Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varšuvoje mitingavusi Tina Karol – apie iš Kyjivo pabėgusią šeimą: „Tėtis verkė“

Dainininkė, 2006 metų Ukrainos atstovė „Eurovizijoje“ Tina Karol šiuo metu yra Varšuvoje, kur nuolat dalyvauja mitinguose prieš Rusijos karą . Tačiau jos tėvai Grigorijus Samuiliovičius ir Svetlana Andrijivna – vis dar gimtinėje.
Tina Karol
Tina Karol / „Instagram“, „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, jie išvyko iš sostinės Kyjivo. Apie tai dainininkė papasakojo interviu televizijos kanalui „Real Time TV“, rašo portalas „RBC-Ukraina“.

Pasak Tinos, jos seneliai taip pat buvo priversti palikti sostinę, kaip ir jos močiutė Antrojo pasaulinio karo metais buvo priversta išvykti iš Kyjivo, kad pabėgtų nuo nacių.

„Mano seneliai dabar yra Ukrainoje, pabėgo iš Kyjivo, kaip ir mano močiutė žydė kadaise bėgo nuo nacių. Tėtis verkė, sakydamas:„Mano mama buvo tokia susigraudinusi.“ Vėl šaudė Babin Jare – tai žmogžudystė", – pasakojo T.Karol.

„Vaikai gimsta metro,. kai prie jų sėdi kiti vaikai. Tai naujasis fašizmas. Rusai, nebijokite, jūsų yra daugiau nei policijos pareigūnų. Jie neturi pakankamai galios ir kontrolės jūsų atžvilgiu. Būkite laisvi. Savo šalį kontroliuosime patys. Ir pergalė bus mūsų", – pridūrė dainininkė.

Kovo 12 dieną Tina Karol dar kartą dalyvavo mitinge Varšuvoje. Eidama miesto gatve ji kalbėjo apie Rusijos pajėgų įvykdytus žiaurumus Ukrainoje.

„Ukrainiečiai turi teisę į savo identitetą. Kiekvienas vaikas pasaulyje turi teisę į laimingą gyvenimą. Vaikų žudymas žudo tautą! Mes to neleisime, niekada neleisime. Tik vienybėje galime pasiekti savo laisvę savo vaikams, mūsų tautų pasirinkimo laisvę. Mes esame laisvi!“ – sakė mitinge dalyvavusi T.Karol.

Žinia apie Rusijos invaziją į Ukrainą dainininkę užklupo jai viešint vienuolyne Graikijoje.

Iš karto po to, kai moteris sužinojo apie Rusijos puolimą, ji grįžo į Kyjivą. Tačiau kai prie jos namų nugriaudėjo sprogimas, Tina nusprendė evakuotis į Lenkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius