-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiamasi kurti naują „Matricos“ versiją ir gerbėjai nesužavėti: „Holivudas išsisėmė su idėjomis“

Viena didžiausių pasaulyje kino studijų „Warner Bros.“ po 18-os metų sumanė atgaivinti populiariąją „Matricą“ („The Matrix“) – bus kuriama nauja šio 1999-ųjų mokslinės fantastikos filmo versija. Tiesa, kultinės „Matricos“ gerbėjai šitokiu sprendimu nėra sužavėti...
Filmo „Matrica“ afiša (1999 m.)
Filmo „Matrica“ afiša (1999 m.) / Vida Press nuotr.

Kaip praneša „The Hollywood Reporter“, prie „Matricos“ atgaivinimo jos kūrėjai broliai Larry ir Andy Wachowski, kurie nuo to laiko abu pasikeitė lytį ir dabar yra moterys Lana bei Lilly Wachowski, neprisidės.

1999 metais kino teatrus pasiekusi „Matrica“ jos žvaigždę Keanu Reevesą (52 m.) iškėlė į Holivudo olimpą, juosta buvo apdovanota keturiais „Oskarais“ ir dviem BAFTA statulėlėmis bei sulaukė dviejų populiarių tęsinių (paskutinė dalis išėjo 2003 metais).

„Matricos“ trilogija pasaulyje uždirbo 1,6 mlrd. JAV dolerių.

Keanu Reevesas neseniai duotame interviu sakė esantis atviras pasiūlymams pratęsti „Matricos“ istoriją, tačiau tik jeigu to imtųsi Wachowski duetas.

„Scanpix“ nuotr./Aktorius Michaelas B Jordanas
„Scanpix“ nuotr./Aktorius Michaelas B Jordanas

„Jos turėtų parašyti scenarijų ir režisuoti filmą. Ir tada pažiūrėtume, kokia tai istorija, tačiau taip – būtų keista, bet kodėl gi ne?“ – apie galimybę sugrįžti į „Matrcios“ pasaulį „Yahoo Movies“ sakė aktorius.

Tačiau kol kas puse lupų kalbama, kad naujosios „Matricos“ kūrėjai yra nusižiūrėję kitą, jaunesnį aktorių – Michaelą B. Jordaną (30 m.), pažįstamą iš filmų „Fantastiškasis ketvertas“ („Fantastic Four“) ir „Krydas: gimęs kovoti“ („Creed“). Na o dėl scenarijaus deramasi su Zaku Pennu, kuris parašė scenarijus tokiems pagal komiksus sukurtiems filmams kaip „Iksmenai 2“, „Iksmenai. Žūtbūtinis mūšis“, „Elektra“, „Nerealusis Halkas“ ir „Keršytojai“.

„Matricos“ gerbėjai protestuoja

„Matricos“ trilogijos gerbėjai „Warner Bros.“ sprendimą perkurti filmą be Wachowski dueto ir Keanu Reeveso pasitiko su protestais socialiniuose tinkluose.

Jie piktinasi, kad naują filmo versiją ruošiamasi kurti per anksti, juo labiau, jog šiame projekte nedalyvaus jo sumanytojai ir aktorius, be kurio „Matrica“ neįsivaizduojama.

Žmonės socialiniuose tinkluose skundžiasi, kad Holivudas vietoj to, jog generuotų naujas idėjas, vis perkurinėja senus filmus vien iš tikslo pasipelnyti.

Štai keletas reakcijų sužinojus apie planus perkurti „Matricą“:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius