Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kovos su vėžiu mirė „Louis Vuitton“ dizaineris Virgilas Abloh: jam buvo 41-eri

Mados pasaulis liūdi – po ilgos kovos su vėžiu mirė 41-erių sulaukęs „Louis Vuitton“ vyriškosios linijos dizaineris Virgilas Abloh.
Virgilas Abloh
Virgilas Abloh / Vida Press nuotr.

Skaudžiomis žiniomis buvo pasidalinta dizainerio „Instagram“ paskyroje. Kaip rašo thesun.co.uk, vyro mirtis daugeliui sukėlė šoką, nes apie onkologinę ligą jis viešai nekalbėjo.

„Esame sugniuždyti pranešdami, kad mirė mūsų mylimas Virgilas Abloh, įnirtingai atsidavęs tėvas, vyras, sūnus, brolis ir draugas.

Jis paliko savo mylinčią žmoną Shannon Abloh, vaikus Lowe Abloh ir Gray Abloh, seserį Edwina Abloh, tėvus Nee ir Eunice Abloh bei daugybę brangių draugų ir kolegų.

Daugiau nei dvejus metus Virgilas narsiai kovojo su reta, agresyvia vėžio forma – širdies angiosarkoma. Nuo tada, kai 2019 m. jam buvo diagnozuota ši liga, jis nusprendė ištverti kovą privačiai. Jam buvo atlikta daugybė sudėtingų gydymų tuo metu, kai jis vadovavo kelioms svarbioms institucijoms, apimančioms madą, meną, ir kultūra.

Nepaisant visko, jo darbo etika, begalinis smalsumas ir optimizmas niekada nesusvyravo. Virgilą paskatino atsidavimas savo amatui ir savo misijai atverti duris kitiems ir sukurti kelius į didesnę lygybę meno ir dizaino srityse. Jis dažnai sakydavo: „Viskas, ką darau, skirta 17 metų amžiaus mano versijai“, giliai tikėdamas meno galia įkvėpti ateities kartas.

Dėkojame jums visiems už meilę ir palaikymą bei prašome privatumo, kai mes gedėsime ir švęsime Virgilo gyvenimą“, – rašoma socialiniame tinkle.

Be mados pasaulio V.Abloh taip pat buvo verslininkas ir didžėjus. 2012 m. jis Milane įkūrė mados namus „Off-White“ ir iki mirties ėjo generalinio direktoriaus pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius