Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų aktorius Gerard’as Depardieu vėl pakeitė tikėjimą: pakrikštytas tapo stačiatikiu

Prancūzų kino žvaigždė ir prieš kelis metus Rusijos piliečiu tapęs Gerard'as Depardieu (71 m.) tapo stačiatikiu, savaitgalį pranešė naujienų žurnalas „Valeurs Actuelles“.
Aktorius Gerard'as Depardieu
Aktorius Gerard'as Depardieu / Vida Press nuotr.

Vienas garsiausių Prancūzijos aktorių ir Rusijoje populiari figūra Gerard'as Depardieu pastarosios šalies pilietybę gavo 2013-aisiais, siekiant išvengti gimtojoje šalyje padidėjusių mokesčių. Rusišką pasą per susitikimą kurortiniame mieste Sočyje jam asmeniškai įteikė prezidentas Vladimiras Putinas.

Kaip rašo Themoscowtimes.com, prieš kelias dienas rusišką pilietybę Gerard'as Depardieu papildė stačiatikybe. Šį tikėjimą priimti aktorių paskatino jo „ryšiai“ su stačiatikių dvasininkais ir patikusios „stačiatikių liturginės apeigos“.

Žvaigždės krikštynose Paryžiaus Aleksandro Nevskio katedroje dalyvavo nedidelė 30 artimiausių aktoriui žmonių grupė.

„Skambant iškilmingoms choro giesmėms ir dvasininkų maldoms, Gerard'o Depardieu galva ir kūnas gausiai apšlakstyti vandeniu, nepavykus pilnai panardinti, kaip reikalauja tradicijos“, – apie krikštynų ceremoniją rašė „Valeurs Actuelles“.

Leidinys pridūrė, kad tai ne pirmas kartas, kai aktorius keičia religiją. 1967-aisiais jis priėmė islamą, bet ilgai šio tikėjimo nepraktikavo. Vėliau Gerard'ą Depardieu sudomino budizmas ir hinduizmas, taip pat judaizmas.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gerard'as Depardieu
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gerard'as Depardieu

Užsienio žiniasklaida teigia, kad toks aktoriaus sprendimas tikrai neprisidės prie jo įvaizdžio gerinimo. O pastarasis pradėjo byrėti dar 2012-aisiais, Gerard’ui Depardieu pareiškus, jog atsisakys prancūziško paso ir persikels gyventi į Belgiją, kad išvengtų mokesčių turtingiausiems šalies piliečiams padidinimo, inicijuoto tuo metu valdžioje buvusios socialistų partijos.

Dar stipriau aktoriaus reputacijai kirto rusiškos pilietybės ir paso priėmimas iš paties Vladimiro Putino rankų ir jam skirtas apkabinimas.

„Asterikso ir Obelikso“ franšizės žvaigždė tapo ir ištikimu Kremliaus politikos šalininku, pritaria Krymo aneksijai. Anksčiau jis yra išreiškęs susižavėjimą ir Rusijos istorija, didžiais jos menininkais.

„Esu pasaulio pilietis, – 2016-aisiais italų laikraščiui „Corriere della Sera“ sakė jis. – Prancūzija tikriausiai taps užsieniečių „Disneilendu“, kuriame gyvena turistams vyną ir dvokiantį sūrį gaminantys imbecilai.“

Tokius pasisakymus ir kontroversiškus sprendimus Gerard’o Depardieu gerbėjai jo gimtojoje šalyje, labai branginančioje pilietybę, suprato kaip pasipriešinimo savo šaknims ir prancūzų tautos atstūmimo gestą, šalies išdavimą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gerard'as Depardieu užsipuolė George Clooney ir „Oskaro“ laukiantį Leonardo DiCaprio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius