Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo Meghan Markle titulas: nuo šiol vadinsime ją Sasekso hercogiene

Po ilgų svarstymų ir spėliojimų, kokį titulą po vestuvių su britų princu Harry (33 m.) gaus amerikietė Meghan Markle (36 m.), galima oficialiai patvirtinti – nuo šiol ji bus vadinama Sasekso hercogiene Meghan.
Meghan Markle
Meghan Markle / „Scanpix“ nuotr.

Žiūrėkime šį istorinį įvykį drauge iš 15min studijos šeštadienį tiesiogiai nuo 12 valandos su įdomiais pašnekovais ir ekspertais.

Nors šiandien išteka už princo, Meghan Markle princese netaps, nes pagal griežtas Britanijos monarchijos taisykles princas ar princesė yra paveldimas, o ne įgyjamas titulas. Dėl tos pačios priežasties ir princo Williamo žmona Catherine nėra princesė.

Tačiau vestuvių proga Meghan Markle vis tiek gavo karališką titulą: Elizabeth II vestuvių rytą padovanojo savo anūkui ir jo nuotakai Sasekso grafystę, o pagal ją – ir titulą.

„Šiandien Karalienė su malonumu dovanoja Princui Henry (tai – tikrasis Harry vardas, – red. past.) hercogystę. Jo titulai bus Sasekso hercogas, Dumbartono grafas (taip jis bus pristatomas Škotijoje, – red. past.) ir Kilkylio baronas (šis titulas bus naudojamas Šiaurės Airijoje, – red. past.). Taigi Princas Harry tampa Jo Karališkąja Didenybe Sasekso Hercogu, o panelė Meghan Markle ištekėjusi taps Jos Karališkąja Didenybe Sasekso Hercogiene“, – sakoma šį rytą karališkųjų rūmų išplatintame pranešime.

Naujuosius titulus princas Harry turi jau dabar, tuo tarpu Meghan Markle jie atiteks tik tą akimirką, kai ji oficialiai taps princo žmona.

Visos Jungtinės Karalystės istorijoje nėra buvusios moters, kuriai priklausytų Sasekso hercogienės titulas – Meghan Markle bus pirmoji. Tuo tarpu Sasekso hercogo titulas paskutinį kartą šalyje buvo naudotas prieš 175 metus princo Augusto Fredericko, princas Harry bus tik antras Sasekso hercogas istorijoje.

Karališkų vestuvių akimirkos – galerijoje (NUOLAT PILDOMA):

Tokiu pačiu principu Kate Middleton 2011 metais po vestuvių su princu Williamu tapo Kembridžo hercogiene Catherine. Williamui tąkart taip pat buvo suteiktas Kembridžo hercogo titulas, jis taip oficialiai ir pristatomas, nors visuomenė vis tiek iš įpratimo jį toliau vadina tiesiog princu.

Karališkų vestuvių transliacija tiesiogiai vyks čia:

Meghan Markle ir princo Harry vestuvių scenarijus
Meghan Markle ir princo Harry vestuvių scenarijus
VIDEO: Karališkųjų vestuvių statistika: 16 tūkst. taurių šampano ir 3 milijardai žiūrovų
VIDEO: Meghan ir Harry gyvenimo paralelės: nuo skandalų iki suartėjimo
VIDEO: Pasižvalgykite po šv. Jurgio koplyčią – čia tuoksis Princas Harry ir M.Markle

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius