Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Translytis Cher sūnus Chazas Bono sėkmę gyvenime pasiekė tik įveikęs didžiules gyvenimo kliūtis

Chazas Bono – vienintelis atlikėjos Cher ir jos buvusio sutuoktinio Sonny Bono bendras vaikas. Šiandien 51 gimtadienį švenčiantis vyras, ironiška, bet išgarsėjo ne dėl savo darbų ar pasiekimų, o asmeninio gyvenimo peripetijų. Prieš atsirandant Caitlyn Jenner ir Laverne Cox, Ch.Bono buvo bene žinomiausias translyčių bendruomenės veidas. Taip, 1969 metų kovo 4 d. atlikėja Cher pagimdė mergaitę, kuri vėliau suprato esanti visai ne tuo, kuo ją įpareigojo būti jos lytis.
Cher ir Chastity Bono, Chazas Bono
Cher ir Chastity Bono, Chazas Bono / Vida Press ir „Instagram“ nuotr.

8-ajame dešimtmetyje Ch.Bono, tada dar žinomas kaip Chastity Bono, dažnai pasirodydavo populiariame jo tėvų televizijos šou „Sonny & Cher Comedy Hour“, tad kai jis pranešė esantis translytis, dainininkų poros gerbėjai buvo šokiruoti – niekas nesitikėjo, kad miela jų akyse užaugusi mergaitė viduje jaučiasi visai kitu žmogumi.

Kaip rašoma užsienio žiniasklaidoje, iš pradžių Ch.Bono, vos sulaukė pilnametystės, prisipažino esanti homoseksuali. Taip pagyvenusi kelis dešimtmečius ji suprato vis dėlto nesanti tikrąja savimi.

Galiausiai, sulaukęs 39-erių, Ch.Bono pranešė esantis translytis vyras. Dar po poros metų jis oficialiai pasikeitė vardą, jam atlikta ir lyties keitimo operacija, rašo Huffpost.com.

Prisipažinimas dėl netradicinės seksualinės orientacijos iš pradžių šokiravo ir Ch.Bono mamą Cher, tačiau laikui bėgant ji su tuo susitaikė, priėmė vaiką tokį, koks jis yra, ir net tapo aktyvia LGBTQ bendruomenės šalininke.

Vida Press nuotr./Cher ir Chastity Bono 1974 metais
Vida Press nuotr./Cher ir Chastity Bono 1974 metais

Puikūs yra ne tik Ch.Bono santykiai su garsia mama. Jam labai gerai sekasi ir asmeniniame gyvenime. Vyras yra aktorius (jis suvaidino populiariame seriale „Amerikietiškojo siaubo istorija“) bei sėkmės sulaukęs rašytojas – 1998 metais jis išleido knygą „Family Outing: A Guide to the Coming Out Process for Gays, Lesbians, and Their Families“.

„Būdamas vaikas visada jaučiau, kad su manimi kažkas yra kitaip. Stebėdavau bendraamžes ir nesuprasdavau, kaip jas domina mada, kaip jos diskutuodavo, kuris berniukas klasėje yra gražiausias ir kuri buvo panašiausia į viršelio merginą Christie Brinkley. Sulaukęs 13-kos pagaliau radau žodį, apibūdinantį, kodėl aš taip keistai jaučiausi. Supratau esantis homoseksualus“, – rašė Ch.Bono knygoje.

Ch.Bono taip pat yra apdovanotas „GLAAD Media“ statulėle už paramą gėjų ir lesbiečių bendruomenei, jis į istoriją įėjo kaip pirmasis šokių projekte „Dancing with the Stars“ dalyvavęs translytis vyras.

Apie savo praeitį ir gyvenimą moters kūne Ch.Bono kalbėjo ir su garsia JAV televizijos laidų vedėja Oprah Winfrey. Žinomai moteriai, kaip rašo Huffpost.com, Cher sūnus papasakojo, kokią įtaką jo praeitis turi jo santykiams su moterimis.

„Aš tikrai į viską kitaip žvelgiu nei dauguma vyrų, nes man teko daugelį metų iš arti stebėti moteris, – sakė Ch.Bono. – Tačiau nemanau, kad geriau suprantu moteris – ne emocinę pusę, kurios mes, vyrai, bijome.“

Supratimo trūkumas, pasak vyro, visada buvo jo prastų santykių su moterimis priežastimi. Šis nesugebėjimas atrasti bendrą ryšį su kitais gali būti sunkiai suprantamas tiems, kurie tiki, jog Ch.Bono stengėsi kuo ilgiau „gyventi kaip mergina“. Kai kuriems translyčiams asmenims ši frazė yra lyg įžeidimas, todėl Ch.Bono paaiškino, kaip reikėtų teisingai sakyti.

„Ji nežeidžia, bet nėra teisinga. Negyvenau kaip mergaitė. Ilgą laiką gyvenau kaip vyras, įkalintas moters kūne“, – sakė jis ir pridūrė, kad dabar jaučiasi labai patogiai ir yra be galo laimingas, atrodydamas taip, kaip jaučiasi.

Vida Press nuotr./Cher ir Chastity Bono
Vida Press nuotr./Cher ir Chastity Bono

Bijojęs taip niekada ir nesurasti meilės, 50-metis vyras šiuo metu puoselėja ilgametę draugystę su buvusia televizijos žvaigžde Shara Blue Mathes. Ji, kartu su aktoriumi Jasonu Batemanu, būdama paauglė vaidino 1984 metų komiškame seriale „It’s Your Move“.

View this post on Instagram

With my woman @sharablue and family at Pace.

A post shared by Chaz Bono (@therealchazbono) on

Sūnaus santykius su bendraamže S.B.Mathes palaimino ir Cher, vienišą mamą, auginančią sūnų Cooperį, ir buvusią narkomanę plačiai išskėstomis rankomis priėmusi į šeimą.

Priklausomybę nuo narkotikų kadaise turėjo ir Ch.Bono. Šiuo metu Sh.B.Mathes dirba organizacijoje, besirūpinančioje gyvenamosios vietos benamiams paieška.

15min primena, kad Cher turi dar vieną vaiką – sūnų Elijah Blue Allmaną. Jo tėvas dainų autorius ir atlikėjas Greggas Allmanas, su kuriuo scenos diva santuokoje pragyveno ketverius metus (nuo 1975 iki 1979 metų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius