-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Princo Philipo laidotuves šį šeštadienį tiesiogiai transliuos 15min

Naujienų portalas 15min šį šeštadienį, balandžio 17 dieną, tiesiogiai iš Londono transliuos princo Philipo (1921–2021) laidotuves. Tiesioginė transliacija naujienų portale prasidės 16.00 val., ją ves žurnalistai Roberta Tracevičiūtė ir Tadas Grabys.
Princas Philipas (1921 – 2021)
Princas Philipas (1921 – 2021)

Bakingamo rūmai pranešė, kad princo Philipo laidotuvės įvyks Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčioje. Princui Philipui bus iškeltos ne valstybinės laidotuvės, o kukli ceremonija, kurioje galės dalyvauti tik artimiausi šeimos nariai.

Karališkosios šeimos nariai, įskaitant Velso princą, eis už karsto, o karalienė Elizabeth II į koplyčią atvyks atskirai. Po pamaldų kunigaikštis bus palaidotas Šv. Jurgio koplyčios karališkame skliaute. Visuomenės narių buvo paprašyta nedalyvauti jokiuose laidotuvių renginiuose, laikantis visuomenės sveikatos reikalavimų, o karališkoji šeima paprašė žmonių nepalikti gėlių ir dovanų karališkose rezidencijose.

Dauguma britų monarchų amžinojo poilsio atgulė Vestminsterio abatijoje arba Šv. Jurgio koplyčioje, išskyrus karalienę Viktoriją ir princą Albertą, palaidotus Frogmore soduose esančiame mauzoliejuje. Karalienė Viktorija nusprendė būti palaidota šalia savo vyro, mirusio 40 metų anksčiau, 1861 m. gruodžio 14 d.

Šiomis dienomis, jei sveikata leis, per televiziją į tautą turėtų kreiptis ir karalienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius