-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Princas Harry ir Meghan Markle atsisveikino su vienu svarbiu karališkajai porai būdingu atributu

Princas Harry ir Meghan Markle nusprendė atsisveikinti su vienu visoms britų karališkosioms poroms būdingu atributu. Prieš įsigaliojant jų susitarimui su karaliene Elizabeth II dėl poros nepriklausomybės, juodu savo rekordininke tapusioje instagramo paskyroje „Sussex Royal“ pasidalijo paskutiniu įrašu, rašo „E! News“.
Princas Harry ir Meghan Markle atsisveikino su „Instagram“
Princas Harry ir Meghan Markle atsisveikino su „Instagram“ / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

„Visi matome, kad pasaulis šiuo metu atrodo labai trapus. Tačiau mes tikime, kad kiekvienas žmogus turi potencialą ir galimybę pradėti pokyčius, kaip matoma visame pasaulyje, mūsų šeimose, bendruomenėse ir tuose, esančiuose fronto linijose – kartu mes galime vienas kitą padrąsinti (...), – rašoma paskutiniame poros įraše,

Dabar svarbiausia yra visų šiame pasaulyje sveikata ir gerovė bei sprendimų ieškojimas problemoms, kurios atsirado dėl šios pandemijos. Visiems atrandant savo vaidmenį šiuo globaliniuose pokyčiuose ir įpročių keitime, mes sutelkiame dėmesį į šį naują etapą, kad suprastume, kaip galėtume prisidėti. Nors mūsų čia nebepamatysite, mūsų darbai tęsis.“

Princas Harry ir Meghan Markle, nuo šiandien oficialiai atsisakę karališkosios šeimos aukšto rango narių statuso ir pradėję prieštaringai vertinamą naują gyvenimą Jungtinėse Valstijose, įraše padėkojo juos palaikiusiai ir įkvėpusiai bei „kartu įsipareigojusiai dėl pasaulio gerovės“ internetinei bendruomenei.

„Nekantraujame su jumis greitai susisiekti. Buvote nuostabūs! O iki tol, prašome, rūpinkitės savimi ir vienas kitu“, – tęsiama Sasekso hercogų įraše.

Žinia, kad Harry ir Meghan bent jau artimiausiu metu instagrame nebeskelbs įrašų pasirodė po to, kai užsienio spaudoje pradėjo mirgėti antraštės su užrašais, jog pora paliko Kanadą ir kurį laiką nusprendė pabūti Los Andžele. „E! News“ šaltinis patvirtinto, kad hercogai įsikūrė „dideliuose“ namuose pietinėje Kalifornijos dalyje.

Apie šį pokytį nuomonę išsakė ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Jis tviteryje pareiškė, kad jo vadovaujama šalis nemokės už princo ir buvusios aktorės bei jųdviejų sūnaus Archie apsaugą.

Į tokius Donaldo Trumpo pasisakymus sureagavo ir pati pora. Jų atstovas išplatino žinutę, kurioje teigiama, kad „Sasekso hercogai neplanavo JAV valdžios prašyti lėšų apsaugai“ ir kad už tai Harry ir Meghan susimokės iš privačių pinigų.

„E! News“ taip pat rašoma, kad nebebus tęsiama „Sussex Royal Foundation“ veikla ir vietoje to hercogai sutelks dėmesį į naują labdaros organizaciją. Be to, princo Harry globojama tvaraus turizmo įmonė „Travalyst“ taps nepriklausoma nepelno siekiančia organizacija Jungtinėje Karalystėje.

„Sasekso hercogai ateinančius mėnesius praleis sutelkę dėmesį į šeimą ir toliau saugiai bei privačiai darydami tai, ką gali, kad palaikytų ir dirbtų su jau egzistuojančiais labdaringais įsipareigojimas, tuo pat metu plėtodami jų būsimos nepelno siekiančios organizacijos (idėją)“, – tęsė atstovas.

Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

15min primena, kad beveik prieš metus sukurta Sasekso hercogų instagramo paskyra ne kartą tapo rekordininke. 5 valandos ir 45 minutės – tiek laiko praėjo, kol paskyra surinko milijoną sekėjų. Ir tai – greičiausias rezultatas pasaulyje, kurį jau oficialiai patvirtino ir Guinnesso rekordų knyga.

Antrą kartą rekordą „Sussex Royal“ profilis pasiekė pernai gegužės 6 d., kai jos savininkai pasidalijo žinute, pranešančia apie sūnaus Archie gimimą. Per mažiau nei valandą šis įrašas sulaukė net 1 mln. „like“ paspaudimų (šiuo metu jį „pamėgę“ beveik 3 mln. internautų).

Šią akimirką jų paskyrą seka jau 11,3 mln. žmonių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rugsėjo 25 d. Princas Harry ir jo žmona Meghan su sūnumi Archie atvyko į susitikimą su arkivyskupu Desmondu Tutu Pietų Afrikos Respublikoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rugsėjo 25 d. Princas Harry ir jo žmona Meghan su sūnumi Archie atvyko į susitikimą su arkivyskupu Desmondu Tutu Pietų Afrikos Respublikoje

Nuo šiandien britų princas Harry ir jo žmona Meghan Markle oficialiai atsisako karališkosios šeimos aukšto rango narių statuso ir pradeda prieštaringai vertinamą naują gyvenimą.

Sausio mėnesį pora paskelbė, kad ketina atsisakyti karališkosios šeimos narių pareigų ir „dirbti, kad taptų finansiškai nepriklausomi“. Šis sprendimas reiškia, kad jie nebeatstovaus monarchei Elizabeth II ir nebevykdys karališkųjų pareigų.

Anksčiau skelbta, kad Meghan labai slegia gyvenimas laikantis griežtų šimtmečius gyvuojančios institucijos taisyklių. Be to, pora leido suprasti, jog tokiu būdu siekia išsivaduoti nuo visus karališkosios šeimos įvykius aprašančios žiniasklaidos dėmesio, nuo kurio labai pavargo.

Netikėtai paskelbtas sprendimas supurtė karališkąją šeimą, nes, panašu, monarchė ir kiti karališkosios šeimos aukšto rango nariai nebuvo apie jį iš anksto informuoti.

„Scanpix“ nuotr./Princo Harry ir Meghan Markle sūnaus Archie krikštynų akimirka
„Scanpix“ nuotr./Princo Harry ir Meghan Markle sūnaus Archie krikštynų akimirka

93 metų Elizabeth II sušaukė skubų pasitarimą su vyriausiuoju sūnumi ir sosto paveldėtoju princu Charlesu ir dviem jo sūnumis princais Williamu ir Harry aptarti Sasekso kunigaikščių atsitraukimo nuo karališkųjų pareigų sąlygų.

Galiausiai šeima sutarė, kad 11 mėnesių sūnelį Archie turinti pora atsisakys „karališkųjų prakilnybių“ titulų ir nebenaudos prekės ženklo „Sussex Royal“. Taip pavadinta jų itin populiari „Instagram“ paskyra ir tinklalapis. Be to, pora pateikė dešimtis paraiškų dėl įvairių produktų su šiuo prekės ženklu registravimo.

Tačiau Harry ir Meghan toliau bus vadinami Sasekso kunigaikščiu ir kunigaikštiene – savo oficialiais titulais. Be to, Harry ir toliau bus šeštas asmuo eilėje į Jungtinės Karalystės sostą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius