Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užgeso koronavirusu užsikrėtusio hito „I Love Rock ‘N’ Roll“ autoriaus Alano Merrillo gyvybė

Būdamas 69-erių nuo koronaviruso mirė Alanas Merrillis, vienas iš originalios kūrinio „I Love Rock ‘N’ Roll“ versijos autorių ir dainininkų, pranešė jo dukra, liūdna žinia pasidalijusi socialiniame tinkle.
Alanas Merrillas, Jake'as Hookeris ir Paulas Varley - grupės „Arrow“ nariai
Alanas Merrillas, Jake'as Hookeris ir Paulas Varley - grupės „Arrow“ nariai / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma Billboard.com, žinomo atlikėjo gyvybė užgeso kovo 29 d. rytą. Jo dukrai, pasak jos įrašo feisbuke, su tėvu atsisveikinti buvo duotos vos 2 minutės. „Jis atrodė ramus ir man išeinant vis dar turėjau vilties, kad jis netaps skaičiumi dešiniajame CNN/„Fox News“ ekrano kampe“, – mintimis dalijosi atlikėjo dukra Laura Merrill.

„50 kvartalų namo ėjau pėsčiomis, širdyje vis dar turėdama vilties. Pažįstamas miestas buvo tuščias. Jaučiausi lyg būčiau vienintelis žmogus čia, galbūt taip ir buvo. Man priėjus prie buto durų sulaukiau žinių, kad jis iškeliavo, – tęsė Alano Merrillio dukra. – Kaip tai galėjo nutikti? Prieš porą savaičių buvau jo koncerte. Neseniai fotografavau jį naujojo albumo viršeliui. Susirašinėjau su juo. Jis nesureikšmino „peršalimo“, kurį manė turintis.“

„Žmonės miršta. Atrodo, kad tai jūsų ar jūsų stiprios šeimos nepalies. Likite namuose – jei ne dėl savęs, tai dėl kitų. Dėl mano tėčio. Visa tai tikra. Tikriausiai negalėsime su juo tinkamai atsisveikinti laidotuvėse. Ką tik netekau didžiausios savo gyvenimo meilės ir nebegalėsiu jo daugiau apkabinti, nes dvi savaites turėsiu būti karantine… viena.“

Niujorko valstijoje gimęs Alanas Merrillas daugiausiai savo laiko praleido Japonijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Jis – grupės „Arrow“, kurios nariais tapo būgnininkas Paulas Varley ir gitaristas Jake’as Hookeris, įkūrėjas. Vaikinai drauge muziką kurti pradėjo 1974 metais Londone.

Vieni populiariausių jų singlų – „Touch Too Much“, „My Last Night With You“ ir, žinoma, „I Love Rock ‘N’ Roll“. Pastarosios dainos autoriai – Alanas Merrillis ir Jake’as Hookeris.

VIDEO: Arrows, I Love Rock N Roll, Alan Merrill

„Arrows“ vokalistas Alanas Merrillas tapo pagrindiniu hito „I Love Rock ‘N’ Roll“ balsu, tačiau ši daina išpopuliarėjo tik tada, kai ji buvo perdainuota ir išleista grupės „Joan Jett & the Blackhearts“. Būtent pastaroji versija 1982 metais atsidūrė „Billboard Hot 100“ topo pirmoje vietoje.

VIDEO: Joan Jett - I Love Rock 'n' Roll

Sužinojusi apie Alano Merrillo mirtį, Joan Jett instagrame jį pagerbė žinute: „Mano mintys ir meilė keliauja jo šeimai, draugams ir visai muzikos bendruomenei. Vis dar pamenu, kaip Londone televizoriaus ekrane stebėjau „Arrows“ ir stebėjausi daina, kuri šaukė tapti hitu. Su didžiuliu dėkingumu ir liūdesiu linkiu jam saugios kelionės į kitą pusę.“

Grupei „Arrows“ išsiskirsčius dar 8-ajame dešimtmetyje, Alanas Merrillis prisijungė prie „Runner“ ir dirbo su tokiais atlikėjais kaip Rickas Derringeris bei Meat Loaf.

Jis taip pat išleido kelis solinius albumus, kurių naujausias – pernai prekyboje pasirodęs „Radio Zero“, ir toliau rengė gyvo garsus koncertus.

Vida Press nuotr./Alanas Merrillas, Paulas Varley ir Jake'as Hookeris – grupės „Arrow“ nariai
Vida Press nuotr./Alanas Merrillas, Paulas Varley ir Jake'as Hookeris – grupės „Arrow“ nariai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius