Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasisekė labiau nei The Weeknd: kas tie 8 „Grammy“ išrinktieji, į kuriuos verta atkreipti dėmesį?

Kaip ir kasmet, likus keliems mėnesiams iki laukiamiausių muzikos apdovanojimų, pristatyti jiems nominuoti dainininkai, grupės ir kiti šios industrijos nariai. Viena svarbiausių kategorijų, kurioje – net aštuoni pretendentai į prestižinę „Grammy“ statulėlę – geriausio naujo atlikėjo. Kviečiame iš arčiau susipažinti su muzikos padangėje vis ryškiau šviečiančiomis žvaigždutėmis.
Pretendentai į „Grammy“ apdovanojimą: Ingrid Andress, Kaytranada, Phoebe Bridgers
Pretendentai į „Grammy“ apdovanojimą: Ingrid Andress, Kaytranada, Phoebe Bridgers / Vida Press nuotr.

Ingrid Andress

Kantri muzikos atstovė Ingrid Andress per pastaruosius kelis aktyvius metus pasiekė itin daug. Baigusi Berklio muzikos koledžą, kur įkūrė akapelos grupę „Pitch Slapped“, dainininkė prisiglaudė po dainų autorės Karos DioGuardi sparneliu – ji tapo Ingrid Andress mentore.

Kurį laiką kūrusi dainas ryškiausioms scenos žvaigždėms, tokioms kaip Alicia Keys ir Samas Huntas, Ingrid Andress nusprendė, kad atėjo metas ir pačiai kelias jų atlikti – su debiutiniu singlu „More Hearts Than Mine“ prasidėjo jos solinė karjera.

VIDEO: Ingrid Andress - More Hearts Than Mine (Official Music Video)

Ingrid Andress startas buvo itin sėkmingas. Minėtas kūrinys vos debiutavęs atsidūrė 59-oje „Billboard Country Airplay“ topo vietoje. Na o šių metų kovą ji išleido ir pirmąjį albumą „Lady Like“.

Phoebe Bridgers

Sėkmingais metais džiaugiasi ir indie-pop muzikos atlikėja Phoebe Bridgers. Antrasis merginos albumas „Punisher“ sulaukė ekspertų pagyrų, visi panoro kurti su ja bendrus projektus, tačiau pasisekė tik keliems – Maggie Rogers, „1975“, Fionai Apple, „The National“ ir dar keliems.

VIDEO: Phoebe Bridgers - I Know the End (Official Video)

Kiek anksčiau Grammy.com Phoebe Bridgers pasakojo apie albumo pavadinimo reikšmę.

„Punisher“ – asmuo, nežinantis kada liautis kalbėjus. Omenyje turiu vyresnius giminaičius, pasakojančius apie, tarkim, klubo operacijas ar kažką panašaus. Jie nesupranta, jog tau neįdomu.

Manau, jog savo herojams tokie esame buvę mes visi. Taigi šiame kontekste aš kažką skriaudžiu. Žinai, kai bare į kampą esi įspraudžiamas draugo, o ne žmogaus, kurį bandai sužavėti. Tai skriaudėjas (vert. punisher)“, – pasakojo dainininkė.

Chika

23-ejų reperė Chika, kurios tikrasis vardas Jane Chika Oranika, karjerą muzikoje pradėjo kurdama dainas ir dalyvaudama slam poetry renginiuose.

Metusi mokslus Pietų Alabamos universitete, kad dar daugiau dėmesio galėtų skirti mylimai muzikai, eidama stabiliu žingsniu Chika tapo žinoma kaip „profesionali tiesos sakytoja“, tai daranti naudodama „taktišką parkerį“, rašo Grammy.com.

Pirmasis atlikėjos singlas „No Squares“ pasirodė 2019-ųjų pavasarį, o šiuo metu jos įrašų kolekcijoje dar ir du dainų rinkiniai – „Full Bloom // A Poetry EP“ ir „Industry Games“.

VIDEO: CHIKA - No Squares

„Vaikai klausosi. Mes galime jiems parodyti būdus, kaip tvarkytis su dalykais, apie kuriuos kalbame, ir liautis romantizavus neigiamus reiškinius… Maitinkime sielas, o ne naikinkime jas.

Štai ką, manau, mes kaip vienetas galime daryti, pakelti žmonių dvasią. Jei susiduriate su blogiu, bandykite rasti būdų apie tai tinkamai kalbėti“, – sakė dainininkė.

Noah Cyrus

Vos 20-ies Noah Cyrus kilusi iš garsių atlikėjų šeimos. Jos tėtis – Billy Ray Cyrusas, o vyresnioji sesuo – skandalingais pasirodymais garsėjusi Miley Cyrus. Tačiau nenuvertinti reikėtų ir nebe tokios mažos Noah.

Atlikėja ne kartą įrodė savo muzikinius sugebėjimus, apšildydama Katy Perry per gastroles „Witness“, įrašydama bendrus projektus su didžėjais Marshmello ir Ookay. Na o visai neseniai Noah Cyrus išleido antrą dainų rinkinį „The End Of Everything“.

VIDEO: Noah Cyrus, Ant Clemons - Wonder Years (Visualizer)

„Atsakinėti į klausimus apie Miley ir nustumti išdidumą į šalį buvo nelengva, – sakė ji prieš kelerius metus. – Nėra taip, kad apie Miley šnekėti nenoriu, nes myliu ją! Tačiau tai buvo laikas, kai turėjau tai priimti ir neleisti tam mane trikdyti.“

D Smoke

Iš Kalifornijos, Inglevudo, kilęs reperis D Smoke, kurį kai kurie atpažįsta kaip „Top Dawg Entertainment“ talento SiR brolį, iškilo pernai, tapęs „Netflix“ projekto „Rhythm & Flow“ nugalėtoju.

VIDEO: D Smoke - Rapture (Official Video)

Po to atlikėjas išleido dainų rinkinį „Inglewood High“, o neseniai ir antrąjį studijinį albumą „Black Habits“. Pastarasis pasirodė praėjus net 14 metų po pirmojo albumo „Producer Of The Year“ pristatymo.

Kaytranada

Muzikos industrijoje atlikėjas Kaytranada – ne naujokas. Ilgus metus jis dirbo prodiuseriu, padėjo tokiems dainininkams kaip Chance the Rapper, Alicia Keys, Andersonas Paakas. 2019-aisiais pasirodė Kaytranado antras solinis albumas BUBBA, kuriame – ir dainos su tokiais garsiais vardais kaip Pharrellas Williamsas, Tinashe, GoldLink bei kitais.

VIDEO: KAYTRANADA - The Worst In Me (Audio) ft. Tinashe

„Žinai, esu labai vienišas vaikinas, – leidiniui GQ apie save pasakojo Kaytranada. – Neturiu daug draugų. Bet dėl to nesiskundžiu. Visada buvau toks atsiskyrėlis. Ir niekada nemėgau dirbti komandose. Štai kodėl susiduriu su problemomis, kai bendradarbiauju su kitais prodiuseriais.“

Doja Cat

Pastaraisiais metais šios atlikėjos vardas tiek užsienio žiniasklaidoje, tiek apdovanojimų ceremonijose skambėjo nuolat. Muzikiniame pasaulyje ji išgarsėjo dainomis „Say So“ ir „Like That“, tapusiomis platformos „TikTok“ hitais. Tačiau tikroji Doja Cat kelionė muzikoje prasidėjo prieš kelis metus.

VIDEO: Doja Cat - "Say So" Live | MTV EMA 2020

Būdama 16-kos ji metė vidurinę mokyklą ir savarankiškai pradėjo mokytis dainavimo, kurti ritmus ir melodijas, prodiusuoti vaizdo klipus bei daryti begalę kitų dalykų, o savo kūriniais dalijosi „SoundCloud“ svetainėje.

Šiandien ji – viena žinomiausių jaunosios kartos dainininkių, kurios balsas skamba visose žinomose socialinių tinklų platformose, radijo stotyse.

Megan Thee Stallion

Už Doją Cat sėkmingesnius metus turėjo tik Megan Thee Stallion – reperė iš Hjustono. Jos dėka 2019-ųjų vasarą visi kartojo dainos „Hot Girl Summer“ žodžius, o šiemet jau mokėsi kito hito – „WAP“, kurį įrašė drauge su „Grammy“ nominuota Cardi B.

Jei to dar nebūtų gana, Megan Thee Stallion sulaukė pačios Beyonce kvietimo kolaboracijai – įrašė dainos „Savage“ remiksą.

VIDEO: Megan Thee Stallion - Savage Remix (feat. Beyoncé) [Official Audio]

Neseniai Megan Thee Stallion pristatė ilgai lauktą debiutinį albumą „Good News“, o „Time“ žurnalas ją paskelbė viena iš 100 įtakingiausių žmonių visame pasaulyje. Kas žino, ką dar suplanavusi turi ši atlikėja?

Na o kodėl jiems pasisekė labiau nei The Weeknd? Paskelbus nominacijas atlikėjas ir jo gerbėjai negalėjo patikėti, kad The Weeknd vardas nepaminėtas nė vienoje kategorijoje, nepaisant to, jog jo albumas „After Hours“ sulaukė tiek kritikų pagyrų, tiek komercinės sėkmės, o singlas „Blinding Lights“, jų nuomone, turėjo tikrai atsidurti tarp pretendentų į metų dainą.

Kaip rašo CNN, dainininkas supyko ir apkaltino „Grammy“ apdovanojimus dalijančią Įrašų akademiją esant nepatikima organizacija.

„Grammy“ tebėra korumpuoti. Man, mano gerbėjams ir industrijai esate skolingi skaidrumą...“ – tviteryje rašė The Weeknd.

15min primena, kad 2021 metų „Grammy“ apdovanojimų ceremonija numatoma sausio 31 d. Ją vesti patikėta komikui Trevorui Noah.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius