-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzika išgelbės pasaulį: žaibiškai plinta vaizdo įrašai, kaip italai vieningai dainuoja iš balkonų

Dėl koronaviruso karantiną paskelbusi Italija tikėjimo ir vienybės nepraranda. Internete jau žaibiškai plinta vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti namuose užsidarę italai, stiprybę vienas kitam keliantys muzika.
Italijoje žmonės vieningai dainuoja iš savo balkonų, taip palaikydami vieni kitus karantino metu
Italijoje žmonės vieningai dainuoja iš savo balkonų, taip palaikydami vieni kitus karantino metu / „Scanpix“ nuotr.

Kone visoje Italijoje skamba daina, taip žmonės stengiasi išlaikyti stiprybę šiuo itin sunkiu laikotarpiu. Dėl koronaviruso Italijoje, kurioje gyvena 60 milijonų žmonių, italai jau kelias savaites nekelia kojos iš namų, nedalyvauja masiniuose susibūrimuose, vengia bet kokio kontakto.

Tokių ypatingų priemonių imtasi po to, kai Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte pranešė, kad dėl koronaviruso privalo stabdyti įprastą gyvenimo ritmą, susitikimus, apsilankymus mieste. Ir nors situacija itin kritinė, tauta į tai sureagavo vieningai.

Šios savaitės pabaigoje internete pradėjo plisti vaizdo įrašai iš skirtingų Italijos regionų, kur vietiniai, likę savo namuose, susivienijo bendrai muzikai.

„Žmonės mano gimtajame mieste dainuoja populiarią dainą iš savo namų tuščioms gatvėms, kad italų širdys vėl degtų“, – prie vieno vaizdo įrašo rašė gyventojas.

Vaizdo įrašai užfiksuoti ir iš Neapolo, kur žmonės atliko garsaus pop atlikėjo Andrea Sannino kūrinį „Abbracciami“. Salerno gyventojai užfiksuoti vieningai atlikdami šalies himną.

Dalindamiesi šiais įrašais italai pabrėžia bandantys suvienyti tautą, įpūsti stiprybės šiuo sunkiu momentu: „Andrà tutto bene“ – viskas bus gerai“, – rašoma socialiniuose tinkluose.

Dažnas italas iš savo balkono groja su profesionaliais instrumentais, vis dėlto sklisti dainai padeda ir buityje randami instrumentai – italai vieni kitus palaiko daužydami puodus, keldami miesto šurmulį primenantį triukšmą.

Koronavirusui įsisiautėjus šalyje paplito ir kitas palaikymo būdas. Kaip skelbia „The Guardian“, italai vieni kitiems palieka raštelius su palaikančiomis frazėmis, siunčia žinutes socialiniuose tinkluose.

Ir tikėtina, kad vienybe tuoj užsidegs ir kaimyninės šalys. Socialiniuose tinkluose aktyviai dalijamasi akimirka iš Kinijos, kur vietiniai irgi siuntė Italijai linkėjimus. Palaikymą kinai išreiškia ir prie balkonų prisikabinę didelius plakatus su palaikymo šūksniais.

Daugiau vaizdo įrašų iš dainuojančios Italijos:

VIDEO: Coronavirus outbreak: Italian residents join together to sing from balconies during lockdown
VIDEO: Quarantined Italians sing together from balconies
VIDEO: ITALIANS SINGING ON BALCONIES DURING CORONAVIRUS QUARANTINE

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius