Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šių metų „LOGIN“ –„Netflix“ žvaigždė Pernilla, patekusi į ją viliojusio vyro pinkles „Tinder“ pažinčių tinkle

„LOGIN“ komanda, galvodama apie saugumo temą plačiąja prasme, ant scenos kviečia ne tik tiesiogiai apie kibernetines atakas ir kitokį saugumą internete kalbančius pranešėjus, bet ir kartu su kviestiniais herojais atskleidžia manipuliacijas bei apgavysčių schemas. Šiandien internete į nusikaltėlių spąstus patenka begalė žmonių. Viena įdomiausių pranešėjų šia tema bus 35-erių švedė Pernilla Sjoholm – po Netflix dokumentinio filmo „The Tinder Swindler“ išgarsėjusi „auka“, kuri pakliuvo į „Tinder“ sutikto „pinigų melžėjo“ pinkles, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pernilla Sjoholm
Pernilla Sjoholm / Asmeninio archyvo nuotr.

„Pasaulyje yra begalės įdomių asmenybių, jų pasiekimų, unikalių jų gyvenimo istorijų bei patirčių. Kaskart besiruošiant konferencijai su komanda ne tik daug diskutuojame, ką kviesime šį kartą, bet, kas labai svarbu, vertiname nūdienos aktualijas – kas aktualu šiandien pasaulyje, kur link einame, kuriame taške esame, kiek galime pasimokyti iš šios dienos herojų, „aukų“, profesionalų, narpliojančių tokias istorijas, ar net pačių sukčių. Viena tokių neabejotinai yra Pernilla, praradusi beveik pusę šimto tūkstančių po pažinties su vaikinu garsiausiame pažinčių portale pasaulyje.

Šiandien ji yra neįtikėtinai didžiulio susidomėjimo ir skirtingų reakcijų sulaukusio „Netflix“ kriminalinio dokumentinio filmo „The Tinder Swindler“ žvaigždė“, – sako „LOGIN“ vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė, pridurdama, kad prikalbinti moterį atvykti nebuvo taip lengva – nusifilmavusi filme ji tapo pačia tikriausia žvaigžde. Jos interviu prašo didžiausi pasaulio dienraščiai, kviečiasi žiūrimiausios laidos, tokios kaip „ABC News“ ir „Good Morning America“.

Pasak konferencijos organizatorės, Pernilla pakviesta dalyvauti konferencijoje dėl pamokančios jos asmeninės patirties, kuri verta plataus dėmesio ir Lietuvoje: „Internetinių sukčių daugėja neįtikėtinais mąstais. Pernillos istorija yra be galo aktuali skaitmeniniame amžiuje, kadangi parodo kaip technologijų pagalba galima manipuliuoti žmogaus jausmais ir emocijomis, išvilioti ne tik pinigus, bet ir priversti daryti dalykus, kurių niekada nebūtum pagalvojęs darysiąs.

Pernillos istorija patvirtina, kokie vartotojai yra pažeidžiami virtualioje erdvėje ir tai – nėra tik vaikai, paaugliai ar patiklios moterys. Ant profesionalių nusikaltėlių jauko užkimba stambių verslo įmonių vadovai ar net jau ir skaudžios patirties turėję žmonės. Šios moters patirtis leidžia pamatyti ir kitą pusę, kuri vis dar labai aktuali – tai visuomenės aukos gėdinimas, kad ji pati kalta, nors panašioje situacijoje gali atsidurti bet kas“.

„Netflix“ filmas, kuriame pasakojama P.Sjoholm istorija, ilgą laiką buvo žiūrimiausias tarp visų „Netflix“ filmų. Jame rodyta, kaip Pernilla buvo naudojama kaip masalas, bandant padėti Vokietijos policijai suimti nusikaltėlį. „Buvau 100 procentų tikra, kad mirsiu, kad mane kur nors įmes į griovį. Buvau labai išsigandusi, mintyse vis galvojau, kad reikia padaryti didžiausią veiksmą, kokį esi padariusi per visą savo gyvenimą, kitaip daugiau niekada nebematysiu savo draugų ir šeimos“, – yra sakiusi Pernilla.

Kokia yra visa jos istorija, kas filme nutylėta, kaip ji pati gyvena šiandien bus galima išgirsti gyvai iš pačios P.Sjoholm „LOGIN“ konferencijos metu birželio 2-3 dienomis, Vilniuje „Litexpo“ konferencijų centre.

„LOGIN 2022“ konferencijos bilieto kaina, įsigyjant nuo balandžio 1 iki 15 d., yra tik 66 eurai. Vėliau bilietai brangs. Bilietas yra skirtas dalyvauti konferencijoje „Litexpo“ erdvėse ir stebėti konferenciją nuotoliniu būdu, o nespėjus kažko pamatyti, dar du mėnesius bus galima peržiūrėti turinio video specialioje platformoje.

Naujausią renginio informaciją galima rasti festivalio socialinių tinklų paskyrose bei čia. Bilietus įsigyti galima čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius