtinai daug pasaulio valstybių. Todėl jis džiaugiasi žinodamas, kad pamatyti save galėtų net ten, kur pats niekad nebuvo. Anot Rodrigo, sėkmės paslaptis – telenovelėms nebūdingas scenarijus. 

„Labai dažnai muilo operų scenarijai būna stereotipiniai. Visi žino, kad viskas baigsis vestuvėmis, kad kažkas išsiaiškins, jog užaugo su netikru tėvu, o tikrasis yra didžiausias priešas... Dar kas nors būtinai praras regėjimą. Tie stereotipai gajūs jau daug metų, tačiau „Aistros spalvos“ tuo ir skiriasi – serialo siužetas visiškai šviežias, inovatyvus. Žiūrovą nuolat stebina nenuspėjami įvykiai ir istorijos vingiai. Prisimenu, kaip skaičiau serialo scenarijų... Negalėjau atsistebėti. Kiekviena serija čia baigiasi taip, kad nekantrauji pamatyti kitą“, – tikina. 

Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa kelionės po Europą akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa kelionės po Europą akimirka

Jis dar dabar su šypsena prisimena ir debiutą serialo filmavimo aikštelėje: „Pati pirmoji scena, kurioje filmavausi, jau buvo pikantiška. Kartu su labai garsia Meksikos dainininke vaidinome meilužius lovoje. Jos gerbėjas buvau ilgus metus, susipažinome likus penkioms minutėms iki filmavimo pradžios. Po penkių minučių su ja jau karštai bučiavausi. Buvo sunku – negalėjau patikėti, kad tai iš tiesų vyksta, tačiau iš visų jėgų stengiausi būti profesionalus ir gerai suvaidinti. Tokiais momentais stengiesi „išjungti“ visus jausmus, kiekvienas veiksmas tampa mechaniškas.“

Dabar R.Massa juokauja, kad po Europą keliauja paskui „Aistros spalvas“ – viešėdamas svečioje šalyje vis stengiasi pamatyti kurią nors muilo operos seriją ir išgirsti, kaip jo žodžius verčia į kitą kalbą. 

„Kai buvau Dubrovnike, Kroatijoje kaip tik pradėjo rodyti „Aistros spalvas“. Labai norėjau pažiūrėti pirmąją serialo seriją... Su draugu nuėjome į barą, kuriame buvo televizorius. Tiesiog maldavome barmeno, kad perjungtų sporto kanalą ir leistų pažiūrėti muilo operą. Jis, žinoma, tų verkšlenimų nesuprato, bet galop perjungė. Sėdėjome prie baro ir žiūrėjome muilo operą, kai ėmiau pastebėti kitų lankytojų žvilgsnius. Juokinga buvo stebėti žmonių reakcijas. Galop ne vienas priėjo pasidalinti vertinimais, pagirti. Sakė, jų mamos labai mėgsta žiūrėti serialus“, – juokėsi.

Kur ambicijos veda toliau? „Turbūt kiekvienas aktorius svajoja apie amerikietiškus filmus ir Holivudą. Tačiau Meksika yra ta šalis, kurioje labai daug galimybių, šansą čia turi kiekvienas atvykėlis. Tai labai draugiška valstybė. Vis dėlto kaip ir kiekvienas, turiu ambicijų – norėčiau išbandyti save ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Nebūtinai pasirodyti Holivude kaip aktorius – mieliau kaip laidų vedėjas“, – atskleidė R.Massa. 

Nematyta Europa

Keliauti po Europą R.Massa taip pat sugalvojo spontaniškai. Į savo svajonių žemyną jis atvyko ketvirtą kartą, tačiau šįkart panoro apsilankyti kur dar nebuvęs: „Niekad negaliu planuoti kelionės iš anksto, nes niekada nežinau, kokie darbai kada netikėtai užklups. Todėl ir šią kelionę po Europą ėmiau planuoti tik likus porai savaičių iki jos pradžios. Šįkart norėjau aplankyti rytines žemyno valstybes. Dėl tokių ilgų atostogų teko atsisakyti kelių filmavimų, tačiau tuo ir geras mano darbas – jei galiu, darau, jei ne – praleidžiu. Vis dėlto į darbinius skambučius vis tiek atsakau.“

Iš Meksikos jis atskrido į Lietuvą, kur kelias dienas praleido Vilniuje. Po to – Latvija, Estija, Italija, Slovėnija, Kroatija. Kelioms dienoms grįžo į Vilnių – miestą vadina visos savo kelionės centru. Iš čia – į Rusiją, ir vėl atgal į Lietuvą. Tik trečiąkart Vilniaus pasirodė gana – nusprendė pamatyti ir į Kauną. 

Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa Trakuose
Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa Trakuose

„Kaskart turėdamas galimybę pakeliauti renkuosi Europą – jokių kitų variantų. Šįkart išvyka buvo ypatinga, nes nusprendžiau aplankyti dar nematytas Baltijos šalis. Man patinka vėsus oras. Žinau žinau, dėl to daug kas į mane čia žiūri kvailai – patys rinktųsi Meksiką ir „Margaritos“ kokteilį rankose, bet ten man tiesiog per karšta – vaikštai visas šlapias nuo prakaito, nėra kuo kvėpuoti. O, pavyzdžiui, Lietuvoje gerai – gali šilčiau apsirengti, užsirišti šaliką ir jokių problemų. Vilkėti paltą man labai neįprasta, bet jaučiuosi toks stilingas, klasiškas“, – juokėsi Rodrigo.

Kiekviename Europos mieste R.Massa apsistojo pas vietinius – kas priims surado internetu. „Tai puikus būdas sutikti naujus žmones, susipažinti. Todėl kelionės metu susiradau daug draugų skirtingose šalyse, taip pat ir Lietuvoje. Kad ir kur būčiau, esu apsuptas žmonių. Padeda ir draugiškas mano būdas – esu geranoriškas, lengvai bendraujantis. Galiu pradėti pokalbį autobuso stotelėje ar tiesiog vidury gatvės“, – sako. 

Svečiose šalyse jis nesijaučia žvaigžde: priešingai nei Meksikoje, čia gali vaikščioti neatpažintas, išvengti gerbėjų žvilgsnių. „Keliaudamas neišlaidauju: apsistoju pas žmones arba pigiuose hosteliuose, su savimi turiu tik kuprinę. Vaikštau ir kalbinu žmones... Tikrai atrodau paprastas vaikinas. Todėl kai kas paklausia, kuo užsiimu, kad pragyvenčiau, sunkiai patiki, kad esu aktorius, ir dar visai garsus. Dažniausiai visi įsivaizduoja, kad žmonės iš televizijos gyvena tik brangiuose viešbučiuose ir keliauja pačiomis brangiausiomis avialinijomis. Tikriausiai daugelis televizijos žmonių taip ir daro, tačiau man kur kas labiau patinka paprastumas“, – tikina R.Massa. 

Visos simpatijos Vilniui

Nakvynę Vilniuje Rodrigo taip pat rado internetu. Džiaugiasi, kad namų šeimininkas buvo toks paslaugus – parodė miestą, geresnius restoranus, padėjo nuvykti į Trakus, įsigyti bilietus į Kauną ir atgal. 

Tiesą sakant, jį nustebino kone visų sutiktų lietuvių draugiškumas: „Mane sužavėjo žmonių paslaugumas. Pavyzdžiui, sustojęs vidury gatvės suprantu, kad nebežinau, kur eiti, ir bet kuris praeivis, kad ir absoliučiai nemokantis angliškai, iš visų jėgų stengsis man padėti. Taip buvo ne kartą – bando paaiškinti, piešia žemėlapį, nuveda patys.“

Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa Vilniuje
Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa Vilniuje

Nors lietuviai R.Massa ir pasirodė gana uždari, sako, susidraugauti su jais ir galima, ir verta. „Iš visų Baltijos šalių Lietuva man paliko didžiausią įspūdį. Lietuviai man pasirodė labai šilti ir draugiški žmonės, tačiau tam, kad tai pamatytum, turi artimiau su jais susipažinti. Kartais man buvo sunku pralaužti tas sienas, po kuriomis esate linkę slėptis, tačiau dažniausiai pavykdavo. O kai išsidrąsinate, pasirodote kaip labai nuoširdūs, linksmi, tiesiog fantastiški“, – tikina. 

Kas labiausiai R.Massa patiko Lietuvoje? „Didžiulį įspūdį man paliko Trakai. Visas miestelis – kaip muziejus po atviru dangumi. Žinau, kad garsi meksikiečių aktorė Gabriela Spanic yra čia buvusi. Nėra nė ką kalbėti apie Vilniaus grožį... Vienu metu čia jautiesi kaip didelėje šalies sostinėje, kurioje žmonės taip skuba, kurioje pilna visko ir kuri niekad nemiega, tačiau pakanka žengti šiek tiek į šalį ir nustebsi, kaip vaizdas pasikeičia. Man patinka kontrastai“, – svarsto jis. 

Per kelias dienas Lietuvoje aktorius stengėsi ne tik kuo daugiau pamatyti, bet ir paragauti. Tradiciniai patiekalai – būtinas kelionės po svečią šalį atributas. „Lietuvoje pirmas patiekalas, kurio ragavau, buvo šaltibarščiai. Ta patirtis buvo labai juokinga – semdamas šaukštu įsivaizdavau, kad skonis bus visiškai kitoks, taigi paragavęs labai nustebau. Skonis toks intensyvus, kad norėjau užsikąsti kokia duona ar dar kuo... Reikėjo priprasti, kol pasidarė skanu. Kaune paragavau cepelinų. Patiko, bet iš dviejų pajėgiau suvalgyti tik vieną – norint sukirsti visą porciją reikia turėti daug jėgų“, – juokėsi Rodrigo. 

Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa Kaune
Asmeninio albumo nuotr./Rodrigo Massa Kaune

Vis dėlto garsenybė negalėjo atsistebėti ir pastebėtais kultūrų skirtumais. Pavyzdžių pateikia porą. „Su draugu važiavome autobusu, ir per dvidešimt minučių jis mane tildė mažų mažiausiai triskart. Niekaip nesupratau, kodėl jis sako, kad užsičiaupčiau. Vėliau paaiškino, kad autobusuose jūs kalbate tyliai arba visai nebendraujate – sakė, čia žmonės važiuoja pavargę, po darbų, dėl to nemėgsta, kai kas triukšmauja. Nustebtumėte pamatę, kaip žmonės važinėja viešuoju transportu Meksikoje: sunku susikalbėti, nes visi rėkia taip garsiai, juokiasi, gestikuliuoja“, – lygina jis.

Pastebėjo ir kitką: „Kai su draugu vaikštinėjome po miestą, jis sutiko kitą draugą. Jiedu pasisveikino: nusimovė pirštines ir paspaudė rankas. Naujas draugas taip pat pasisveikino su manimi – ištiesiau jam ranką su pirštine, o jis taip keistai pažiūrėjo... Pasirodo, nusiėmęs pirštinę ir paspausdamas ranką parodai pasitikėjimą. Kaip keista! Meksikoje mes išvis kitaip sveikinamės – paspaudžiam ranką, apsikabinam ir vėl paspaudžiam ranką.“

Iš Vilniaus į Meksiką R.Massa išvyko antradienio vakarą. Sako, nors Lietuvoje pabuvo trumpai, sugrįžti norėtų – čia rado draugų, sutiko gerbėjų. O tuos, su kuriais nesusipažino, tai padaryti kviečia: ryšį palaikyti siūlo socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“. 

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Rodrigo Massa
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Rodrigo Massa

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius