Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprasti garsenybių pirkiniai – nuo dinozauro kaukolės iki bilieto į kosmosą

Nesunku suprasti, kodėl viena ar kita užsienio žvaigždė savo uždirbtus ar paveldėtus pinigus leidžia sportiniams automobiliams, prabangiems laikrodžiams, didžiuliams namams ir kitiems daiktams, kurių etiketėse kainos atvėpina žandikaulį. Tačiau kartais garsenybės savo pinigines atveria ganėtinai juokingiems, nepraktiškiems ar net nelogiškiems pirkiniams.
Paris Hilton, Ashtonas Kutcheris, Victoria Beckham
Paris Hilton, Ashtonas Kutcheris, Victoria Beckham / Vida Press nuotr.

Įsigijo miestelį

1989-aisiais garsi aktorė Kim Basinger ir dar keletas investuotojų nusipirko miestelį jos gimtojoje Džordžijos valstijoje. Iš 809 hektarų Braselton miestelio Holivudo žvaigždei ir jos partneriams priklausė 709 hektarai. Už juos jie sumokėjo 20 mln. dolerių.

Aktorė miestelio ūkinės paskirties žemę norėjo paversti turistų traukos objektu – įkurti atrakcionų parką ir pastatyti filmų studiją. Deja, to padaryti ji nespėjo, nes 1995-aisiais K.Basinger paskelbė bankrotą, o miestelis buvo parduotas aukcione.

„Scanpix“ nuotr./Kim Basinger
„Scanpix“ nuotr./Kim Basinger

Į kosmosą – už 200 tūkst. dolerių

Dainininkė Katy Perry 2010-aisiais savo tuometiniam sužadėtiniui aktoriui Russellui Brandui 35-ojo gimtadienio proga padovanojo bilietą į kosmosą. Kelionės kaina – 200 tūkst. dolerių, o ją organizavo milijardieriaus Richardo Bransono kompanija „Virgin Galactic“. Nėra žinoma, kas nutiko bilietui porai išsiskyrus.

Tiesa, R.Brandas – ne vienintelis, turintis kelialapį į kosmosą. 2012-aisiais aktorius Ashtonas Kutcheris sumokėjo 500 tūkst. dolerių, kad galėtų tapti 500-uoju į kosmosą pakilusiu turistu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Katy Perry ir Russellas Brandas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Katy Perry ir Russellas Brandas

Saldainių kambarys vaikams

Kai dar gyveno kartu, atlikėja Mariah Carey ir televizijos laidų vedėjas Nickas Cannonas savo atžaloms įrengė saldainių kambarį, primenantį tikrą saldainių parduotuvę. Joje yra visko – nuo didžiulių ledinukų, kramtomos gumos aparatų, iki cukraus vatos gaminimo mašinos.

Kiek kainavo tokio kambario įrengimas poros namuose, neatskleidžiama.

Aukcionas dėl dinozauro kaukolės

2007-aisiais aktorius Nicolas Cage’as tapo 67 mln. metų amžiaus tarbozauro kaukolės savininkas. Už ją Holivudo žvaigždė sumokėjo 276 tūkst dolerių. Tiesa, dėl jos aukcione varžėsi ir kitas garsus aktorius – Leonardo DiCaprio.

Dinozauro kaukole N.Cage’as pasidžiaugti ilgai negalėjo. 2015-aisiais jis ją privalėjo atiduoti, kai paaiškėjo, kad šis retas radinys oficialiai priklauso Mongolijai ir iš jos buvo pavogtas fosilijų kontrabandininko Erico Prokopi, rašo Insider.com.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Cage'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Cage'as

Vila šunims

Šunims skirtą vilą prieš dešimtmetį įsigijo Paris Hilton. Už augintiniams skirtus 28 kv. metrų namus, kuriuose yra balkonas, juodais kristalais dekoruotas sietynas ir „dizainerių baldai“, P.Hilton sumokėjo 325 tūkst. dolerių.

Balso apsaugai – 2 mln. dolerių vertės prietaisas

2002-aisiais pasaulinė žvaigždė Celine Dion įsikūrė Las Vegase, kur beveik kiekvieną vakarą rengė įspūdingus koncertus. Kad „apsaugotų savo balso stygas nuo šiurkštaus dykumos klimato“, virš scenos buvo įmontuotas 2 mln. dolerių vertės oro drėkintuvas, kuris veikdavo atlikėjai dainuojant.

Paauksuotas praustuvas privačiame lėktuve

2011-aisiais įsigijęs vieno iš „Microsoft“ įkūrėjo Paulo Alleno privatų lėktuvą „Boeing 757“ už 100 mln. dolerių, Donaldas Trumpas nusprendė, kad jis nedera prie jo turtingo asmens įvaizdžio ir jį šiek tiek patobulino – kai kurias orlaivio detales padengė auksu, taip pat ir praustuvą tualete.

Auksinės tamprės ir telefonai

Net ir Beyonce klysta. 2007-aisiais BET apdovanojimuose visame pasaulyje garsi dainininkė Beyonce ant scenos pasirodė mūvėdama auksines tampres. Moteris atrodė įspūdingai, tačiau dar įspūdingesnė yra šio drabužio kaina. Pasak Insider.com, auksinės „Balenciaga“ tamprės kainavo apie 100 tūkst. dolerių.

Auksu galima ne tik papuošti vonios kambarį ar jį apsivilkti ant kūno, auksiniu galima paversti ir savo mobilųjį telefoną. Tokį, padengtą 24 karatų auksu, maždaug prieš penkerius metus įsigijo Victoria Beckham.

Už mobilųjį įrenginį, kurį sukūrė dizaineris Stuartas Hughesas, futbolininko žmona sumokėjo beveik 36 tūkst. dolerių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Victoria Beckham
AFP/„Scanpix“ nuotr./Victoria Beckham

Atskira vieta lėktuve kepurei

2003-aisiais skirsdamas į Italijoje vykusį labdaros koncertą, atlikėjas Bono Londone paliko savo mėgstamiausią kepurę. Tačiau tai ne bėda! Dainininkas suorganizavo, kad ji kuo skubiau būtų atgabenta jam ir sumokėjo už atskirą jai skirtą bilietą, keliones taksi ir draudimus.

Kelionė buvo sklandi ir kepurė netrukus vėl šildė šeimininko galvą.

Vida Press nuotr./Bono
Vida Press nuotr./Bono

Pagal kūno formas sukurta vonia

Televizijos laidų vedėja Oprah Winfrey, kaip rašo Insider.com, labai mėgsta maudytis vonioje, tad nenuostabu, kad tam, jog šis pomėgis teiktų kuo daugiau malonumo, ji įsigijo „rankomis suformuotą“ marmuro ir onikso vonią, kurioje gali laisvai tilpti pora žmonių.

„Ji buvo suformuota pagal mano kūno linkius. Sukuriama gipsinė formą, tu į ją atsiguli ir viskas suformuojama“, – „The Late Late Show With James Corden“ kadaise sakė O.Winfrey.

Neįprastą vonią savo namuose įsitaisė ir Mike’as Tysonas. Žinomas vyras mėgsta atsipalaiduoti 2,2 mln. dolerių vertės, 24 karatų auksu padengtoje vonioje.

Tačiau tai ne vienintelis prabangus ir gan neįprastas M.Tysono pirkinys. Tikriausiai žinote, kad jam priklausė trys bengaliniai tigrai. Manoma, kad šie ir kiti prabangūs pirkiniai, pinigų švaistymas tapo jo 2003-aisiais paskelbto bankroto priežastis.

„Scanpix“ nuotr./Mike'as Tysonas
„Scanpix“ nuotr./Mike'as Tysonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius