Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Paviešinti slapti princo Charleso laiškai apie tai, kad jis bijojo skyrybų

Didžiosios Britanijos princui Charlesui dar likus metams iki vedybų su princese Diana kėlė baimę skyrybų perspektyva, rodo 1980 metais jo parašytas laiškas, kuris parduodamas Jungtinėse Valstijose.
Princas Charlesas
Princas Charlesas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Viliuosi, kad atsigavote po traumuojančių santuokos ir skyrybų per tokį trumpą laiką reikalų“, - rašė princas Britanijos konsulato Monrealyje sekretorei Janet Jenkins, su kuria susipažino 1975-aisiais.

„Ačiū Dievui, kad pakankamai greitai supratote padariusi klaidą ir nesukūrėte šeimos“, - pridūrė Charlesas septynių puslapių laiške, parašytame ranka ant firminio Vindzoro pilies laiškų popieriaus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Paviešintos iki šiol nematytos nuotraukos iš princo Charleso ir princesės Dianos vestuvių

„Šeimos kūrimas ir tokios klaidos padarymas, tiesą sakant, yra tai, kas mane ypač neramina, ir aš manau, kad geriausias sprendimas būtų vesti merginą iš kiekvienos Sandraugos šalies!“ - rašė jis.

Toliau laiške, kuriame buvo ir pavėluotas gimtadieninis sveikinimas, princas J.Jenkins rašo, jog „kad ir kas nutiktų, pasirūpinsiu, kad būtumėte iš anksto įspėta“.

Šį laišką už 3 900 JAV dolerių parduoda Los Andželo kolekcininkė Alicia Carroll, prekiaujanti britų karališkosios šeimos relikvijomis.

Tai yra vienas iš šešių laiškų, parašytų Velso princo J.Jenkins, kuriuos A.Carroll mėgino parduoti internetinės prekybos tinkle „eBay“ 2009 metais. Už juos kolekcininkė prašė 30 tūkst. JAV dolerių.

Elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP A.Carroll nurodė, kad penki laiškai, parašyti 1976 metais, ir dar vienas, kuriame minimos skyrybos ir kuris buvo parašytas 1980-aisiais, buvo radę pirkėją, tačiau sandoris neįvyko, kai buvo atmesta jo kredito kortelė.

Charlesas vedė Dianą 1981 metų liepą. Jie skirtingais keliais pasuko 1992 metais, o oficialiai išsiskyrė 1996-aisiais, likus metams iki princesės žūties automobilio avarijoje Paryžiuje.

2009 metais interviu Kanados televizijai CTV Velse gimusi J.Jenkins, kuri dukart išsiskyrė ir susilaukė vieno vaiko, sakė, kad jai buvo 25 metai, kai susipažino su Charlesu, atvykusiu į Monrealį susitikti su Karališkojo laivyno jūreiviais.

A.Carroll sakė, jog įsigijo šiuos laiškus iš J.Jenkins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius