Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomui Hanksui bus įteiktas prestižinis apdovanojimas už gyvenimo nuopelnus

Ateinančių metų „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremonijoje už gyvenimo nuopelnus bus pagerbtas Holivudo aktorius Tomas Hanksas.
Tomas Hanksas
Tomas Hanksas / Vida Press nuotr.

Holivudo užsienio spaudos asociacija (HFPA) „didžiuojasi“ galėdama sausio 5 d. aktoriui įteikti Cecil B. DeMille apdovanojimą, rašo „BBC“. Asociacijos nariai sakė „jau spėję pamilti ir susižavėti“ 63-ejų metų aktoriumi.

Už pagrindinius vaidmenis juostose „Filadelfija“ ir „Forestas Gampas“ T.Hanksas du metus iš eilės – 1994 ir 1995 metais – tapo tiek „Auksinių gaublių“, tiek „Oskarų“ laureatu.

„Daugiau nei tris dešimtmečius jis stebino žiūrovus turtingais ir žaismingais personažais, – sakė asociacijos prezidentas Lorenzo Soria. – Koks prikaustantis prie ekranų jis yra, toks pat jis ir už kameros kaip rašytojas, prodiuseris ir režisierius.“

Vida Press nuotr./Tomas Hanksas
Vida Press nuotr./Tomas Hanksas

Aktorius išgarsėjo suvaidinęs suaugusio asmens kūne įkalintą paauglį 1988-ųjų filme „Big“. Daug kritikų liaupsių T.Hanksas pelnė ir dėl vaidmenų juostose „Nemiegantys Sietle“, „Gelbstint eilinį Rajaną“ bei už animacinio filmuko „Žaislų istorija“ personažo Vudžio įgarsinimą.

Naujausias aktoriaus vaidmuo bus filme „A Beautiful Day in the Neighborhood“. Jame jis įkūnys JAV vaikų televizijos laidų vedėją Fredą Rogersą.

Cecil B. DeMill apdovanojimas kasmet yra įteikiamas aktoriui, režisieriui ar prodiuseriui, turėjusiam didelę įtaką kino industrijoje. Už nuopelnus šiuo apdovanojimu jau įvertinti Jeffas Bridgesas, Denzelis Washingtonas, George’as Clooney, Meryl Streep ir Oprah Winfrey.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius