Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susirinkimo dėl Sasekso hercogų ateities detalės: Meghan Markle jame dalyvauti buvo uždrausta

Anglijos karalienė Elizabeth II paskelbė sutinkanti patenkinti vaikaičio princo Harry ir jo sutuoktinės Meghan Markle norą būti labiau nepriklausomais ir daugiau laiko praleisti Kanadoje. Tai vieni pagrindinių sausio 13 d. vykusio monarchės sušaukto susirinkimo, kuris, daugelio nuomone, turėjo būti itin aršus, aspektų. Tačiau kas iš tiesų vyko už uždarų durų?
Princas Williamas, princas Charlesas, Sasekso hercogai Harry ir Meghan Markle
Princas Williamas, princas Charlesas, Sasekso hercogai Harry ir Meghan Markle / Vida Press nuotr.

Pasak vieno pagrindinių „Daily Mail“ redaktorių Richardo Kay’aus, į Norfolke esantį Sandringamo dvarą susirinkimo kaltininkas princas Harry atvyko pora valandų anksčiau ir šį laiką išnaudojo pokalbiui su močiute, kuriai Harry, kaip teigiama, papasakojo savo šios istorijos versiją.

Po atskiro pokalbio su vaikaičiu ir dviejų valandų trukmės „ramių“ diskusijų su juo, princu Charlesu ir princu Williamu, karalienė Elizabeth II sutiko dėl „pereinamojo laikotarpio“, kurio metu Sasekso hercogai daugiau laiko praleis Kanadoje ir po truputį mažins karališkųjų atsakomybių kiekį.

M.Markle susirinkime vis dėlto nedalyvavo. Kanadoje su sūneliu Archie šiuo metu laiką leidžiančiai moteriai nebuvo leista prie diskusijos prisijungti nuotoliniu būdu, mat buvo baiminamasi, kad pokalbio tarp karališkosios šeimos narių gali būti klausomasi.

„Tai buvo itin konfidenciali šeimos diskusija, ne konferencinis skambutis“, – „Daily Mail“ sakė šaltinis.

Sandringamo dvare nebuvo ir Kembridžo hercogienės, princo Williamo žmonos Kate Middleton bei princo Charleso sutuoktinės, Kornvalio hercogienės Camillos. Nepaisant to, kad jos yra aktyvios karališkosios šeimos narės, susirinkimas buvo skirtas išskirtinai sosto paveldėtojams.

Pasibaigus susirinkimui, būsimi Anglijos sosto įpėdiniai išsiskirstė atskirais automobiliais. Karalienė sugrįžo į miegamąjį, princas Charlesas sėdo už sidabrinio „Audi“ automobilio vairo ir išvyko į Marhamo kaimelį, kur jo laukė namo į Balmoral rezidenciją pargabenęs sraigtasparnis.

Pasak informuotų „Daily Mail“ šaltinių, susirinkime tvyrojo rami atmosfera, jo dalyviai nesisvaidė įžeidimais ir niekas nešaukė.

Vida Press nuotr./Sasekso hercogai
Vida Press nuotr./Sasekso hercogai

Diskusijoms dėl Sasekso hercogų ateities vadovavo princas Charlesas, kuris savo lėšomis rems taip Harry ir M.Markle siekiamą finansiškai nepriklausomą ateitį. Tačiau, pasak R.Kay’aus, princo Charleso jauniausias sūnus turi suprasti, kad tėvas „neturi neribotų išteklių“. Štai kodėl dar bus surengtas ne vienas svarbus susirinkimas, kurio metu su atsiskyrimo siekiančia karališkąja pora bus aptariama jų finansinė situacija.

„Bus nustatytos griežtos prekės ženklų kūrimo taisyklės. Niekas nenori pamatyti Saseksų pavardės ant margarino dėžutės“, – portalui teigė šaltinis.

15min primena, kad karalienė paskelbė sutikusi patenkinti Harry ir M.Markle norą turėti daugiau nepriklausomybės, su kuria jie dalį laiko gyvens Kanadoje.

Monarchės pareiškime sakoma, kad jos ir kitų aukšto rango karališkosios šeimos narių sausio 13 d. pasitarimas buvo konstruktyvus. Ji nurodė, jog dar yra klausimų, kuriuos reikia išspręsti, bet Elizabeth II norinti, kad tai būtų padaryta artimiausiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius