-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo bitininko iki laidotuvių organizatorės: kokios karjeros lauktų „Draugų“ personažų tikrame gyvenime?

Prieš pasibaigiant „Draugų“ serialui, jo herojai Reičel, Rosas, Džo, Fibi, Monika ir Čandleris turėjo mėgstamus darbus. Tačiau ar juos jie būtų išsaugoję, jei gyventų tikrame pasaulyje – ne tame, sukurtame filmavimo aikštelėje. Ir kas būtų nutikę per pandemiją – ar šešetukas nebūtų priverstas keisti profesijų?
Serialo „Draugai“ aktoriai
Serialo „Draugai“ aktoriai / Kadrai iš serialo

Naujienų portalo „Metro“ komanda, mintimis įsikūnijusi į kiekvieną „Draugų“ personažą, kuriuos jie teigia pažįstantys geriau nei patys aktoriai, atliko JK vyriausybės sukurtą testą karjeros sričiai, kurioje, remiantis žmogaus asmeninėmis savybėmis, jiems dirbti būtų idealiausia, nustatyti.

Štai kuo užsiimtų visų pamilti veikėjai, jei gyventų šiame pasaulyje, šiomis dienomis ir juos taip pat vienaip ar kitaip paveiktų pandemija.

Džo – bitininkas

Prieš tampant populiariu aktoriumi, Džo gyvenimas buvo paprastas – iki pilnos laimės jam užtekdavo dviejų picų, „Gelbėtojų“ serialo ir augintinių viščiuko ir ančiuko. Jis nebuvo konkuruojantis su kitais, nebent kalbama apie moteris, o ir nauji pomėgiai jo nedomino – štai kodėl Reičel nesisekė jį išmokyti buriuoti.

Aktoriui Džo savo sugebėjimus demonstruoti stebint kitiems patinka, bet per pandemiją tai padaryti gali būti sunkiau, todėl JK vyriausybės testas jam siūlo susirasti naują auditoriją – bites.

Vida Press nuotr./Serialo „Draugai“ aktoriai
Vida Press nuotr./Serialo „Draugai“ aktoriai

Rosas – klimato mokslininkas

Mokslo srityje seriale dirbęs Rosas jos neišsižadėtų ir tikrame gyvenime. Pasak minėto testo, paleontologiją jis iškeistų į tyrimus, susijusius su orų kaita.

Kaip ir jo kontroliuoti mėgstančiai seseriai Monikai, Rosui taip pat neturėtų kilti problemų duodant nurodymus ar vadovaujant komandai, net jei ji ir nenori jo klausyti, kaip Roso kalbos konferencijoje.

Jam patinka dirbti su faktine informacija, jis neskuba pasikliauti kitų požiūriu. To įrodymas – tvirtas nuomonės, kad Fibi mama į katę reinkarnuotis negalėjo, laikymasis.

Tačiau Rosas taip pat visuomet išties pagalbos ranką, išmokys Fibi važiuoti dviračiu, ir su malonumu išbandys naujus dalykus – nesvarbu ar tai susiję su mada (odinės kelnės), ar neįprastais muzikos instrumentais (dūdmaišis). Bet kad ir kokį darbą pradėtų, Rosas jį užbaigs, net jei reikės išvardyti visas 50 valstijų, kelių neprisimins, bet pasiduoti jis nepasiduos.

Fibi – karininkė arba slaugė

Už viską labiau Fibi patinka nurodinėti kitiems ir jei ji turi bent kruopelytę galios, gali kalnus nuversti. Ar pamenate, kokius dalykus ji išdarinėjo radusi pamestą policininko ženklelį?

Be to jai, kaip ir jos bičiuliams, patinka padėti kitiems. Niekas negali pamiršti fakto, kad Fibi išnešiojo ir pagimdė tris savo brolio vaikus, o per Monikos ir Čandlerio vestuves paaiškėjus, kad Reičel laukiasi, ji apsimetė, kad kūdikis gims jai.

Vida Press nuotr./Akimirka iš serialo „Draugai“
Vida Press nuotr./Akimirka iš serialo „Draugai“

Fibi iki galo siekia užsibrėžtų tikslų, o ir jos vaizduotei ribų nėra, kas atsiskleidžia ne tik jos muzikoje. Tačiau begalinė jos empatija ir siekis ištiesti ranką visiems nuskriaustiesiems ją paverstų puikia slauge ar karininke, kas suprantama, mat, jei pamenate, ankstesniame gyvenime, Fibi įsitikinimu, ji dirbo karo lauko ligoninėje.

Monika – kriminologė

Nėra geriau užduotis atliekančio žmogaus nei Monika. Jos vadovavimo įgūdžiai – tobuli. Iki pat smulkmenų apgalvotos būdavo jos organizuojamos vestuvės, vakarėliai ir Padėkos dienos šventės.

Niekas neabejoja ir jos polinkiu konkuruoti su kitais, geriausio visame kame siekiu, net jei ir nepavykdavo sutarti su komandos nariais. Net virtuvės darbuotojų inicijuotas šefo uniformos sudeginimas nepakenkė jos darbui.

Kriminologės profesija puikiai tiktų šių dienų Monikai, ne truputėlio nebijančiai į savo pusę patraukti žmones.

Vida Press nuotr./Serialo „Draugai“ aktoriai
Vida Press nuotr./Serialo „Draugai“ aktoriai

Čandleris – virtuvės šefas

Įkopęs į ketvirtą dešimtį Čandleris iš tikrųjų pakeitė karjeros kryptį – palikęs kad ir kokias pareigas jis ten tiksliai užėmė, jis įsidarbino reklamos srityje. Tačiau duoti nurodymus kitiems – ne jo charakteriui, todėl svarbesnius dalykus įgyvendinant jis kreipiasi pagalbos į Moniką. Užteks prisiminti, kad jo nesugebėjimas kontroliuoti situacijos nuvedė jį į Jemeną.

Iki tos lemtingos nakties Londone, po kurios Čandleris nubudo su Monika lovoje, rodos, jo gyvenimas nebuvo suplanuotas – laimingas Čandleris jautėsi paprasčiausiai plaukdamas pasroviui. Tačiau viskas pasikeitė, ateityje atsirado ir vaikai, ir namas už miesto.

Čandleris žino savo vietą, su malonumu atlieka praktines užduotis, tačiau nepaisant jo nemėgstamo užsiėmimo gaminti maistą, JK vyriausybė jam siūlo karjerą būtent kulinarijos srityje.

Reičel – laidotuvių organizatorė

Pasak Boriso Johnsono ir jo vyriausybės karjeros nustatymo testo, Reičel būtų puiki laidotuvių organizatorė. Kodėl? Sugebėjimas greitai priimti sprendimus (gyvenimo Niujorke iškeitimas į gyvenimą Paryžiuje, nepasikonsultavus net su savo dukters tėvu – puikus to pavyzdys) – itin svarbi savybė šiai profesijai.

Be to, Reičel nėra linkusi konkuruoti su kitais, omenyje turint užkandžių pertraukėlę per garsųjį Padėkos dienos amerikietiškojo futbolo mačą, kuris jai nelabai rūpėjo, ji žino, ko nori ir to visada pasiekia – įtikino Roso merginą nusiskusti plaukus.

Negalima pamiršti, kad Reičel netrūksta ir kūrybiškumo, ji nebijo iššūkių ir naujų dalykų. Gal kam sluoksniuoto deserto su jautiena?

TAIP PAT SKAITYKITE: Matthew Perry ir Matto LeBlanco už ekrano laukė vargai: gyvenimai komiško „Draugų“ serialo nepriminė

Ne visus „Draugus“ užklupo negandos: kas išgarsėjęs žinomumo taip ir neprarado, o kas jo vengė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius